Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért bántjátok állandóan a...

Miért bántjátok állandóan a Hit Gyülekezetet? Mi a bajotok vele?

Figyelt kérdés
Miért nem mentek el egyszer a saját szemetekkel meggyőződni arról hogy mi folyik ott? Nem furcsa egy kicsit, hogy általában mindenki a hallomásból szerzett dolgok alapján ítélkezik velük kapcsolatban, és előítélet szemüvegén keresztül híresztel hamis dolgokat?

2012. júl. 14. 00:39
1 2 3 4 5 6 7 8
 51/75 Pietrosol ***** válasza:

Szia Berta Wooster!

Úgy tűnik megpróbáltad a helyembe képzelni magad és helyettem megélni a válaszok olvasásának élményét!Nem sikerült!Nagyon jó véleményeket olvasok,saját véleményeket!És nem internetinformáció csokrot!

Meg fogsz lepődni,de létezik olyan ember,akinek az információ nem digitalizált formában jut a birtokába. Ténylegesen,első forrás élményként,valójában megtörténik velük egy esemény és nincs kiírva közben a sarokba,hogy "LIVE"!

És ők,írnak ide,élő élményt és ez nekem valódibb,mint az internetszűrt!

Egyébként ahogy mondod,a Wikipédiáról én is tudok olvasni és azt nem akarom újra,más ajánlásából elolvasni!

Tévedsz,az esemény analízisével kapcsolatban!Csengett,mi?)

Nálam a folyamat a következő:esemény-érdeklődés-analóg események keresése(a valóságban)-eredeti és talált események utáni keresés(még mindig a valóságban)-média(internet)....

Nálad úgy tűnik ez a következő:Esemény az interneten-érdeklődés-.....-keresés az interneten!Az adatbázis kezelőd remek,de csak egy szűrt adathalomból válogat!

A tudomásul vételt nagy mértékben gátolja,hogy bizonyos kérdésekben úgy riogatsz emberekkel,velem is,mint valami lidércekkel!

2012. júl. 25. 21:25
 52/75 anonim ***** válasza:

@ Hazardteam:

Köszi az infókat. De azért még írok egy kicsit, hátha csoda történik. :)

Meg különben is szeretek akasztgatni. :D

@ Pietrosol:

Részben erről beszéltem... Kaptál mindenféle válaszokat a HGY-iskolás kérdésednél is. Megszámoltam, 9 válaszolónak van saját tapasztalata; csekkold le:

http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__2..

Egy fikarcnyit nem foglalkoztál az élő emberek saját tapasztalatával vagy saját élményeivel, azóta is csak fújod a magadét.

A másik kérdésednél 2 válaszoló volt, akinek személyes tapasztalata is van, nem csak gondol valamit; a nem személyes tapasztalatokkal rendelkezők saját véleménye megoszlott. A kommentedből egyértelműen látszik, hogy téged abszolút nem érdekeltek a válaszok:

http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__3..

A következő kérdésednél nem számoltam össze, mennyi a saját tapasztalat, de van. :P

http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__3..

Mindezek fényében abszolút nem áll meg, amiket most írtál.

Ami pedig engem illet, ugyanúgy tudnék személyes tapasztalatokat mondani bizonyos kérdésekben, ill. ismerősökre hagyatkozni (pl. voltak régebben HGY-s suliba járó ismerőseim is). De szerintem mások számára sokkal hitelesebb az, aminek utána lehet járni, nem csak a szomszéd néni ismerősének a rokona hallotta valakiről, aki látott egy olyan embert, aki ott volt...

Továbbá vannak olyan személyes dolgok, amiket le szoktam írni, de még több, amit nem... Írtam itt is élő példákat, nem tagadhatod le. :D

Arról pedig nem tudok, hogy bárkit is riogatnék veled.

2012. júl. 26. 02:15
 53/75 Pietrosol ***** válasza:

Szia!

Az első kérdésnél,csak 3-4 választ érzek olyannak,amely önhipnózisból ered,plusz a te link és adathalmazaid,(igaz, ez is önhipnózis). A többi válaszban hideg-meleg a kérdés szempontjából egyaránt található!Mire nem figyeltem,ami végleg eldöntené a kérdést?

A második és harmadik kérdésnél kettőnél több személyes tapasztalatot olvastam ,ezeket nyilván csak én vettem észre,míg a te szűrőd ezeknél bekapcsolt!A végeredmény,hasonló,mint az előző kérdésnél!

Egyébként nekem,nem tartozol számadással internet egzisztenciád miatt!

Abban Hazardtemnek igaza van,hogy kérdéseim provokatívak voltak.Ezek már rég alhatnának,de te újra és újra előkotrod őket hivatkozásul,mikor éppen arra térítesz valakit,hogy semmiképp ne hallgasson rám!

Mintha az objektív értékítélet elbírálása a te privilégiumod lenne,ami- belátod vagy nem,-elég nagyképű hozzáállás egy kettős mércéjű,elfogult embertől!

2012. júl. 26. 08:22
 54/75 Hazardteam ***** válasza:
Szerintem azt kellene megérteni, hogy ez nem 2énblog" ahogy nem is hittérítők oldala, vagy netes megmondóembereké, akik anonim osztják az észt. Nem azt mondom, én is szoktam, ha belemelegszem, de aztán agyamba ötlik, hogy ez az oldal nem erről szól. Más a koncepció és ezt illene tudomásul venni. Nincs értelme itt hittéríteni, mint a jehohohohvinák, vagy hittérítők ellen ellenhittéríteni, mint amikor vallási fórumba beírják páran, hogy ki milyen hülye, aki hisz. ahogy arra sem való az oldal, hogy kamukérdésekkel "rázzon fel" embereket, vagy vég nélküli hitvitát provokáljanak egyesek 8000 kiragadott idézettel ömlesztve fél kilométeres kommentekbe EGYMÁSNAK. Néha ezeket olvasva azon tűnődöm, ők látják e közben a zölddel kiemelt KÉRDÉST amire elméletileg válaszolnak, mert 20 perc után egymás torkának esnek valami apróságokon, holott ez egy internetes oldal és mint ilyen, nem is alkalmas ilyen vádak-ellenvádak és hit alapú tantételek, vagy vitatott tudományos elméletek tisztázására. Nézzétek meg a számtech rovatot, hol láttok ilyeneket? Vagy mittomén a macskabarátokét, vagy akármit. max olyan vérpistikék hülyézgetnek, meg okoskodnak, akiknek rendszerint gőzük nincs a számtech-hez, de nincs folytatása, mert még ők is értelmetlennek tartják a 8 oldalon át tartó full életidegen vitatkozást. ÉS LEGTÖBBJÜK MÉG EGY NYOMORULT NICKNEVET SEM VÁLLAL BE!! Amin meg már tényleg csak röhögni tudok. Tiszta komolytalan.. Használja mindenki az oldalt arra, amire való és akkor legalább a parttalan vitatkozások fele eltűnne.
2012. júl. 26. 13:42
 55/75 anonim ***** válasza:

@ Pietrosol:

Inkább nem kérdezem meg, hogy miért érzel te bármit is önhipnózisnak...

Ismétlem: az 1. kérdésre 9 olyan választ kaptál, amik _személyes tapasztalatokon_ alapulnak.

És szerintem az objektivitásra nem figyeltél, ami pedig tényleg végleg eldönthetné a kérdést.

A 2. kérdésednél csak és kizárólag az 1. válaszoló jelezte, hogy személyes tapasztalata van; én ugyan nem írtam le ezt így, de tudom magamról, tehát ezért írtam az előbb 2-t. Nincs több.

Egy válaszoló van még, aki személyes _véleményt_ írt, de mint tudjuk, a kettő nem ugyanaz. Úgyhogy részemről szó sincs itt semmiféle szűrőről; a te részedről annál inkább.

"Abban Hazardtemnek igaza van,hogy kérdéseim provokatívak voltak."

Örülök, hogy végre elismerted ezt a nyilvánvaló tényt.

Viszont ajánlom szíves figyelmedbe az oldal szabályzatát, amiből ki is emelek egy mondatot:

"A kérdés kiírásával történő gyűlöletkeltésért, mások sértegeséért, provokálásért, vállalkozásod, weboldalak reklámozásáért, trágárkodásért, rasszista írásokért, közízlés megsértéséért kitiltás jár, így ilyen kérdéseket ne írj ki!"

Ez egy felsorolás, tehát az egyes tételek mind külön-külön értendők, nem együtt. :P

A válaszírásra is vonatkozik ugyanez. A további hasznos információkat ezen a linken találod:

http://www.gyakorikerdesek.hu/help

És itt nem érdekes, hogy a kérdések "már alhatnának"; mivel bárki bármikor elolvashatja az összes kérdést, akár a keresővel, akár egy másik kérdés alatti ajánlóból jut el oda.

A lassan már szokásossá váló minősítgetésedre meg inkább most nem vágok vissza; de egyszer már jeleztem, hogy ilyesmit én is tudok, ha akarok...

De azért megragadom az alkalmat, hogy itt és most leírjam: kettőnk közül nem én mérek kettős mércével, és nem én vagyok elfogult.

-------

@ Hazardteam:

Ismét egyetértek veled. Az oldal célja eredetileg szabálykövető kérdésekre adekvát válaszok írása lenne, nem vitafórum és egyebek, amiket említettél.

De ezt sajnos a felhasználók nem mindig veszik tudomásul, sőt; ha pedig felhívja az ember a figyelmüket erre, sokszor még ők háborodnak fel. Tudom, mert tapasztaltam többször is.

Én a Helyesírás és a Tudományok kategóriákat tudom pozitív példának hozni, ott nagyon ritkán van vita, az is csak rövid ideig szokott tartani. A többi kategóriából csak igen ritkán nézek meg egy-egy kérdést, úgyhogy nem tudok nyilatkozni. Ja, de: tavaly nyáron írtam még a Politikában is; az viszont egyértelműen elrettentő példa. :P

2012. júl. 27. 02:37
 56/75 anonim válasza:
Nem értem az olyat, aki szerint azért családellenes egy egyház, mert pl. a felesg oda jár, a férj nem, és a feleség "oda viszi a család pénzét". Egyrészt nyilván nem az összes pénzt, másrészt meg aki kocsmákba, meccsre, barlangász ni jár, arra mitől kéne kevésbé sajnálni a pénzt?! És az nem családellenes, ha valaki egy tömegverekedésen mint szurkoló összevereti magát, majd leültetik 2 évre?! (Mert személyesen ismerek ilyet, a feleség belerokkant, a kisgyerek is kb.) MIért nem lehet ezt is felfogni egy hobbiként, amire természetesen pénzt is áldoz az ember?! A gyereknevelést tekintve pedig... nos, nem hinném, hogy olyan rossz -pláne a mai erkölcstelen tiniket elnézve- ha egy gyereket a Biblia tanításai szerint nevelnek. Ha rászólnak, amikor káromkodik, ha arra tanítják, hogy a szüzességet tartogassák házasságik, ha nem adnak egy kamasznak cigire pénzt, ha nem engedik a veszélyes éjszakába 13 éves fejjel bulizni! Egy 2 gyerekes, NEM gyülis anyuka
2012. aug. 11. 20:43
 57/75 anonim ***** válasza:

Nem akarom, hogy befolyásoljon bármi, ezért nem olvastam el az előző válaszokat, sejtésem, hogy csak egymást okítják az emberek, marakodnak és elhatárolódnak a kérdéstől.

Én szívesen leírom, hogy mi vele a bajom, mint ahogyan azt már sok helyen megtettem.

A véleményem a gyüliről nem légből kapott dolog, még a 2000es évek végén megrohamozták a családomat is, nagy térítésben voltak akkor. Tudnunk kell róluk általában, hogy nagyon fontosak számukra a külsőségek, az egyik családdal jóban voltunk. Márkás autóval jártak, Ausztriában vásárolták a ruháikat, ami akkor nagy szám volt Stb. Amikor egyszer véletlen látogatást tettünk náluk, hideg zuhanyként ért minket az utcáról csillivillinek tűnő ház belseje... A négy (természetesen négy!, hogy is lehetne kevesebb, de eltartani már nem tudták őket) gyerek a földön aludt, étel nem volt, minket sem tudtak megkínálni, ketten háztartási kekszet rágcsáltak. A a fűtés hiányáról nem is beszélve...

A nővérem közös vállalkozásba kezdett ezzel a családdal, látva a rossz anyagi helyzetüket, sokkal többet adott bele az egészbe, együttérzésből és sajnálatból. Erre a kedves családapa lelépett a pénzzel és kisemmizve otthagyta a halálra ítélt vállalkozást a nővéremre.

Most ez a mintaember városunk "pásztora", sokkal jobb anyagi helyzetbe került. Természetesen vagyonának jó részét a gyüli új tagjainak "adományaiból", tizedből szerezte. Csak hát ők azt hiszik, a pénzük nemesebb célokra megy el, nem a 4-5 vezető család luxuséletvitelére.

Kisgyerekként sok hites osztálytársam volt, nagy port kavart, amikor az egyik gyülis anyuka lenyúlta a gondjaira bízott osztálypénzt, később ezt tagadta, annak ellenére, hogy előtte egy egész szülői értekezlet előtt vette át. Ugyanebben az osztályban történt, hogy az egyik gyülis férfi egy drága ruhát ajándékozott a tanítónőnek, ezzek akarta elérni, hogy kitűnő legyen a lánya. (A hites gyerekeknek kötelező jól tanulniuk és jól sportolniuk)

Összefoglalva, amit ezekről az emberekről általánosságban elmondhatok az képmutatás, álszentség és a kizsákmányolt tagokról pedig a naivitás. Az egész a pénz körül forog és olyan gyenge embereknek való, akik nem képesek egyedül dönteni, nincs saját akaratuk és mindenképp tartozni akarnak valahova.

Még pár dolog erről a kedves kis közösségről:

* A gyerekek nem választhatnak szabadon párt maguknak, azt jó előre a szülők nézik ki, természetesen másik hites családból

* A velem egykorúak (20-21) nem mehetnek szórakozni, tiltva vannak az apró örömforrások is, korán haza kell menniük

* A gyerekek el voltak tiltva Pl. a Pokémon című rajzfilmtől, ezt azzal magyarázták meg nekik a szülők, hogy abban Démonok szerepelnek. (Ez így nem tűnik túl nagy veszteségnek, de amikor az egész osztályban csak ez volt a téma 2-3 évig, akkor eléggé kívülállókká váltak. Mellékesen megjegyezném, hogy szinte végignéztem az első két évadot és a rajzfilmben szó se volt Démonokról, inkább a barátság fontosságára és a kitartásra helyezte a hangsúlyt, kis humorral megfűszerezve az egészet, aki nem hiszi, nézze meg ;)

* Soha nem szerepelhettek szerencsétlenek iskolai pásztorjátékokban, mert ezt tiltják. Szegények kicsiként nem érthették, hogy nekik miért kell kimaradniuk minden karácsonyi és húsvéti műsorból

* Minden családban minimum három gyerek van, de lehetőség szerint több. A gond csak az, hogy őket gyakran olyan családok vállalják, akik nem képesek eltartani ennyit

* Könyveket égetnek el és tépnek szét, amit a törvény is tilt!

* N. Sándor manipulálja az embereket és visszaél a hatalmával

* A kilépni kívánó tagokat átkozzák, támadják, tönkreteszik

* A zsidókat az egekig magasztalják, de mire fel? Mind csak emberek vagyunk, azért, mert valaki zsidó, miért lenne különb a többieknél?

* Elvárják, hogy a tagok vonják be a gyülibe saját családjukat, barátaikat, szomszédjaikat Stb.

* Biztosan hallották már, hogy hány embert "Szállt meg a Szent Szellem", tudniuk kellene a kedves híveknek, hogy erre nagyban rásegítenek a terembe szivárogtatott (és egészségre káros!) gázokkal

Ennyit szeretnék mondani a Hit Gyülekezetéről. Nem hallomásból vannak az információk, én magam éltem át a legtöbbet, néhányat a családom.

2012. aug. 12. 09:54
 58/75 anonim ***** válasza:

@ 57:

"Nem akarom, hogy befolyásoljon bármi, ezért nem olvastam el az előző válaszokat" - írtad itt 09:54-kor.

Én meg nem hiszem, hogy téged bármi is befolyásolhatna, még ha el is olvasnád az előző válaszokat, mert tudomást sem vennél az eltérő véleményekről.

Csak ugyanazt a szöveget másoltad be, amit 09: 20-kor egy másik kérdésbe is:

http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallaskri..

Legközelebb a válasz elküldése előtt olvasd el a felhasználói szabályzat válaszíráshoz kapcsolódó pontjait, a válaszbox alatt található a leírás.

Idézem a vonatkozó mondatrészt, arra az esetre, ha esetleg eddig nem voltál tisztában ezzel, vagy ha nem tudtad volna, mi az a spamelés.:

"A gyűlöletkeltésért, mások sértegetéséért, provokálásért, (...) több kérdés ugyanazokkal a válaszokkal történő végigspameléséért (...) kitiltás jár, így ilyen válaszokat ne írj!"

Ezen kívül pedig örülök, hogy végre valaki leírta az "igazságot"; tényleg nagyon hihető mindaz, amit leírtál... (sarcasm)

2012. aug. 12. 10:10
 59/75 anonim ***** válasza:

Kedves Berta Wooster!

Én csak válaszoltam néhány kérdésre, és mivel a kérdések szinte majdnem ugyan azok voltak, ezért a válaszok is hasonlóak lettek. Ezzel az erővel törölni kéne a több száz "Mi a véleményetek a h-gy-ről ? " Kérdést ?

2012. aug. 12. 10:39
 60/75 anonim ***** válasza:
Amit leírtam, pedig igaz, a saját szegénységi bizonyítványod, ha kételkedsz benne, vagy ha támadod a véleményemet és a válaszomat. Mi okom lenne 2 oldalas kamu szöveget írni? Gondolkozz!
2012. aug. 12. 10:42
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!