Mennyi idő kell, hogy Magyarországon kevesebb magyar legyen, mint más nemzetiségű ember?
A cigányokra gondolsz, vagy arra, hogy más nemzetségből, például a kínaiakból annyian vándorolnának be?
Én a cigány etnikummal kapcsolatban nem szeretem azt a megkülönböztetést, hogy magyarok, meg cigányok, mert szerintem a kettő nem zárja ki egymást. Aki magyar nyelven beszél, azon gondolkozik, és ezt az országot tartja a hazájának, az szerintem magyar ember, akkor is, ha barnább a bőre. De tudom, hogy ezzel a véleménnyel sokan nem értenének egyet, sőt sok cigány sem.
Tehát, ha arra gondolsz, hogy a cigányok száma gyorsabban növekszik, mint a nem cigányoké, ez pillanatnyilag tény, és pár száz év alatt, ha semmi sem változik, akkor bekövetkezhet, hogy több cigány lesz, mint magyar. De nem biztos, hogy ez a tendencia így marad, és több száz év alatt rengeteg minden történhet, pl. egy háború is, ami sok mindent megváltoztathat.
Ha nem erre gondolsz, hanem arra, hogy hirtelen sok ember (pl. kínaiak, a mainál sokkal nagyobb tömegekben) vándorolna be, azt nem tartom valószínűnek. Ha van egy ésszerű bevándorlási politika, akkor ez megelőzhető. (Félre ne értsetek, semmi bajom velük és egyáltalán nem vagyok rasszista, és ésszerű számban bármely nemzet fiait szívesen látom Magyarországban, de annak azért nem örülnék, ha hirtelen megjelenne mondjuk ötmillió kínai).
Egyébként a történelmünk nem kis része során már volt olyan, hogy Magyarországon kevesebb volt a magyar, mint a többi nemzetiség együttvéve. Persze ez még akkor volt, amikor sokkal nagyobb volt az ország területe.
Sajnos sok magyarországi magyarnak akkora arca van a kisebbségekkel szemben, hogy egy ilyen helyzet talán annyiban jó is lenne, hogy megtanulhatnák, hogy milyen érzés kisebbséginek lenni.
(Én tudom, mert erdélyi származású magyar vagyok, akit Romániában a magyarsága miatt bántottak, amikor meg átköltöztünk, akkor meg nem egy itteni szemében román lettem.)
Szóval nem is biztos, hogy akkora baj lenne, bár hogy őszinte legyek, én sem szeretném.
Amúgy az I. világháborút megelőzően, kevesebb magyar élt Magyarországon mint más kisebbséget. Senkit nem zavart. A gond akkor kezdődik amikor a gyűlölködő nacionalizmus megjelenik bármely nemzetiségű emberben.
JÓ lenne már békességben élni, függetlenül ki miféle nemzet borja. :D
Ha ilyen ütemben folytadódik a "sokasodás", ki fogja őket eltartani?! Nem lesz annyi dolgozó, hogy megkeresse a segélyre valót! Nyugodtan lepontozhattok, de ez az igazság!
Egyébként a magyarok már régóta nem léteznek, nagyon régen kihaltak már. Ma már csak egy keverék nép vagyunk sajnos.
Cigányokra gondoltam,nem sértésképp...
50%???Te jó ég!
Más országban is ilyen szaporák,vagy csak minket akarnak kiszorítani az országunkból!De ez nem cigányellenes felszólalás,lehetnének felőlem bármilyen nemzetiségűek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!