Miért hisz egyre kevesebb ember Istenben?
Bigott baromnak még sosem hívtak, de egyszer ezt is el kell kezdeni.
Igaz, hogy a sértegetésen kívül becses embertársam mást nem tud nyújtani, de elnézem neki, mert ismerem már, mind ezt teszi.
A következő lépcső a személyeskedés. Újjal még egyik sem szolgált.
"1. Einstein zsidó volt, tehát nem lehetett katolikus. De nem, is csodálkoznék azon, ha katolikusként lenne bármi más. Ha ismered a katolicizmust, márpedig felsőbbrendű állításod szerint te nagyon okos vagy és jártas ebben, akkor tudnád miért írtam."
Más az, ha valaki ortodox zsidó, és más az, ha felmenői között van zsidó származású. Utóbbi nem zárja ki a felvett katolicizmust... Felsőbbrendűségről én egyáltalán nem beszéltem, inkább arra próbáltam rávilágítani, hogy nézz utána a dolgoknak, mielőtt magas lóról osztani kezded az észt. Látom ez azóta sem sikerült.
"2. Nem mindegy, hogy vallásos az ember, vagy hívő. De neked, mint igen okos embernek, ezt ugye nem kell ecsetelnem."
Ecsetelhetnéd, de a kommentem lényegén vajmi keveset változna. De majd hátha Te is belátod, mint igen okos ember ;)
"3. nem kaptam választ, mert a gúny nem az."
Akkor kutakodj utána ;)
Szervusz
Én úgy veszem észre a környezetemben, hogy a sok tragédia, katasztrófa és egyéb problémák miatt nem hisznek Istenben. Azt hiszik Ő a felelős mindezért. A valódi bűnös (Sátán a világ ura 'Jelenések 12,9') meg csak szórakozik ezen.
Ő a nagy rejtőzködő. Még egyelőre.
Képzeld el, milyen érzés lenne számodra, ha miután leégne a szomszédod háza, téged vádolna gyújtogatással, csak azért, mert ismered és a szomszédja vagy.
Ezt teszi Sátán is Istennel. De mivel Isten dolgozik a megoldáson úgy 6000 éve, nem igen foglalkoztatja ez a hamis vádoló, hiszen már régen kimondta rá az ítéletét. Csak még nem jött el az ideje. De biztosra veheted, hogy egy másodperccel sem fog tovább működni, mint azt Isten már régen kitűzte.
Az ősrobbanás elmélete is Sátán propagandája. Figyeld csak mit csinál ma?:"Levetették hát a nagy sárkányt, az őskígyót, akit Ördögnek és Sátánnak neveznek, aki az egész lakott földet félrevezeti; levetették őt a földre, és az angyalait is levetették vele együtt."Jel.12,9
Akiket félre tud vezetni például az ősrobbanás elméletével, azok mindannyian el vannak távolodva Istentől. Krisztus azért is jött a földre, hogy lehetőségünk legyen megbékélni Istennel, jó kapcsolatot ápolni Vele. Ez ajándék Istentől
Üdvözlettel: Zita
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!