Te hiszel Istenben?
Csak egy kíváncsi kérdés. Semmi rossz szándék nincs benne.
Legyetek szívesek megindokolni hogy miért igen, vagy miért nem.
Köszönöm.
Ez tetszett! A kérdező fel tesz egy olyan kérdést, ami itt rendszeres, megkér mindenkit, hogy normálisan válaszoljon, aztán beszól, hogy úgy is mindig válaszolnak rá! Tudod, mi hívő emberek reménykedünk abban, hogy esetleg a kérdezőt tényleg érdekli az, hogy a kérdésére mi mit válaszolunk. Persze aki itt válaszolgat már régebb óta, az nem lepődik meg, hogy á-dehogy is, csak kicsit unatkozik, és hát szórakozik kicsit a hívőkkel, mert azok úgy is olyan birkák. Na mindegy, végül is ez a kérdés is el fér ott, ahol a többi van. És amit rendszerint válaszolok, ha azt állítják nekem:
-Nincs Isten!
-Tényleg? Akkor én ma reggel kivel beszéltem?
A Jézusba vetett hit reményt ad.
"a természettudományos bizonyítékok amik jól aláássák minden vallás alapjait"
Ezekre kíváncsi lennék.
Kisfiú koromban buzgó kis hívő voltam. Mindig hallgattam a vallási történeteket, meg gondoltam, milyen király az egész, hogy van valaki aki vigyáz ránk.
Aztán egy nap a kiskutyám, amit karácsonyra kaptam nagyon beteg lett. ha a szemébe néztél, lehetett látni rajta a szenvedést, a kínt ( a mai napig kísért az a szempár) és imádkoztam, hogy gyógyuljon meg. Semmi sem történt, 2 napig szenvedett szegény. Ekkor már sejtettem, hogy csak mese habbal, ami csak burokként szolgál az embereknek (persze gyerekként még máshogy képzelve). De mérges voltam.
Majd én is megbetegedtem és műtétre készítettek fel. Viszont egy másik betegségem miatt fenn állt, hogy nem maradok életben. Műtét alatt valóban majdnem elmentem. Az emberek gyakran beszélnek fényekről, alagutakról, Istenről, angyalokról, pokolról, de nekem tudjátok mi maradt meg? Semmi. Kongó üresség az egész. Mint amikor este fekszem, reggel kelek. Azóta van valamilyen szintű gátlásom a vallásossággal és a hittel kapcsolatban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!