Miért hisz egyre kevesebb ember Istenben?
Kedves 21/40-es válaszlónak.
Valóban nincs ilyen vallás, mert a valódi keresztény életet nem vallásnak hívják.
Vallásból meg van kis milliónyi, még sem élnek úgy ahogy a tetteikkel is bizonyíthatnák a Krisztusi szeretetet.
A valódi keresztény az éli és nem csak mondja azt, hogy ő az.
Jézus megmutatta,hogyan kell keresztényként élni.
Nem vallásokat hozott létre.
Ezért aztán nem csoda, ha az emberek fejében zűr zavar van.
Mert amire azt hitték, hogy igaz, arról mára már kiderült, hogy hamis, hiába áll még.
Mindenki reformálni akar, csak a baj ott van, hogy nem a biblia vagy Jézus gondolatai szerint hanem a saját kis életéhez akarja idomítani.
Pont hogy fordítva kell lennie.
A munkáltató mondja meg és adja a ki a feladatot, munkát, és ahhoz kell igazodni, nem fordítva.
Nem a munka vállaló dönti el a cég vezetését.
Már pedig amig ezt nem ismerik fel az emberek addig lesz is ekkora kavarodás.
Ha mindenki úgy tartaná magát a keresztényi élethez amilyen útmutatást adtak hozzá, akkor egység lenne nem szakadások,
Én így gondolom, Ő úgy gondolja aztán jól összevesznek.
Ahogy a teremtő gondolja ez számít, nem az én mit gondolok.
Ajánlom figyelmedbe a 15-ös válaszomat.
Sátán sok mindent elhihet az emberekkel, annak érdekében hogy Isten háttérbe kerüljön. Hisz ha nincs Isten akkor tedd amit akarsz úgysem lesz aki megfizessen érte.
Ezt irja a 2.Korintusz "Nem is csoda, mert maga Sátán is folyton átváltoztatja magát a világosság angyalává."
Az első kérdésedre a válaszom: nem olyan nagymértékű a csökkenés, mint ahogyan azt sokan szeretnék láttatni. Pl. a 2005-ös Eurostat Eurobarometer felmérés során az Európai Unió polgárainak 52%-a válaszolt úgy, hogy „hisz Istenben”, 27% „hisz valamilyen felsőbb lény vagy erő létezésében”, és 18% „nem hisz semmiféle Isten, szellem, vagy életerő létezésében”.
2009-es vallási adatokat találhatsz az alábbi honlapon:
Itt a People and Society-t kell lenyitni; az egyes országok adatainak kereséséhez pedig a jobb felső sarokban a Select a country or location-t.
A valós csökkenésnek a korszellem az oka, ennek pedig több összetevője is van.
1. A "divat", amit már említett előttem valamelyik válaszoló.
2. A vallási kérdésekben (Biblia, kereszténység, teológia stb.) való tájékozottság szinte teljes hiánya, lásd itt pl. az 1., 3., 10., 26. sz. alatti válaszok.
3. Definíciók nem egyértelmű használata:
3. 1 A 16. válasszal szemben mutatok egy idézetet egy ateista gyűjteményből, amit tegnap linkelt be valaki egy másik kérdésnél:
"Az ateizmus is egyfajta hit, amely vagy megadatik valakinek, vagy nem." (Mérő László pszichológus, matematikus)
3. 2 A 23. válaszoló és Nemvagyok állításaival szemben ajánlom szíves figyelmedbe az értelmező kéziszótárban az "ateista" szó megkeresését; vagy szimplán az a- előtag szófaji meghatározásából kiindulva (görög fosztóképző) a szó ennek megfelelő értelmezését.
A második kérdésedre a válaszom: Nagyon túlzás az a "szinte mindenki". A vallásosak között megoszlanak a vélemények: vannak, akik elhiszik, de sokan vannak a kreacionisták és az ID-sek is. Ez is országonként / vidékenként változó.
A válaszolók között kialakult vitákkal kapcsolatban is tennék egy megjegyzést: A szabályzat szerint válaszra válaszolni tilos. Kezdeményezőként lásd atheist girlt (15. és 21. sz.); a 72 %-os nick nélküli válaszolót (18. sz.); és a szintén nick nélküli 57 %-os válaszolót (31. sz.), aki a beidézett szabályzat ellenére továbbra is ragaszkodott a válasza jogosságához, pedig az - még ha el is fogadjuk a saját értelmezését - NEM szimplán egy másik válasz kommentálása, hanem egyértelműen vita kezdeményezése.
De mutatom a vonatkozó szabálypontot, ami megtalálható a válaszbox alatt is:
"Ne a válaszokra válaszolj, hanem a kérdésre! Mások válaszáról a véleményed a lefelé és felfelé mutató nyilak segítségével (azaz a válasz értékelésével) közölheted!"
Döntsd el te, hogy szerinted ebbe mi fér bele, és mi nem. :)
Üdv. :)
Berta, te miért válaszoltál válaszra? :) Ja, hogy te reagáltál?... Na látod ő is. Ha ezt nem lehetne akkor megszűnne az oldal.
Az ateizmus pedig nem hit, lehet bármennyire csavarni a fogalmat.
Nézd. Attól hogy van aki elhiszi azt, hogy a világ egy fizikai esemény hatására jött létre milliárd évekkel ezelőtt és, hogy az élet ebbe az elrendeződésbe alakult ki még nem jelenti azt hogy nem hisz Istenben.
Vagyis a teljesen logikus ősrobbanás elmélet nem zárja ki Isten létezését, de legalább nem úgy állítja be mint amit mi emberek meg tudnánk érteni.
A világunknak létezhet annyi féle más aspektusa is amit mi lehet még felfogni is képtelenek vagyunk. Képzeljük el hogy egy két dimenziós világba behatolunk a mi 3 dimenziós lényünkkel. Mennyit érzékelne belőle a két dimenziót felfogó értelem?
@ 47:
Bocs, idéznéd, hogy szerinted a válaszom melyik része "válasz egy válaszra"?
Csak mert a kérdezőn kívül senkit nem szólítottam meg, és nem is kezdeményeztem vitát...
Egyébként meg tényleg szoktam néha (?) "rosszalkodni", de legalább nem tagadom le... :P
Azzal nem értek egyet, hogy megszűnne az oldal, ha nem lehetne reagálni; nézd meg a szabályzatot nyugodtan te magad.
És hidd el, nekem édesmindegy, hogy az ateizmus hit vagy nem hit; csak beidéztem egy mondatot, mint jeleztem, egy ateista gyűjteményből. Úgyhogy tárgyald meg a szerzőjével, ha gondolod. :D
Az emberbe belevan építve az Isten hit,az örökkévalóság.
Sokan elfojtják magukban,de menj csak ki az utcára egy mikrofonnal és magnóval ,kérdezni ,hogy hisznek e Isten ben? 90/százaléka az emberek nek hisz valamiben ,az más kérdés ,hogy ismerik e Istent.
pld.is meritek Orbán Viktort? természetesen, a válasz.
De Orbán Viktor ismer benneteket???Ugye nem mindegy kit is mer kit ,vagy ki hisz kiben !!!
Remélem érted a célzásomat,vagy példámat
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!