Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért bántjátok állandóan a...

Miért bántjátok állandóan a Hit Gyülekezetet? Mi a bajotok vele?

Figyelt kérdés
Miért nem mentek el egyszer a saját szemetekkel meggyőződni arról hogy mi folyik ott? Nem furcsa egy kicsit, hogy általában mindenki a hallomásból szerzett dolgok alapján ítélkezik velük kapcsolatban, és előítélet szemüvegén keresztül híresztel hamis dolgokat?

2012. júl. 14. 00:39
1 2 3 4 5 6 7 8
 61/75 anonim ***** válasza:

Kedves névtelen (59.):

"Én csak válaszoltam néhány kérdésre, és mivel a kérdések szinte majdnem ugyan azok voltak, ezért a válaszok is hasonlóak lettek."

Azért nem mindegyik volt "majdnem ugyanaz"; a válaszok pedig NEM "hasonlóak" lettek, hanem bekopiztad ugyanazt a szöveget mindegyikhez, mutatom:

1. 09:20-kor az 58. sz. alatti válaszomban belinkelt kérdésben.

2. 09:54-kor ebben a kérdésben.

3. 10:23-kor a 22. válasz itt:

http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__2..

4. 10:29-kor a 24. válasz itt:

5. 10:32-kor a 43. válasz itt:

Összesítés: 72 perc alatt 5 kérdéshez szinte szó szerint ugyanaz a válasz. EZT hívják spamelésnek, ami – mint említettem – szabálysértés.

"Ezzel az erővel törölni kéne a több száz "Mi a véleményetek a h-gy-ről ? " Kérdést ?"

Ennek semmi köze a spamekhez.

"Amit leírtam, pedig igaz, a saját szegénységi bizonyítványod, ha kételkedsz benne, vagy ha támadod a véleményemet és a válaszomat."

Mert nem hiszek el bármit, amit egy teljesen ismeretlen, névtelen újonc ír egy anonim oldalon? Ez még viccnek is rossz lenne... Egy olyan usernek, akinek több írását olvastam már, és ezekből meggyőződtem a szavahihetőségéről, talán elhinném, amit ír.

Ezt neked is mondom jótanácsként: ne higgy el bármit is, amit valaki ír a neten alátámasztás, bizonyítékok, forrásmegjelölés nélkül. :)

Természetesen nem minden állítást lehet bizonyítani, ilyenkor a saját józan belátásod alapján tudsz dönteni. (És még akkor is tévedhetsz...)

"Mi okom lenne 2 oldalas kamu szöveget írni? Gondolkozz!"

Gondolkoztam: bármi is lehetne. De az, hogy új felhasználóként ez a sorozat volt az első tranzakciód (vagy az elsők egyike), nem éppen pozitív szándékra utal; főleg, hogy nem csak a friss kérdésekhez írtál, hanem régiekhez is. (Utóbbiakat nem sokan olvassák ám.)

Személyes véleményem szerint talán még az első részben leírtak igazságtartalmának van némi esélye, ha nem is sok; mivel egyedi eset, és sajnálatos módon ilyesféle emberek majdnem minden közösségben megfordulnak. (Nem részletezem az egészet, de azért kíváncsi lennék, hogy ha valóban ilyen körülmények között élt az a 4 gyerek, akkor vajon értesítettétek-e erről az illetékes hatóságokat...)

A "Még annyit..." részben felsorolt 11. pontból 10-et vagy soha nem tapasztaltam, vagy épp az ellenkezőjét; pedig nem csak egy, hanem elég sok (többszáz) hitest ismerek többé-kevésbé.

Általánosságban tehát biztosan nem mondhatók ki ezek az állítások.

Tehát számomra ezért is hiteltelen és hihetetlen szinte mindaz, amit leírtál; természetesen a fentebb már jelzett kivétellel.

De ha tudsz bármilyen elfogadható bizonyítékot minden állításodra a saját szavadon kívül, azt szívesen látnám. :)

Minden jót. :)

2012. aug. 12. 11:25
 62/75 anonim ***** válasza:

Kedves Berta Wooster !

Sajnálom, hogy a válaszaim keresésével ment el a délelőttöd. Igazán hasznos időtöltés, bár még mindig többre mentél vele, mint egy vidámvasárnappal. A moderátor pedig még azért nem tiltott le, mert tisztában van a szabad véleménynyilvánítás fogalmával.

2012. aug. 12. 12:15
 63/75 anonim ***** válasza:

Kedves 62-es!

"Sajnálom, hogy a válaszaim keresésével ment el a délelőttöd. "

Nem kell sajnálnod, összesen pár perc alatt megvolt a másik négy kérdés, így nem ment rá a délelőttöm. :)

Ha megnézed, a te 1. válaszod (9:20) és az én itteni 2. válaszom (11:25) között csak ~ két óra telt el,ami ugyebár nem egy egész délelőtt; és e két óra miatt se aggódj, mivel ezalatt máshova is írtam válaszokat, ill. egyéb elfoglaltságom is volt.

"Igazán hasznos időtöltés, bár még mindig többre mentél vele, mint egy vidámvasárnappal."

Én ugyan semmiképp nem tennék ilyen inadekvát összehasonlításokat, de ha már te tettél, akkor azt azért elmondom neked, hogy nem járok a Vidám Vasárnapra, és nem is nézem a tévében vagy a neten sem.

"A moderátor pedig még azért nem tiltott le, mert tisztában van a szabad véleménynyilvánítás fogalmával."

Nem gondolnám. Szerintem inkább azért, mert senki nem ajánlotta a válaszaidat a moderátorok figyelmébe.

Egy kis segítség neked: A moderálásról és egyebekről az alábbi oldalon olvashatók el az információk, tehát ez az a bizonyos szabályzat:

http://www.gyakorikerdesek.hu/help

Ha pedig esetleg érdemben is reagálnál a válaszomra, azt megköszönném; mert így megint csak a negatív motivációdra való tippem erősödött meg. Komolyan gondoltam, hogy írj valamiféle bizonyítékokat, ill. hogy tettél-e hivatalos lépéseket a család ügyében stb. :)

2012. aug. 12. 12:56
 64/75 anonim ***** válasza:
Be kell hogy valljam, mondatelemzésből jeles ! :)
2012. aug. 13. 17:55
 65/75 anonim ***** válasza:

Mondatelemzés? Alany, állítmány, tárgy, határozó, jelző... :D

De végre valami humorosat is olvastam tőled. :)

2012. aug. 13. 22:05
 66/75 anonim ***** válasza:

Én személy szerint nem bántom, mert nem érdekel,viszont egy érdekes tényt mesélek el, ami számomra és a "szenvedő" alany számára megdöbbentő volt és nagyon tanulságos:

Barátnőm vallástörténet és filozófia szakon diplomázott, és a szakdolgozatának a témájához (a címét nem tudom, de elég vad lehetett:)) elhatározta, hogy egy ilyen össznépi őrjöngés keretein belül "beépül" ebbe a szektába. Ahogy kell diktafonnal, mindennel elindult szép matyóhímzéses blúzban, smink nélkül, félénk szűz leánykaként (a szokásos cicivillantós fölijét nem vehette fel ugyebár) látszólagos áhítatban őrjöngeni. Egy általa csak üres tekintető agymosott nénike vette ott "pártfogásába", és beszélgetett vele a dolgok menetéről. Kapásból találtak szegénynek egy szende szűz fiút (szegénykém valószínűleg senkinek sem kellett) akivel már komolyan házasítani is akarták, egymás mellé is ültették őket, meg valamit mormogtak is rájuk. Hogy az őrjöngés után csatlakozhasson a szektához feltétele volt egy több mint 40ezer huf-os oktató könyvcsomag megvásárlása és egy olyan szerződés aláírása, melyben vállalja hogy a munkabérének (azt kamuzta,hogy dolgozik) x százalékát az egyháznak utalja át...persze szigorúan Isten nevében... Minden általa néni, bácsi, nő, férfi egyedülálló volt elszeparálva a családjától, vagy csupán özvegy...azért ez is jól ki van találva, nehogy már legyen melletted olyan valaki,aki arconncsap és észhez térít, hogy mit csinálsz.

Szumma szummárum barátnőm szerint nonszensz és félelmetes élmény volt, alig bírt onnan elmenekülni (futott ahogy csak bírt, egy nyilvános wc-ben pedig át is öltözött, mint egy igazi kis kém). A dologozatának lektora is azt mondta,hogy veszélyes üzem a Hit Gyülekezetével kezdeni, (a fentebb leírtak miatt) de ismerve az én drágámat őt ez még doppingolta is.:)

Szóval a felvételeket jól elrakta, a dolija nagy siker, és az élmény örök.

2012. aug. 27. 13:11
 67/75 Hazardteam ***** válasza:
Abszolute "hitető" történet, hiteles és ellenőrizhető forrásból, bizonyítékokkal igazolható, masszív logikai alapokon. Úgy hallottam szűz lányok vérét is isszák, barátnődről is azt hitték, ha jól értem, őt nem csapolták meg véletlen? Na és mi a helyzet a hallucinogén gázokkal, amiket a másik hiteles emberke írt följebb? Barátnőd azt is tapasztalta? Gondolom ő is a padlón "őrjöngött" magán kívül. Most miért baj neked az, ha 5 perc után összeadják valami félnótás kiscsávóval, nem is értelek.. Még egész jól járt volna ahhoz képest, ahogy a többiek járna a röpke 1-1.5 év átlag jegybenjárásaikkal érted. Meg ha belegondolsz, a frissen "megtért" jóerkölcsű "barátnődnek" nem kellett végigszenvednie azt az időszakot, amíg hiteles és megbízható keresztény lányként "partiképes" lehet. Gondolom a "diktafonozgatásai" sem tűntek föl senkinek, hiszen mi az az 5-6000 ember, akik ellepik azt a helyet alkalmanként, hogy lépni sincs hely. A wc előtt kígyózó sorokban álló embereknek és a beléptetőrendszernél álló képzett biztonsági embereknek is nyilván nem tűnt fel, amikor bement "átöltözni", ahogy a "szerződéskötéses" barátnőd éppen "kiszökött" (vagy menekült? nem emlékszem) Csodálom, hogy sikerült neki, le a kalappal, én olyat is hallottam, hogy elveszik a papírjaikat és fogvatartják őket:)) Sőt! Ami a legfelháborítóbb, azonnal lecseréltetik a rendszámaikat HGY felségjelűre ezzel is készülve a gyülekezeti épületük körüli térség függetlenségének kikiáltására. Igazán maradhatott volna még kicsit a barátnőd, akkor nézhettem volna a TV-ben a kommandós akciót a kiszabadítására. De nem.. hülyeségeket beszélek, hiszen német sándor talán már zsebében tartja az egész állami adminisztrációt és azon ügyködik éppen, hogy államvallásként az országra kényszerítsék a tanait különadókkal. Vagy csak képzeltem? Ugye milyen jó képzelegni itt az interneten? Hát nem csodálatos? Akárki bármit leírhat névtelenül anonim oldalakon, a variációk száma szinte végtelen és csak a képzelet szabhat határt:) Képzelegjek én is egy kicsit? Szerintem se te, se a képzelt barátnőd nem járt még egyszer sem a hit gyülekezetében. Olcsó a net és tusco gizdaságos 900 Ft-os trust billentyűzeteden pötyögöd valahol "jóindulatúan" képzeleted burjánzó "virágait" a nagyérdeműnek, mert unatkozol és haragszol a világra, mert még mindig szűz a kuksid és elfogyott a fű is ebben a rohadt melegben, pedig most milyen jól jönne tejfoghullásod idején ajjaj.. Képzelegjünk? Jaj még ne átkoztass ki a pápával, csak hülyülök, nem komoly:) Akkor ki olvasná a te fantázia irományaidat? Ugye milyen tré lenne?:(
2012. aug. 27. 15:04
 68/75 anonim ***** válasza:

Nem raknátok fel netre azt a dolgozatot? Szívesen megnézném.

2012. aug. 27. 15:05
 69/75 Hazardteam ***** válasza:
A diktafonos felvételek, vagy a szerződés már nem is érdekelnek?:(
2012. aug. 27. 15:15
 70/75 anonim ***** válasza:
A billentyűzetem Genius te kis butus!:D
2012. aug. 27. 16:15
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!