Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért bántjátok állandóan a...

Miért bántjátok állandóan a Hit Gyülekezetet? Mi a bajotok vele?

Figyelt kérdés
Miért nem mentek el egyszer a saját szemetekkel meggyőződni arról hogy mi folyik ott? Nem furcsa egy kicsit, hogy általában mindenki a hallomásból szerzett dolgok alapján ítélkezik velük kapcsolatban, és előítélet szemüvegén keresztül híresztel hamis dolgokat?

2012. júl. 14. 00:39
1 2 3 4 5 6 7 8
 11/75 anonim ***** válasza:
58%

Én kedves embereknek ismertem meg őket , sőt a Bibliát is végig tanulmányoztam velük.Viszont, mikor anyámon kezdtek megjelenni az "agymosás" tünetei, akkor kissé megijedtem:széttépte és kidobálta titokban az összes csomag jóskártyát, mondván, hogy "abból jönnek a démonok".Meg néhány krimit is széttépett és kidobott, hasonló indokkal.Ezek után jobbnak láttam, ha a méregdrága Harry Potter köteteket eldugom....

Szerencsére, ez már a tanulmányozás vége felé történt.Már nem járnak hozzánk.Anyám pedig azóta tagadja, hogy a démonok miatt dobálta ki ezeket a dolgokat, azt mondja, csak nagyon szakadozottak voltak.Hát persze...

Hiszek én sok mindenben, de legfőként a józan észben.Ha valaki józanul él, akkor bármit csinál, nagy baj nem lehet..

2012. júl. 14. 12:03
 12/75 anonim ***** válasza:
27%

Azon gondolkoztam, az a párocska a video elején vajon mit kap?Epilepsziás rohamuk van?Megszállta őket a sátán?Vagy rockot hallgatnak??

Amúgy az is elgondolkoztató, amit énekelnek és a bibliában is szó esik erről, hogy állítólag Isten népe Izraeliek...

Holott állítólag Isten szemében mindenki egyenlő.Akkor most hogy is van?Van itt bizony ellentmondás nem kevés.

Mellesleg a Bibliát ,még ha valaha Isten által ihletve íródott, azóta akkor is átírhatták, nem biztos, hogy a valódi igazságot olvassuk most benne.Bár a Jehovisták szerint nincs megmásítva.Szerintem ők sem lehetnek ebben olyan biztosak.

2012. júl. 14. 12:51
 13/75 anonim ***** válasza:
18%
Én nem voltam még ott , csak a tv és ismerősök alapján ismertem meg . Nem az ottani hívekkel van a baj , ők csak Istent keresik . Az egyházuk irányitóival van baj , akik gazdasági célzattal mosság az ártatlanok agyát .
2012. júl. 14. 14:14
 14/75 A kérdező kommentje:
Azért mert valaki valamiről másképp gondolkodik, más a véleménye miért kell gyűlölni? pl. én sem szeretem a homokosokat, nácikat, mégsem gyűlölködök. egyébként a nagy része amiket írtatok hazugság, vagy éppen abból adódó félreértés, hogy még sosem jöttetek el megnézni mi zajlik ott. Esetleg utána lehetne nézni a dolgoknak Bibliai alapon hogy mi miért történik.
2012. júl. 14. 14:42
 15/75 Pietrosol ***** válasza:
17%

Semmi baj nincs a felekezet tagjaival,félreértetted!

A Bibliára pedig úgy gondolj,hogy közben ne hagyd figyelmen kívül azt a tényt,hogy az újszövetségből kivettek könyveket,az Ószövetséget pedig az 1.nikaiai zsinaton toldották az eredeti írásokhoz!Így legitimizálva a gyilkosságokat,fosztigatásaikat és azt az égbekiáltó hazugságot,hogy miközben a Teremtő mindenkit egyenlőnek teremtett,mégis létezik kiválasztott nép!

2012. júl. 14. 14:52
 16/75 A kérdező kommentje:
ki vett ki könyveket? A Hit gyülekezet és más igei felekezeteket alapvető "elve" az, hogy a Bibliát sérthetetlennek tartja, és minden szavát elfogadja, és betartja. Ellentétben más történelmi egyházakkal, ahol igenis félremagyaráznak dolgokat, igéket figyelmen kívül hagynak, KEZDVE A tízparancsolattal! pl ne imádj szobrokat, nem imádj hamis isteneket (pl szenteket). szóval ez most elég zavaros amit írtál.
2012. júl. 14. 15:03
 17/75 Pietrosol ***** válasza:
15%

Ha tényleg érdekel nézz utána,hogy milyen könyveket raktak bele és vettek ki a klérus tagjai!(Google)

Az természetes,hogy sérthetetlennek tartják,mert különben nem lenne mire hivatkozni!Egyébként a sértés már közel kétezer éve keletkezett,amikor Európának szent könyvet készítettek,ugyanis előtte ilyen nem létezett!

Emellett a Bibliában azt is leírták,hogy ne imádkozz templomokban,hanem amikor imádkozol,vonulj a te belső szobádba!

De,még egyszer:Semmi kifogásom a személyes döntésed ellen nincs!

2012. júl. 14. 15:27
 18/75 anonim ***** válasza:
100%

Pietrosol:

"Ha tényleg érdekel nézz utána,hogy milyen könyveket raktak bele és vettek ki a klérus tagjai!(Google)"

A niceai zsinaton az Ószövetséggel kapcsolatban nem volt már mit ki, és berakni, mivel addigra az Ószövetség kánonja már több évszázada lezárult...Az Ószövetség kanonizációját illetően fontos dokumentum az i.e. 2 századból származó Jézus, Sírák fia könyve, mivel ez az irat tanúsítja hogy abban az időben az Ótestaentom hármas felosztása a törvény, a próféták, és az írások már megvoltak. Plusz, számszerint említi a 12 kisprófétát is. A niceai zsinat erre egész egyszerűen csak rámondta az igent...Az Újszövetséggel kapcsolatban a szent iratok gyűjtésge már az első században elkezdődött, sőt a 2. századtól már kánonjegyzékek is állnak rendelkezésünkre, ami jelezte, hogy addigra megvolt már az Újszövetségi könyvek egy bizonyos gyűjteménye.

Ami pedig a kihagyott könyveket illeti: Azokat pszeudoepigráf iratoknak nevezzük, amiknek semmi köze nincs a prófétai és apostoli írásokhoz, mivel egy részük az úgynevezett apokaliptikus irodalomhoz tartozik, és ha valaki jártas a teológiában az tudja, hogy annak semmi köze a Bibliához, másrészt a többségük ellentmondásokat, babonákat, történelmi pontatlanságokat tartalaz. A niceaia zsinaton csupán annyi történt hogy megerősítették az eddig is ihletettnek elfogadott könyvek gyűjteményét.

Az Egyház nem zárkózik el egyébként a pszeufoepigrafáktól, jómagamnak volt alkalmam egy párat megvizsgálni és kijelentem hogy semmi köze nincs azoknak az írásoknak a Bibliához, teljesen jogosan hagyták ki.

u.i: Nem vagyok Hitgyülis, ha valaki azt hinné ^^"

2012. júl. 14. 17:12
 19/75 A kérdező kommentje:
N. Sándor egy nagyon tájékozott, intelligens, és gazdag lelkivilágú, színes személyiségű ember. Nem mondanék másra ilyet személyes ismeret nélkül hogy "elmebeteg". Amikor én megismertem őt nagyon kellemesen csalódtam mint emberben. Ne haragudj, de ez a megnyilvánulás téged nagyon leminősít. Németh Sándor nagyon sokat tett ezért az országért, de ő tipikusan az az eset, akit most csak kevés ember ismer el, de a jövőben nagy neve lesz.
2012. júl. 14. 18:15
 20/75 Ozmium42 ***** válasza:
0%

Kedves kérdező!

Kiforgatod a szavaimat! Én nem azt mondtam, hogy ellenséges területen teszik, hanem azt, hogy rossz helyen. Azaz ha annyira szeretik és imádják Izrael államot, és a zsidó népet, akkor miért nem mennek oda, ahol ez az ország van, és ez a nép etnikai többségben van. Persze ez költői kérdés, de mindenesetre legkevésbé súlyos esetben is következetlenség, súlyosabb esetben hazaárulás.

"Vagy szerinted kizárólagosan csak az lehet jó dolog, amit a többség képvisel?"

A többség szinte sohasem képviseli az igazságot, ez nem az én elvem, és én nem is ezt mondtam. Azt kérdezted, mi a bajom a hitgyülivel. Az én személyes, nem kinyilatkoztatott mércém szerint a cionizmus bűn. Azaz aki cionista egy idegen országban, az következetlen, és ráadásul rosszindulatú az adott nemzettel szemben. Mindenféle vallási megerősítés nélkül mondom ezt.

"de azért abban tévedsz hogy ez bűn lenne, mert ha már Bibliai alapon fogalmazzuk meg mi a bűn (márpedig mi alapján fogalmaznánk meg???? hmm?) akkor pont hogy az antiszemitizmus számít bűnnek Isten szemében, ráadásul elég súlyos bűnnek, aminek a következménye az átok, ami még a leszármazottjaidra is rászáll majd."

Nem a Biblia találta ki a bűn fogalmát, hogy ki mit tekint bűnnek, az relatív. A Biblia lehet egy igazodási pont, de önállóan is lehetnek bűnnek tartani valamit. A Biblia azt írja le, hogy Isten mit tekinthet bűnnek, én meg azt írtam le neked, hogy az ÉN szememben mi bűn.

Más: nem utálok senkit, engem utálnak a zsidók, de őket nem átkozza meg az Isten, hanem inkább engem, mint a kiválasztott nép ellenségét, az ő kezükbe ad, ha a vesztemre törnek, és még meg is átkoz, ha nem örülök neki.

2012. júl. 14. 20:18
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!