Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Aki a Hit Gyülekezetébe jár,...

Aki a Hit Gyülekezetébe jár, az milyen vallású?

Figyelt kérdés

2012. szept. 3. 18:38
1 2 3 4 5 6 7
 41/61 anonim ***** válasza:
0%
Sátánista
2012. nov. 9. 15:59
 42/61 kzs ***** válasza:

Ó persze, farikcsaaa, persze...

Igaz hogy a Bibliát tanulmányozzák, az is igaz, hogy Istenhez imádkoznak, de azért neked sátánista...

Ha szabad kérdeznem, te milyen vallású vagy?

2012. nov. 9. 17:07
 43/61 kzs ***** válasza:

@ mustafa33

Ezt írod: "Ha annó az első pünkösd napján, nyelveken szóltak a tanítványok mert a szent lélek reájuk szált, az egy csoda volt és az volt a célja, hogy a tanítványok terjeszteni tudják az evangéliumot - az örömhírt különböző népek közöt."

Most is erről van szó. :)

Egyébként a Szent élek kitöltetése nemcsak az akkori tanítványokra irányult: Lásd Márk 16/17: "Azokat pedig, akik hisznek, ilyen jelek követik... új nyelveken szólanak"

2012. nov. 9. 17:17
 44/61 anonim ***** válasza:
43%

KZS!

Hagyd már ezt a gyenge hittérítést a HIT szektába.. Te is HIT toborzó vagy? Sok szélhámos van, akik jó ideig büntetlenül tehetik mindazt, amit nem tehetnének, mert egy ideig nincsenek bizonyítékok. De mint mindannyiszor, a HIT esetében is biztos vagyok abban, hogy már nem kell sokat várni és véget ér ez a banda! Szánalmas bólogató, ugráló bolondok gyülekezete! Egy normális vallás nem ilyen!

Tehát a kérdésre a válaszom: SEMMILYEN vallású a HIT gyülekezet. Modern kori pénzlehúzó népség.

2012. nov. 9. 19:34
 45/61 anonim ***** válasza:

Paxi!

Szerinted a Katolikus vallás az igazi???? Halottakat tisztelni??? Halott csontokra építeni a templomokat? Erekelyéket hordozni és isteníteni?? Jézus anyját többre tartani mint magát Jézust? A Bibliát bővítgetni, átírni és elvenni belőle????? NEM!!! Az egy halott egyház. Az igaz hitet máshol találni!! A Szent Szellemmel való betöltekezés sehol sincs a Katolikusoknál. Vízkeresztség is akkor van amikor az ember még nem tud dönteni! Értelmetlen az egész. A papoknak miért nem lehet felesége?? Nem azért mert cölibátusi elhívásuk van! Sok Katolikus pap nem bírja ki az önmegtartóztatást. A pedofília nagyon elterjedt manapság csak nem hirdetik!

Vedd észre hogy ez az egyház nem az az egyház ami az első egyház volt Jézus korszakában és utána! A Hit Gyülekezete sokkal inkább hasonlít rá! Amihez nem értesz, ne szólj bele!! Az adakozásról pedig ne így beszélj! A Katolikusoknál is van adakozás, csak egyesek nem veszik komolyan. A Hit Gyülekezete semmi támogatást nem kap az államtól. Csupán a saját anyagi erejéből van még fent. Na meg persze Isten segítsége miatt!

Pünkösdi Karizmatikus egyház a Hit Gyülekezet! Nem pedig pénzelnyelő szekta!!! Hidd el hogy nem fog véget érni!!! Hadd kérdezzem meg, te milyen vallású vagy?

Ne vedd sértésnek ezt a választ...csupán leírtam a tényeket!

Üdv!

2012. nov. 9. 20:41
 46/61 kzs ***** válasza:
42%

@ ma "19:34"

Ezt írod: "KZS!

Hagyd már ezt a gyenge hittérítést a HIT szektába.. Te is HIT toborzó vagy?"

Na először is: semmiféle hittérítés nincs szándékomban. Egész egyszerűen leírtam a saját meggyőződésemet a Hit Gyülekezetével kapcsolatban. Csupán véleménynyilvánítás volt részemről, és semmi több. Világos?

A másik: HIT szektát nem ismerek. Ez mostanában alakult?

És mégis hol?

Merthogy a Hit Gyülekezetét - ha erről beszélsz - 1990 körül nyilvánították egyháznak. Miért is?

1. Vallásszabadságával élve, saját meggyőződéséből hirdeti Istent (vajon a többi egyház nem ezt teszi? És mirefel mondhatja bárki is azt, hogy "X" egyház megteheti, "Y" meg nem? Talán nem jogállamban élünk, ahol minden embernek joga van ott gyakorolnia a vallását, ahol akarja?)

2. A tagjainak száma elért egy bizonyos nagyságot

3. Rendszeres karitatív cselekedeteket végez.

Ezt írod: "Sok szélhámos van, akik jó ideig büntetlenül tehetik mindazt, amit nem tehetnének, mert egy ideig nincsenek bizonyítékok."

Figyelj, találd meg te a bizonyítékokat! És miután megtaláltad ezeket, ne habozz, élj a lehetőséggel, és kezdj akciót a megfelelő hatósági szervekkel!

De amíg nincs a kezedben semmi, addig takarékoskodj a jelzőiddel, és ne rágalmazz senkit!

Ne merd senkinek a becsületességét, tisztességét megkérdőjelezni: ehhez neked nincs jogod.

"Ezt írod De mint mindannyiszor, a HIT esetében is biztos vagyok abban..."

biztos vagy? Igen? És milyen meggyőződésből?

Nincs neked semmilyen bizonyosságod, de tudod mit:

nem védek senkit: ha úgy gondolod, hogy számodra nem hiteles a közvetített Istentisztelet, légy olyan kedves, fordulj a vezetőséghez, és jelentsd nekik az észrevételeidet (de lehetőleg támaszd alá a mondandódat a SzentÍrás alapján - márcsak azért is, hogy enélkül nem sok értelme lesz)

Ami pedig a bólogatást illeti: szerintem ez azt jelenti, hogy hiteles számukra az Igehallgatás. De nem tudom, hogy mirefel zavar ez téged? Fejtsd ki a bírálatodat TE, mégpedig a Biblia alapján.

"Ugráló bolondok": Az ugrálás, mint a dicsérete része, a 2 Sámuel 6/16-17-ben van benne, tehát teljesen Bibliai. Ami pedig azt a bizonyos jelzőt illeti, Pál maga beszélt az Igehallgatás bolondságáról, nevezetesen hogy ez tartja meg a hívőket (persze nem kizárólagosan, Pál se így értette. De hozzátartozik az ember hitéhez.)

Ezt írod: "Egy normális vallás nem ilyen!" Nem? akkor milyen? Volnál szíves felvilágosítani, hogy melyik a normális vallás??

Ezt írod: "Modern kori pénzlehúzó népség."

És mégis, kinek a pénzét húzzák le? A tiedet?

Ha igen, akkor miért adtál, ha meg nem a tiedet, akkor kőkeményen nincs közöd hozzá.

Először is: Mindenkinek egyéni szuverén joga oda vinni a pénzét, ahová akarja. Ez csakis az egyén kizárólagos döntése, amibe senkinek beleszólása nincs.

Másodszor: amennyire én tudom, minden egyházban van adakozás.

És végül: az adakozók nem sajnálják, hogy "lenyúlják" a pénzüket. Akkor meg te se sajnáld.

És még valamit: a Hit Gyülekezete mind a mai napig teljes mértékben el tudott számolni a bevételeivel.

De majd ha igazolni látszik az, amit te itt állítottál, akkor eljöhet az, amiben te annyira biztos vagy.

Sőt akkor én is igazat adok neked! OK?

2012. nov. 9. 21:47
 47/61 kzs ***** válasza:

@ "ma 20:41"

Kerested ennek a bizonyos Paxinak a hozzászólását, de nem találtam. Akkor ezek szerint törölték...

Mindaz, ami a "ma 20:41" válaszodban leírtál, teljesen igaz, és még lehetne sorolni...

És az is biztos, hogy a Hit Gyülekezete elhatárolódik a Katolikus Egyház tanításaitól, mivel a két egyház merőben eltérő, szinte teljesen más teológiai álláspontot képvisel.

Hogy melyek ezek, ezt hosszasan lehetne tárgyalni, de hely- és idő hiányában (no meg azért, mivel nem kapcsolódik a kérdező által feltett kérdéshez), szóval ezért nem mennék bele.

Üdv!

2012. nov. 9. 22:06
 48/61 mustafa33 ***** válasza:
29%
kzs, azt írtam "tanítványok" netán te is tanítvány vagy meg a többi, a showban szereplő nyleveken szóló? nem vagytok ti bizony azok, mert amazok Jézus tanítványai voltak, ti meg egy önjelölt prédikátoré lehettek esetleg.
2012. nov. 9. 23:26
 49/61 mustafa33 ***** válasza:
Valóban tiszteletlenség és butaság a HGY-t nem tekinteni vallásnak. Hogy néhány vallás biznisznek indult de a hívei által vallás lett, az is Isten nagyságát bizonyítja. De ugyan olyan tiszeteletlenség a HGY híveitől a szerintük más póluson lévő egyházakat és hitbéli dogmáikat gyalázni. Igaz, én is showműsornak jellemzem a vidám vasárnapot, de ez személyes nézetem a formára, nem a tartalomra. Viszont a HGY hívei a katolikus papok ornátusára és ceremóniáiról szoktak becsmérlőn szólni. Pedig mindkettőnek ugyan az a célja, a rítussal, a szertartásal fogni meg a hívek figyelmét. csak szerintem az egyik misztikus és felemelő, a másik szórakoztató és ámító.
2012. nov. 9. 23:38
 50/61 mustafa33 ***** válasza:

57%-os, azt a pedofíliát meg már hanyagolhatnátok. Minden válaszban ezt ismételgetni, olyan benyomást kelt, hogy már elfogyott az ésszerű érv.

Más vallásban nincsenek bűnösök? A HGY-ben nincsenek ferdék? Annyi az egész, hogy valahol kirívóbb a bűn, valahol elsunnyad. Valakiknél szenzácót lehet csinálni belőle, valakik után meg a kutya sem vakkant.

2012. nov. 9. 23:45
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!