Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért bántjátok állandóan a...

Miért bántjátok állandóan a Hit Gyülekezetet? Mi a bajotok vele?

Figyelt kérdés
Miért nem mentek el egyszer a saját szemetekkel meggyőződni arról hogy mi folyik ott? Nem furcsa egy kicsit, hogy általában mindenki a hallomásból szerzett dolgok alapján ítélkezik velük kapcsolatban, és előítélet szemüvegén keresztül híresztel hamis dolgokat?

2012. júl. 14. 00:39
1 2 3 4 5 6 7 8
 41/75 anonim ***** válasza:
65%

@ 40:

Én is bocs, de a két szélsőség (fényezés és sértegetés) között elég nagy távolság van; ezt talán érzékelned kellene.

Amúgy az "atya" kifejezés csak a katolikusoknál használatos. Így egy kissé pejoratív mellékzöngéje van ennek is...

Amúgy meg azt gondolsz, amit akarsz, gondolatszabadság van. Meg szólásszabadság is; csakhogy ez - mint minden jog - csak addig terjed, amíg mások jogait nem sérted vele.

Azért egy dolgot elmondok neked a videóról: nem úgy zajlik minden egyes alkalom az elejétől a végéig, mint amiről a videó eleje szól. Nem tudhatom, mert nem voltam ott, de gondolom, ez egy különleges alkalom lehetett, vagy egy alkalom egy része...

Többnyire "rendes" dicsőítés és igehirdetés szokott lenni; legalábbis a saját tapasztalataim alapján.

Jézus valóban kemény volt egyesekhez, és valóban beszélt hamis prófétákról. DE: te feljogosítva érzed magad arra, hogy nem keresztényként erre hivatkozz? Sőt, hogy ebben Jézus tanítását vagy példáját kövesd, de másban nem? És arra, hogy _te_ állapítsd meg bárkiről is, hogy hamis próféta-e?

Én több éves keresztény múlttal a hátam mögött sem túl bátran mernék ilyesmire vállalkozni...

2012. júl. 17. 21:30
 42/75 Hazardteam ***** válasza:
90%

Én több éves emberként arra a konklúzióra jutottam, hogy az emberiség túlnyomó többsége, még ma sem jutott el arra a szintre, hogy ne féljen attól, amit nem ismer, ne támadja egyből, amit nem ismer és ne "démonizálja" azt amit nem ért ÉÉS nem ismer. Ezt így emberként asszem teljes joggal kijelenthetem:) az emberiség még most sem tűri a "túl" szokatlan és "túl más" dolgokat. régen erre mindig azt mondtam: ha az emberek azt látják (főleg nagy tömegben) hogy egy fejjel magasabb vagy, akkor minden igyekezetükkel azon lesznek, hogy rábírjanak, görnyedten járj, ha ez sem jön be, akkor meg legszívesebben levágnák a fejed. Ha egy fejjel alacsonyabb vagy, az "elmegy" viszont akkor meg a lelkiismeretfurdalás legkisebb jele nélkül taposnak el. Ez persze csak hasonlat, aki érti érti, aki nem, nem, de nem túl bonyolult. Régebben azt gondoltam, ha lejönne egy ufo, kilépne a csészealjából, hogy köszönjön, tuti egyből beleeresztenének egy vasvellát (vagy tárat) mert hogy "miezmiez minnyámegesz öjjükmeeeg!"

Ez a véleményem máig sem változott, csak az ufókra tekintek már más szemmel:)

2012. júl. 17. 21:43
 43/75 anonim ***** válasza:

Berta Wooster

"@ 40:

Én is bocs, de a két szélsőség (fényezés és sértegetés) között elég nagy távolság van; ezt talán érzékelned kellene."

Ok,akkor azt írom,hogy önző módon visszaél a tudásával/képességeivel.Ennél szebben nem tudom leírni,mert akkor nem a saját véleményem írnám le.

"Azért egy dolgot elmondok neked a videóról: nem úgy zajlik minden egyes alkalom az elejétől a végéig, mint amiről a videó eleje szól. Nem tudhatom, mert nem voltam ott, de gondolom, ez egy különleges alkalom lehetett, vagy egy alkalom egy része...

Többnyire "rendes" dicsőítés és igehirdetés szokott lenni; legalábbis a saját tapasztalataim alapján."

Én is sejtem,hogy nem minden egyes alkalom így zajlik,de ettől még a videó önmagáért beszél,és a fenti állításom továbbra is tartom.egyetlen ilyen esetnek sem szabadna megtörténnie egy Krisztust követő gyülekezet vezetőjével kapcsolatban.

"Jézus valóban kemény volt egyesekhez, és valóban beszélt hamis prófétákról. DE: te feljogosítva érzed magad arra, hogy nem keresztényként erre hivatkozz? Jézus valóban kemény volt egyesekhez, és valóban beszélt hamis prófétákról. DE: te feljogosítva érzed magad arra, hogy nem keresztényként erre hivatkozz? Jézus valóban kemény volt egyesekhez, és valóban beszélt hamis prófétákról. DE: te feljogosítva érzed magad arra, hogy nem keresztényként erre hivatkozz? Sőt, hogy ebben Jézus tanítását vagy példáját kövesd, de másban nem? És arra, hogy _te_ állapítsd meg bárkiről is, hogy hamis próféta-e?

Én több éves keresztény múlttal a hátam mögött sem túl bátran mernék ilyesmire vállalkozni...

És arra, hogy _te_ állapítsd meg bárkiről is, hogy hamis próféta-e?

És arra, hogy _te_ állapítsd meg bárkiről is, hogy hamis próféta-e?

Én több éves keresztény múlttal a hátam mögött sem túl bátran mernék ilyesmire vállalkozni..."

Igazad van,nem nekem kéne erre hivatkoznom,hanem neked kellene észrevenned.

"Sőt, hogy ebben Jézus tanítását vagy példáját kövesd, de másban nem?"

Nem vagyok Jézus.Én én vagyok.vannak olyan emberek,akiktől érdemes tanulni bizonyos dolgokat.Jézus egy ilyen ember volt szerintem.

2012. júl. 21. 18:08
 44/75 anonim ***** válasza:
Bocsánat,kicsit megsokszoroztam a szöveget...
2012. júl. 21. 18:12
 45/75 Pietrosol ***** válasza:

Szia Berta Wooster!

"Pietrosol a másik, sőt, a még másikabb. :D

Szintén nem egy kérdésére válaszoltam már én magam is; az iskolákkal kapcsolatban több érintett személytől kapott hiteles válaszokat, ennek ellenére képes ugyanúgy leírni ugyanazokat, mint azelőtt... Nem csak HGY-s, hanem zsidós témákban is. És persze mindig bizonyíték, forrás nélkül, mint most is."

Ha megengeded a hitelesség elbírálásának jogát magamra veszem!Márpedig nekem hitelesebbek azok az érintett pedagógusok,akiket elbocsájtottak az intézményből,mert nem feküdtek be a H.Gy-nek.Az meg legyen a te nézeted,hogy nagyobb hitelt adsz a különböző érdekkörök által finanszírozott és pártoskodó médiának.

Véleményem szerint azért indult be ez a nagy iskolafenntartási vágy,mert így időben el tudják kezdeni a tudatmanipulálást,és még csak a gyülekezetbe sem kell becsábítaniuk a gyerekeket!

Már többször leírtam,hogy forrásaimat nem tudom linkelni,mert egy élő embert,-aki saját bőrén érzi az eseményeket,- nem tudok digitalizálni!

Ez úgy igaz arra a zsidó barátomra,akinek az Izraeli katona felajánlotta,hogy 10 dollárért kilőhet egy palesztin embert,mint arra a tanáremberre,akit elküldtek a Januártól H.Gy. fenntartású iskolából.

Ezeket a válaszaimat rendre töröltetted!

A kérdés az,hogy te ezeknek a befolyásolt médiaköröknek miért adsz több hitelt,mint egy élő embernek?

2012. júl. 22. 09:18
 46/75 Hazardteam ***** válasza:
Jesszusom ember, 10dollárért, meg "elbocsátt tanár" hagyjuk már. Te még nem láttál izraeli katonát asszem (én nem keveset, egyébként meg izraelben mindenki katona, még az öregek és a nők is, de ne is törődj vele..) az "iskolák" meg saját maguk kezdeményezték a hitgyüli felé, hogy ők vegyék a szárnyuk alá és tudtommal még az sem biztos, hogy egyáltalán elfogadják, nem hogy már ki is rugdostak tanárokat. Média? Elhiszem, hogy divatos ma a média agymosásának bírálójaként tetszelegni, én magam 6-7 éve nem nézek még TV-t sem, az viszont enyhén szólva túlzás, hogy a Hgy a média kedvence lenne, ezt még így is tudom:) Most bírálni foglak, vállalom: Te tipikusan az a fajta ember vagy, aki nem racionálisan nézi a tényeket, az összképet és lusta utána járni első kézből szerzett információkat szerezve. Számodra az tűnik igaznak, amit "ismerősök" és kevésbé ismerősök a TE elképzeléseiddel, prekoncepcióiddal egybehangzóan állítanak, pletykálnak, megerősítve a "hitedet" bulvár szintet megszégyenítő "alapossággal" kibányászott tizedigazságok tényként való hangoztatásával. Kb középkori szint ne is haragudj. Ha a középkorban élnénk, már rohannál is kővel a kezedben, mert a mendemondák meggyőztek és valszeg csalódottan ejtenéd el, amikor látnád, hogy kihagytak az ítélkezésből és nélküled gyújtották meg a máglyát.. sorry, de ez a véleményem.
2012. júl. 22. 13:31
 47/75 Pietrosol ***** válasza:

Szia Hazardteam!

Nem tudom alaposan elolvastad-e,amit írtam,de itt pont az fejtettem ki,hogy az információim első kézből valók!

Az intézmények nem maguk kezdeményezték az átvételt,hanem az ajkai polgármester passzolt!Emellett döntés született az intézmények H.Gy. általi átvételéről!

Semmi olyant nem írtam,hogy a média pesztrálná H.Gy-t,ezt te írtad!

A személyeskedést meg szerintem felejtsd el,mert úgy tűnik alaposság hiányában olyan képet alakítasz ki emberekről,amelyek még nyomokban sem tartalmazzák a valóságot!

2012. júl. 22. 13:54
 48/75 Hazardteam ***** válasza:
Úgy? Akkor jóvan:)
2012. júl. 22. 19:46
 49/75 anonim ***** válasza:

@ 43:

"Bocsánat,kicsit megsokszoroztam a szöveget..."

Részemről nincs mit megbocsátani, ez legyen a legnagyobb hibád egész életedben. :D

Viszont nem hiszek a véletlenekben, úgyhogy lehet, hogy egy kicsit mélyebben el kellene gondolkodnod a tripla mondatokon... ;)

"Igazad van,nem nekem kéne erre hivatkoznom,hanem neked kellene észrevenned."

Te mi alapján hivatkozol erre? Milyen forrásokra és tapasztalatokra támaszkodsz annak megítélésekor, hogy milyen a tudással / képességekkel való visszaélés? Sőt, milyen tudásra és képességekre gondolsz konkrétan? Mi alapján határozod meg a "hamis próféta" kifejezést?

Mi az, amit szerinted én nem veszek észre?

"egyetlen ilyen esetnek sem szabadna megtörténnie egy Krisztust követő gyülekezet vezetőjével kapcsolatban"

Miért? Mire alapozol?

"Nem vagyok Jézus.Én én vagyok.vannak olyan emberek,akiktől érdemes tanulni bizonyos dolgokat.Jézus egy ilyen ember volt szerintem."

Nem mondtam, hogy te lennél Jézus... :Oo

A többivel egyetértek; kivéve persze azt, hogy Jézus pusztán ember lett volna, mivel Ő a Biblia tanúsága szerint Isten egyszülött Fia.

De a kérdésem továbbra is fennáll, megfogalmazom másképp: Bizonyos dolgokban Jézus példáját követed, másokban nem. Mi alapján szelektálsz? És egyáltalán miért? Ez cherry-picking, semmi más. Jézus nem erre hívta el a tanítványait / követőit. Mutatok egy képet, nekem nagyon tetszik:

[link]

Erről van szó. :)

-------

@ Pietrosol:

Kicsit mintha üldözési mániád lenne ezzel a törölgettetéssel... De lehet, hogy ezt már írtam.

Ha neked hitelesebbek az állítólagos ismerőseid bármilyen témában, akkor nem értem, miért írogatsz ki kérdéseket. Hacsak nem szándékos provokáció a célod...

Kérdeztél már a HGY-ről ifj. Hegedűsné rágalmazását alapul véve , szintén a HGY-vel kapcsolatban az ajkai iskolákról... Ha nem is érdekelnek a válaszok, akkor minek kérdezel? Ha sem a személyes tapasztalatok, sem a "különböző érdekkörök által finanszírozott és pártoskodó média" nem hiteles számodra, akkor miért fárasztod az embereket a válaszírással feleslegesen? Nekem egy-egy alapos válaszomhoz legalább egy-egy órám ment rá a neten való kutakodásra például, de figyelembe sem vetted egyiket sem. A többi felhasználóról nem tudok nyilatkozni, de gondolom, ha tudják, hogy téged igazából nem is érdekel a válasz, nem biztos, hogy nem találnak maguknak hasznosabb elfoglaltságot... Nem beszélve arról, hogy amiket én találtam a neten, azt te is ugyanúgy megkereshetted volna, ha akarod.

Plusz - mint már említettem - kizárólag szélsőjobbos honlapokon lehetett megtalálni a nacsasszony ominózus kijelentését; ezekre pedig ugyanúgy rámondható, hogy bizonyos érdekkörök finanszírozzák...

És hogy én miért adok több hitelt a szerinted befolyásolt médiaköröknek, mint egy élő embernek? Nagyon egyszerű:

1. Sokkal több honlap létezik, akik szerintem többé-kevésbé függetlenek, így számomra nagyságrendekkel hitelesebbek, mint az abszolút nem független széljobber honlapok, amelyekből pl. te is tájékozódsz. Ráadásul kizárólagosan.

2. Egy mondás szerint "Messziről jött ember azt mond, amit akar". Számomra te és az ismerőseid messziről jött emberek vagytok, én pedig nem hiszek el ilyen abszurd állításokat. Különösen a sok pozitív tapasztalattal szemben nem, mint amilyen cikkeket találtam, és mint amilyen válaszokat írtak a kérdéseidre a saját tapasztalattal rendelkező felhasználók. Számokban nem tudom pontosan kifejezni, de te állsz egyedül az állításaiddal sokakkal szemben.

Sőt, még azt is el tudom képzelni, hogy az a tanár, akivel te beszéltél, egyike volt azoknak, akik május folyamán uszították a diákokat, a szülőket, a kollégáikat, ill. törvényellenes módon megszégyenítették az iskola HGY-s tanulóit. Egy ilyen embertől pedig nem is várható más, mint kicsinyes bosszúállás és hazugság... Ha ő nem akar HGY-s fenntartású iskolában tanítani, ezért önként lelép, nem biztos, hogy be fogja ezt ismerni, sőt. Az addigi viselkedése alapján pont előre kiszámítható és várható lehet ilyesfajta eljárás. Ez egy kis pszichológia, semmi más.

A másik válaszod pedig nem nekem szólt, de azért jelzem, hogy én nagyon jól tudom, hogy csúsztatsz; annak ellenére, hogy a kérdésedben leírtam neked világosan, hogy hogyan működnek az iskolák, ill. hogyan történt a folyamat. De akkor ismétlés:

"Az intézmények nem maguk kezdeményezték az átvételt,hanem az ajkai polgármester passzolt!"

1. Az iskola akkori fenntartója a helyi önkormányzat volt; a fenntartó jogainak utánanézhetsz a közoktatási törvényben.

2. Világosan leírtam, és a cikkek is azt bizonyítják, hogy az iskolák több szempontból is jobban járnak a jövőben az egyházi fenntartással, mint az államival. A polgi is ezzel érvelt, az iskola saját érdekeinek megfelelően, mert ha már kikerülnek az iskolák az önkormányzat keze alól, akkor a két lehetőség közül a jobbat kell választani.

3. Más jelentkező nem volt, ezért keresték meg a HGY-t.

4. A HGY szándéknyilatkozata és külső véleményezések UTÁN fogadta el az önkormányzat testülete a javaslatot.

Csak elmondom neked, hogy a fenntartó még csak nem is köteles mindig figyelembe venni a pedagógusok, a szülők és a diákok véleményét; hanem saját hatáskörében dönthet bizonyos dolgokban. Nálunk pl. pár évvel ezelőtt az egyik középiskola igazgatói posztját a beérkezett két pályázat alapján a tanári kar szavazásán született nagytöbbségi támogatásnak és a szülők és diákok támogató véleményének ellenére új ember töltötte be a régi helyett. Az önkormányzati szavazás eredménye sokaknak elég hihetetlen volt... Ez van, nem volt mit tenni, nincs jogorvoslati lehetőség.

Tehát tudomásul kellene végre venni a tényeket talán...

2012. júl. 25. 20:08
 50/75 Hazardteam ***** válasza:
Süket fülekbe ordibálsz B. Aki eleve elfogult és eldöntötte, hogy mit hisz, azt az sen győzné meg, ha saját szemével látná. A kérdéseit meg nem az igazság feltárásának vágya motiválja. Az ilyenek általában úgy érzik kötelességük bármely eszközzel "felébreszteni" a népességet, nehogy vaalmi "ördögi terv" űldozatai legyenek, a kérdés ismételt feltevése csak álca: Egyrészt szeretik magukat futtatni, mert amúgy a kutya se játszik velük, ha csontot kötnének is a nyakukba, másrészt ő "jószándékúan " lejárat éppen,. ne zavard, hisz a kérdésekből úgy látszik, mintha tényleg érdekelné a válasz, nem lehet egy rossz szavad sem:)
2012. júl. 25. 21:07
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!