Miért bántjátok állandóan a Hit Gyülekezetet? Mi a bajotok vele?
Igen? És ezt ilyen biztosan megállapítottátok? Ehhez tényleg kellett nektek valami sugallat! Ami pedig a bibliát illeti, akármikor hajlandó vagyok leülni veletek ennek kipróbálására, sőt, akár görög eredeti vagy akár héber eredeti szövegek alapján... Konkrétan mi volt az, ami bibliaelleneset írtam? Netán ma is kaptok kijelentést? Melyik Ige alapján? Ugyanis mintha valami olyasmi: Jelenések 22. 18.
"Bizonyságot teszek pedig mindenkinek, a ki e könyv prófétálásának beszédeit hallja: Hogy ha valaki ezekhez hozzá tesz, e könyvben megírt csapásokat veti Isten arra;
19.
És ha valaki elvesz e prófétálás könyvének beszédeiből, az Isten annak részét eltörli az élet könyvéből, és a szent városból, és azokból, a mik e könyvben megírattak." - Hol van az megírva, amit ti hirdettek?
Ez nem teológiai fórum, sem tér, sem hely nincs kiselőadást tartani. Én meg ráadásul nem hirdettem semmit, nem is tartozom oda, csak minősítettem a hazugságaidat, már ha te írtad, ugyanis még egy fantázianevet sem vállalsz be egy anonim oldalon és találgathat az ember egyáltalán kinek is címzi melyik válaszra a válaszát (ami meg a: "Ne a válaszokra válaszolj, hanem a kérdésre! Mások válaszáról a véleményed a lefelé és felfelé mutató nyilak segítségével (azaz a válasz értékelésével) közölheted!" értelmében eléggé vicces metódus alapjában véve)
És akkor erre te hitvitára buzdítasz? elég meddőnek tartom. És bár leírtad TE neked "mi bajod vele" (a hitgyülisekkel) én is leírtam, hogy azok, amiket felhoztál (szerintem) alaptalanok és hogy fröcsögni felelőtlenül bárki tud, nem kell hozzá nagy tehetség, elég csak beállni a sorba és követni ész nélkül a trendet. Te is elmondtad a véleményed, én is elmondtam róluk, ezzel semi gond nincs, erről szól EZ a topik, csak tudod az a nem mindegy, hogy zsigerből, alaptalanul, koholt vádakat, vélekedéseket felsorakoztatva teszed ezt, vagy szilárd meggyőződésből, amiket saját tapasztalataidból nyertél és igazolhatóak (e) a biblia alapján. Ha nem tetszik, felőlem szidalmazhatod véres szájjal és engem is, mert ellenkező véleményt közöltem, mint amit te, de ettől még nem lesznek igazabbak azok, amiket mondtál rájuk és ezt saját tapasztalatomból tudom és mondom.
Megmondanád, hogy a válaszomban mi volt a fröcsögés? Mint mondtam, nem bántom a hgy-t, hanem leírtam, hogy mi a bibliaellenes benne. Ellenben ti estetek nekem, rosszakaratú gyanúsítással. Ebben nem veszek részt, mert a biblia még erről is tanít:
1Tim. 6, Ha valaki másképen tanít, és nem követi a mi Urunk Jézus Krisztus egészséges beszédeit és a kegyesség szerint való tudományt,
4. Az felfuvalkodott, a ki semmit sem ért, hanem vitatkozásokban és szóharczokban szenved, a melyekből származik irígység, viszálykodás, káromlások, rosszakaratú gyanúsítások,
5. Megbomlott elméjű és az igazságtól megfosztott embereknek hiábavaló torzsalkodásai a kik az istenfélelmet nyerekedésnek tekintik. Azoktól, a kik ilyenek, eltávozzál.
Helló, Kérdező :)
Nekem van saját tapasztalatom, és "lojális" vagyok a HGY-hez.
Nem "bántom" sem állandóan, sem időnként; sőt, olyannyira ki szoktam állni mellette, hogy néhányan már félreértették ezt.
A te kifejezéseddel élve: "van bajom vele", viszont azt gondolom, a problémák megtárgyalása nem egy ilyen nyilvános fórumra való; sőt, még csak nem is a gyülekezeten kívülre.
Itt, a GYK-n, mint magad is láthattad, ellenőrizhetetlen és bizonyíthatatlan információkon kívül mást nem nagyon kapsz. A legszomorúbb a dologban, hogy az itt írók egy része annak ellenére is makacsul kitart az álláspontja mellett, hogy az állításait nem tudja bizonyítani, és / vagy azokat mások már többször cáfolták.
Pl. Ozmium42, akivel semmi bajom nem lenne, mert nem azt nézem, hogy ő katolikus, én meg protestáns vagyok, tehát nem a különbözőségekre teszem a hangsúlyt. De egyszerűen nem értem ezt az Izrael- és zsidóellenességét. Nem tudom megmondani pontosan, hány kérdése volt már ebben a témakörben, amelyekre rengeteg választ kapott már, és mégis... Egyszerűen úgy tűnik, mintha nem akarná elfogadni az ellenkező véleményeket.
Pietrosol a másik, sőt, a még másikabb. :D
Szintén nem egy kérdésére válaszoltam már én magam is; az iskolákkal kapcsolatban több érintett személytől kapott hiteles válaszokat, ennek ellenére képes ugyanúgy leírni ugyanazokat, mint azelőtt... Nem csak HGY-s, hanem zsidós témákban is. És persze mindig bizonyíték, forrás nélkül, mint most is.
(Ha érdekelnek ezek a kérdések, használd a GYK kereső funkcióját; vagy inkább egyszerűbb, ha lefuttatsz egy Google-keresést.)
Aztán a nick nélküli válaszolók: az egyik nem átallja elmebetegnek nevezni egy embertársát (bizonyára színtiszta jézusi szeretetből...)
A másik a hitesek esetében kifogásolja a személyeskedést, pedig ugyanabban a kommentben előzőleg ő személyeskedett egy másik felhasználóval...
(Megjegyzés: én tudom, miről van szó; és remélem, hogy ha sor került a dolog privát megbeszélésre, akkor az _teljeskörűen_ történt, nem egyoldalúan...)
Összefoglalva: Nem tudom, neked mennyit segítettek a válaszok. Ha körülnézel a GYK-n, láthatod, hogy a HGY-s kérdésekben többnyire csak ugyanez a köpködés megy ezerrel. A hiteseknek meg vagy van kedvük vagy energiájuk válaszolgatni, vagy már unják ezt a rengeteg támadást.
(Ismét egy megjegyzés, csak úgy érdekességképpen: nagyon sok HGY-t érintő, _igencsak provokatív_ kérdést fogsz találni. Ezzel szemben pl. az utóbbi időben egyes adventista _tanításokat_ érintő, tehát nem vagy sokkal kevésbé provokatív kérdések pedig hipp-hopp eltűntek a kiírást követően néhány napon belül...)
Üdv. :)
Berta
"Aztán a nick nélküli válaszolók: az egyik nem átallja elmebetegnek nevezni egy embertársát (bizonyára színtiszta jézusi szeretetből...)"
Bocs,de hadd ne fényezzem már Sándor atyát,akármekkora sztár,a jóindulat nem azt jelenti,hogy becsukom a szemem,és minden rózsaszín lesz.Utaltam az egyik válaszoló videójára,amit múltkor én linkeltem be egy másik kérdésbe,nem tudom mi nem valódi benne,és nem tudom mégis mit kellene gondolnom Sándor atyáról ezek alapján.Szerinted mit? És Jézus is megdorgált egyeseket szavakkal,meg a hamis prófétákról is beszélt,ha jól tudom....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!