Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért hisz egyre kevesebb...

Miért hisz egyre kevesebb ember Istenben?

Figyelt kérdés
Miért van az, hogy szinte mindenki az ősrobbanás elméletet hiszi el?

2012. júl. 25. 10:46
1 2 3 4 5 6 7 8
 51/74 anonim válasza:
53%
mert rájöttek az emberek, hogy nem birkák
2012. júl. 31. 20:04
 52/74 anonim ***** válasza:
48%
Volt egyszer egy ilyen képregény ahol az evolucionista tudóst a vallásos midig újabb és újabb bizonyíték felmutatására szólított fel, ő pedig midig felmutatott egy újat de soha nem volt elég. Aztán elérkezett a végéhez ahol már az evolucionistának nem maradt több bizonyítéka. Ekkor győzedelmesen kijelentette, hogy akkor neki nincs igaza és a teremtés elmélete a helyes. Neki meg a bizonyítéka, hogy mindez le van írva egy könyvebe... ennyi
2012. aug. 1. 14:26
 53/74 HudsonHawk ***** válasza:
24%

22/f Keresztény

Valóban lehet valami az ősrobbanás és Isten között.

Egyébiránt jelezném, hogy a kereszténység mellett is állnak tudósok. A mai korban vannak tudományos bizonyítékok a Bibliában leírtakra!!!

( [link]

Baromira ajánlom a linket azoknak akiket a tudomány és a kereszténység témaköre érdekel. Rengeteg TUDOMÁNYOS tény/megközelítés a Biblia mellett

Egyébként a kereszténység nem vakhit. Rengeteg barátom van aki bizonyságot tud tenni Istennel való kapcsolatáról!!!

2012. aug. 1. 16:26
 54/74 HudsonHawk ***** válasza:

Az az érdekes, hogy keresztény létemre (több felekezetnél jártam már) még soha nem találkoztam dogmákkal, erőszakos pénzbeli lehúzással!!!

Említsetek már pár dogmát!!! Ki, mit gondol annak?

2012. aug. 1. 16:28
 55/74 anonim ***** válasza:

Egy link egy régebbi kérdésből, amit egy evolúciót elfogadó keresztény kérdező ajánlott:

[link]

Már ha érdekel valakit egyáltalán... :)

2012. aug. 3. 22:43
 56/74 anonim ***** válasza:

A nagy érdeklődésre való tekintettel :D pedig még egy link, amit ma találtam:

[link]

Csak hogy árnyaljuk a képet egy kicsit... :)

2012. aug. 8. 15:43
 57/74 anonim ***** válasza:
2012. aug. 8. 21:00
 58/74 anonim ***** válasza:

mert a Föld jelenlegi vallásai győlölik az istenpárt,

az emberek ezért fordulnak el a vallásoktól

2012. aug. 28. 01:53
 59/74 anonim ***** válasza:

Én is elhiszem az ősrobbanást, pedig hívő vagyok. Szerintem Isten simán használhatja a természetet, sőt használja is a természetet arra, hogy kialakítsa azt amit ő akar.

Persze felvetődik a kérdés, miért nem ez van a Bibliában? Két egyszerű válasz van rá:

- Az akkori ember nem tudta mi az az atom, se nukleáris tűz, vagy bármi, tehát, hogy magyarázta volna el?

- Isten nem akarja, hogy azért higgy, mert bebizonyítod létezését, hanem, mert elhiszed, hogy van. Aki nem akar hinni annak meg elkészítette az ősrobbanást.

Szerintem egy nem az a baj, hogy a keresztények meghallják a tudományt, és átállnak a tudomány oldalára, hanem, hogy ha az ateista meghallja Istent akkor nem hiszi el, hogy van, mert nincs rá bizonyíték.

Amúgy meg nincs egyre kevesebb vallásos, csak Európában. Mindenhol máshol nő a számuk. Nem csak a keresztényeké, hanem minden vallásénak.

2012. aug. 28. 07:50
 60/74 anonim ***** válasza:
Mert Isten rosszul van reklámozva. Most a tudomány van jól reklámozva, 1900 előtt meg isten volt... Ilyen egyszerű az egész.
2012. szept. 5. 18:34
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!