Aki a Hit Gyülekezetébe jár, az milyen vallású?
Szia mustafa33!
Ami a gyógyulást illeti: ez nagyon nagy téma, tárgyalása sok idő lenne.
Azonban itt és most leszögezem: nincs semmiféle agymosás: a SzentÍrás világos álláspontja az, hogy a Krisztusi áldozat egyszeri, örök és megismételhetetlen, és ebben az örök áldozatban mindenünk megvan, beleértve a gyógyulást is.
A SzentÍrásban sohasem olvasol olyat, hogy "meg fogsz gyógyulni", de azt igen, hogy ez a kegyelmi ajándék MÁR megvan a Krisztusban.
És itt tényleg csak a hit milyensége és mértéke lehet különböző az embereknél. Gondoljunk csak a százados hitére, vagy a vérfolyásos asszonyra. Vagy Péterre, aki a Krisztusba vetett hitével lábra állította a bénát.
Mindőjük hite példamutató volt, emiatt tudott működni rajtuk a gyógyító Kenet.
És ez kell most is: ez a féle hit.
Mert Jézus tegnap, ma és örökké ugyanaz.
És ezt nem a Hit Gyülekezete találta ki, ez a SzentÍrás üzenete.
Az egyház ebben nagyon fontos szerepet játszik, amennyiben betölti azt az elhívását, hogy a teljes SzentÍrást - tehát nem csak az Evangéliumot - hamisítatlanul, teljes egészében vigye be a hívők szívébe.
És ne felejtsük el, hogy Jézus csak akkor gyógyított, ha hitet látott. És ez ma is úgy van: Isten semmit nem tesz nélkülünk, csakis miáltalunk. Krisztus mindörökké ugyanaz, benne a változás szikrája sincs meg.
És mivel Jézus mindig az ember hitével egyetemben gyógyított, ez most sincs máshogy: Istent csakis hit által lehet megközelíteni, emberi tudományokkal – mint pl. a pszichológia – nem.
A másik nagyon fontos dolog, hogy a hit és a kétkedés - két különböző dolog.
Ami a gyógyíthatatlan betegségeket illeti, sok helyen beszél a SzentÍrás arról, hogy a gyógyulásunk MÁR megvan Krisztusban, de olyat még csak nyomokban sem említ, hogy bármely betegség gyógyíthatatlan lenne. Olyan sincs sehol, hogy lett volna bármely olyan betegség, amivel Jézus nem tudott mit kezdeni.
A „gyógyíthatatlanság” olyan fogalom, ami jelen van az orvostudományban, valamint a hétköznapi "kinti" világban, de ennek nincs köze a hithez. Ez tulajdonképpen a Krisztusi áldozattal való nem törődés, illetve kétkedés, mely már eleve kizárja azt, hogy a SzentÍrás kijelentése valódivá váljon az ember életébe.
Értlek, szóval az a sok rákos beteg aki naponta meghal, az csak azért hal meg, mert nem hisz eléggé, és ima helyett az orvoshoz megy.
Kösz, nekem ez elég.
@ mustafa33
Nem, nem erről van szó. Mit említettem, a gyógyulás tárgyalása nagyon nagy téma, én csak az alapokra tértem ki.
Egyébként az a SzentÍrás, amit Te olvasol, annak nem ez az üzenete? Nem ez van benne?
(Hát de...)
Egyébként melyik egyháznak vagy a tagja? (ne érts félre, ez csupán kérdés akar lenni. Nem célozgatás, nem provokáció, semmi ilyen. Én nem szoktam ilyet. Csupán kérdés részemről, ha akarsz válaszolsz rá, ha nem akarsz, akkor nem. Ennyi.)
--------------------
@ "#13/13" "ma 04:41"
Nézd, ha azt hiszed, hogy ilyen szöveggel feldühítesz, akkor nagyon tévedsz.
Én csak megmosolyogtalak.
Kedves válaszoló! Írd le a véleményedet, de ha nem tudsz mást, csak provokálni, uszítani, akkor nagyon rossz úton jársz.
Bírálj, de csakis a SzentÍrás alapján.
A gyűlölet nem Krisztustól van, keresztény ember ezt nem követheti. De ha történetesen nem vagy keresztény, akkor se jó dolog. Értelmetlen az ilyen. A gyűlölet az, amire max. kártyavár építhető.
Én viszont Igével felelek:
Máté 7/24-27.
Ennek értelme, hogy ha bármi is Isten Igéjére épül, akkor az biztos, az szilárd, az megtart. Ha nem, akkor nem.
Ez a helyzet a Hit Gyülekezetével is, neki is a SzentÍrásban van megtartatása.
És az Apcselben is az van, hogy ha valami Istenre épül, az úgyis kiderül. És persze az is, ha nem.
És persze ajánlom a gyümölcs-hasonlatot (vagy nevezzük példázatnak): Máté 7/17-20: Itt Jézus a megmérettetésről beszél, mely aképpen történik, hogy az adott ember, gyülekezet mennyire tölti be Isten akaratát.
@ R77
Talán ha lennél szíves "tudva vagy tudatlanul" kifejteni, hogy ezt miből gondolod...
Mert felettébb érdekelne, hogy a SzentÍrásnak melyik része sátáni!
Tisztelt kzs, a világ nem csak a szentírásban leírtakból áll. És ahány vallás, annyi szentírás. Ráadásul minden hívő az övét tartja kizárólag isteni eredetűnek és hitelesnek.
Pedig a hiba csak abban a kizárólagosságban van.
Az Isten azért adott értelmet az embernek, a gondolkozás ajándékát, (vagy a tudást amit Éva elrabolt, kinek hogy tetszik), hogy az maga is fejlődjön, gondolkodjon, és maga is meg tudja oldani a problémáit, nem csak egy könyv szerint cselekedjen mindenben. Mert ha nem így lenne, akkor az amishok is túl moder életvitelűek, hiszen például Mózes korában a féderes kocsit sem ismerték, ők mégis azon járnak, vagy petróleumal világítanak, míg az ószövetségben még fagyúval és növényi olajjal.
Kedves kzs!
A Szentírásnak az a "része" sátáni, mely torzulva, félremagyarázva, megfosztva lényegétől jelenik meg.
Németh Sándor magyarázatai a legtöbb esetben nevetségesek, gyermetegek, de mivel sokak igaznak vélik, ezért igen ártalmasak.
Manapság ezerszám találni önjelölt (hamis) prófétákat, igehirdetőket, akik kihasználva az emberek reménytelen helyzetét, valamint gyengeségeiket könnyen befolyásuk alá vonják őket. Némely esetekben a politikai indítékok is dominálnak.
Akik a követőivé válnak hamis tanítóknak és hirdetik azok tanait, maguk is sötét erőket szolgálnak.
@ R77!
Válaszodból azt olvasom ki, hogy a "Vidám Vasárnapban" elhangzott Igehirdetések tartalmát te nem tartod valósnak.
Természetesen neked is megadatott az, hogy kapcsolatba lépj a "Vidám Vasárnap" elérhetőségével, észrevételeidet, meglátásaidat a SzentÍrás tükrében - tehát arra hivatkozva - közöld.
Valóban igaz, hogy manapság sok önjelölt próféta (tanító) van, de mint azt a Máté 7/15-20 részben olvashatjuk, gyümölcseiről ismerhetjük meg a fát. Vagyis előbb-utóbb nyilvánvalóvá válik a ténykedésének értelme, világossága tehát kiszűrődik.
Egyébként a Máté 7/13-29-ig terjedő rész mélyrehatóan foglalkozik arról, hogyan kell Isten akaratát teljesíteni, azon belül pedig kőkeményen megítéli a hamis prófétákat: ott van a 22.-23. rész: maga az ítélet!
Én egy bizonyos "#13/13" "Ma 04:41"-nek címzett válaszomban - az illető válasza időközben törölve lett - megfogalmaztam, hogyan és miért is tartatik meg az a ház, ember, vagy nevezzük bárminek, ami (vagy aki) Isten Igéjére épít.
Isten megadta nekünk azt, hogy saját akaratunk legyen.
Ezért bárkinek joga van arra, hogy bármely egyház tanaival, gyakorlatával azonosulhasson.
De mindenki megeszi azt, amit megfőzőtt: beleértve a hamis prófétákat is: a Máté 7/21-23 pontosan erre utal. És a talentum-példázat szintén az elszámolásra vonatkozik.
Tehát én azt mondom: éljen mindenki a vallásszabadságával, keresse Istent úgy és ott, ahogy és ahol akarja. A megmérettetés nem emberektől lesz, hanem Jézustól. Ő lesz az ügyvéd és a bíró egy személyben, Őt viszont senki nem ítéli meg.
És gondolhatod, hogy mindezzel tisztában van NS is.
Akkor meg lelke rajta! Isten Itéletéből meg fog mutatkozni, hogy mennyire járt világosságban, hidd el nekem! És ez természetesen bárki másra is vonatkozik (a katolikus pápára, a református püspökre, stb. - szóval bárkire).
De ember ne ítélkezzen, mert annak semmi értelme.
Egy embernek joga van arra, hogy a SzentÍrásra hivatkozva intéssel folyamodjon, hiszen - mint az kiderül Pál szavaiból - Isten Igéje igen hasznos a megfeddésre, de ennyi.
Az ítélkezés az más. Az az Isten dolga.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!