Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Aki a Hit Gyülekezetébe jár,...

Aki a Hit Gyülekezetébe jár, az milyen vallású?

Figyelt kérdés

2012. szept. 3. 18:38
1 2 3 4 5 6 7
 31/61 anonim ***** válasza:
36%
szektáns :)))
2012. szept. 16. 22:27
 32/61 kzs ***** válasza:
45%

Tisztelt előbbi válaszoló!

Érdekes meglátás részedről, de szerintem nem vagy tisztába a szó jelentésével.

Szóval, a szektánsnak a hajózásban van szerepe, mégpedig a hajó helyzet meghatározását illetően.

Nevét onnan kapta, hogy a fémszerkezetének alakja egy 60˚-os körcikknek (ez a kör hatodrésze) felel meg.

A Hit Gyülekezetének pedig semmi köze a hajózáshoz. Már bocs.

Köszönöm a válaszodat! :)

2012. szept. 16. 22:54
 33/61 anonim ***** válasza:
100%

Szóval, a szektánsnak a hajózásban van szerepe, mégpedig a hajó helyzet meghatározását illetően.

Nevét onnan kapta, hogy a fémszerkezetének alakja egy 60˚-os körcikknek (ez a kör hatodrésze) felel meg. "

SEXTÁNS kedves gyülis kolléga.

2012. szept. 17. 22:31
 34/61 mustafa33 ***** válasza:
48%
A karizmatikus egyházak egyik jellemzője, hogy tanúságtevő tagjai spontán elkezdenek "nyelveken beszélni". Ez érdekelne. Vajon nyelvvizsgát is tehetnek tudásukkal? ☻
2012. szept. 18. 22:55
 35/61 anonim ***** válasza:
33%
Kedves okostojások és kockafejűek. Úgy értitek válaszomat, ahogy jólesik, de ettől még a Hit még szekta marad. Köpködni a többi keresztényre Jézus nevében, az bármi, de nem keresztény. Vili? :)
2012. szept. 29. 12:51
 36/61 kzs ***** válasza:
32%

@ csilla0701

Én a szextáns szót - ahogy te írtad - "k"-val találtam meg:

[link]

De különben felesleges rágódni azon hogy "k"-val, vagy "x"-szel írják. Nem mindegy?

Egyébként úgy feltenném a kérdést, hogy vajon a "Vidám Vasárnap" c. Istentisztelet-közvetítésen melyik könyvet tanulmányozzák?

A Koránt? A keleti-filozófiát? Vagy mégis mit??

Nekem inkább a keresztény SzentÍrás, a Biblia rémlik ki belőle...

2012. szept. 29. 20:56
 37/61 anonim ***** válasza:

" kzs válasza:

@ csilla0701

Én a szextáns szót - ahogy te írtad - "k"-val találtam meg:

[link]

De különben felesleges rágódni azon hogy "k"-val, vagy "x"-szel írják. Nem mindegy? "

Gratulálok, hogy sikerült megtalálnod -feltehetőleg az egyetlen- azt a helyet, ahol hibásan írják, elvégre a magyarázatban ők is azt írják, hogy a hatvanas számhoz van köze, ezért sextáns. Arról ne nyissunk vitát, hogy egy helytelen betű milyen galibákat okozhat, de tele vannak a különböző vicces oldalak a felcserélt/hiányzó/elírt betűkből fakadó félreértésekkel.

2012. szept. 30. 18:05
 38/61 anonim válasza:
72%
Neo protestáns pünkösdi karizmatikus keresztény:)
2012. szept. 30. 19:15
 39/61 anonim válasza:

A Hit Gyülekezete nem szekta. Jogilag már a 90-es évek elején bejegyzett egyház lett. Amit kzs írt azzal egyet tudok érteni. Az állítólagos zaklatásról egy Igét szeretnék mutatni.

Lukács 10. 30-

Jézus pedig felelvén, monda: Egy ember megy vala alá Jeruzsálemből Jerikóba, és rablók [kezé]be esék, akik azt kifosztván és megsebesítvén, elmenének, és ott hagyák félholtan.

Luk 10:31 Történet szerint pedig megy vala alá azon az úton egy pap, aki azt látván, elkerülé.

Luk 10:32 Hasonlóképpen egy lévita is, mikor arra a helyre ment, és [azt] látta, elkerülé.

Luk 10:33 Egy samaritánus pedig az úton menvén, odaért, ahol az vala: és mikor azt látta, könyörületességre indula.

Luk 10:34 És hozzájárulván, bekötözé annak sebeit, olajat és bort töltvén azokba; és azt felhelyezvén az ő tulajdon barmára, vivé a vendégfogadó házhoz, és gondját viselé neki.

Luk 10:35 Másnap pedig elmenőben két pénzt kivévén, adá a gazdának, és monda neki: Viselj gondot reá, és valamit ezen fölül reá költesz, én mikor visszatérek, megadom neked.

A Hit Gy itt a gazdát képviseli. Mikor van egy új ember akkor őt segíteni kell a beépülésben de ha ő úgy dönt hogy nem akar járni akkor nem erőltetik.

A nyelveken szólásból nincs nyelvvizsga. A Szent Szellemet kérlek ne piszkáld mert ha Istenre és Jézusra nem mondasz rosszat akkor rá se mondjál.

2012. nov. 3. 10:17
 40/61 mustafa33 ***** válasza:
50%

A Szent szellemet pedig nem piszkálom. Ha annó az első pünkösd napján, nyelveken szóltak a tanítványok mert a szent lélek reájuk szált, az egy csoda volt és az volt a célja, hogy a tanítványok terjeszteni tudják az evangéliumot - az örömhírt különböző népek közöt.

Ha ma egy vidámvasárnapnak nevezett showműsorban nyelveken kezdenek egyesek beszélni, az csak szemfényvesztés. Vagy tanulták a nyelveket, vagy halandzsa. Ezért kérdeztem, hogy vizsgázni tudnának e eme nyelvekből ☻.

2012. nov. 5. 21:48
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!