Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mit jelent a purgatórium...

Mit jelent a purgatórium tanítja egyáltalán a Biblia?

Figyelt kérdés
2009. júl. 12. 09:24
1 2 3 4 5 6 7
 41/68 anonim ***** válasza:
78%

Az erediti kérdésre a válasz a Szentírásban található>

"14. Akinek építménye megmarad, jutalomban részesül.

15. De akinek mûve elhamvad, az kárt vall. Maga ugyan megmenekül, de csak mintegy tûz által. "

Korintusiaknak írt I. levél, 3

Ezt kellene értelmezni!

jehovatanús propaganda helyett.

Hogy miért irták többen is, hogy ez álkérdés?

Öngólt rúgtál azért.

Többször is hivatkoztál arra, hogy egy jehovatanú már megadta az egyedűli helyes választ. Akkor tulajdonképpen ha a helyes választ megírták miért is kellett még egyszer kiirni, ha csak nem propagandacélból?

Világos és egyértelmü választ várok

"A ti beszédetek legyen igen-igen, nem-nem.Ami ezenfelül van az a gonosztól van."

Az Üdvö9zítő tanítása!

2009. júl. 13. 19:42
 42/68 A kérdező kommentje:
De az is lehet ha itt fel tesznek egy bibliai kérdést azt rögtön térítői szándéknak titulálják és mások véleményét már meg se lehet kérdezni mert rögtön kap egy álkérdéses lepontozást. Egyébként meg más kérdésnél is láttam, hogy álkérdésnek volt titulálva. Milyen emberek látogatják ezt az oldalt? Csak akik leszólják a másikat meg hamisnak nevezik?
2009. júl. 13. 19:44
 43/68 A kérdező kommentje:
19:40 Na végre valaki aki nem agitálást lát a kérdésemben!
2009. júl. 13. 19:51
 44/68 anonim ***** válasza:
51%

"Azért nevezte ő is álkérdésnek a "kérdésedet" (először én), mert az is!

Nem értem, miért nem lehet ezt megérteni: egy olyan dologban kérdést feltenni, amire (hited szerint) biztosan tudod a választ, nem kérdés, hanem valami mögöttes szándéka van (itt egyértelműen a térítés).

Azért ennél lehetnél ügyesebb is. "

Egyetértek a fenti véleménnyel.

2009. júl. 13. 20:02
 45/68 anonim ***** válasza:
56%

Akkor segítek, kedves "Kérdező":

Mit jelent a purgatórium tanítja egyáltalán a Biblia?

A kérdés kiírásának időpontja: tegnap 09:24

A kérdező kommentje:

Érdekes amit írtál verseket azok nem azt támasztják alá amit írsz! A tisztítótűzről meg egyáltalán nem ír a Biblia.

A komment megírásának időpontja: tegnap 11:21

Vagyis a "kérdésed" kiírása után kevesebb mint 2 órával határozott választ adtál saját magad "kérdésére".

Na ezért írja minden értelmes ember (nem teológiailag, hanem nyelvtanilag és etikailag képzett ember), hogy ez egy propaganda célú ÁLKÉRDÉS.

Nem szégyen ez, csak el kellene ismerni.

A kérdésemre, hogy szerinted hogyan ítéli meg ezt a módszert Jehova Isten, nem válaszoltál.

2009. júl. 13. 20:06
 46/68 A kérdező kommentje:
20:06 Vádaskodás helyett a fenti kérdésre válaszólj légyszíves!!! Ne gyere nekem mindenféle kiforgatott Szentírási idézetekkel!
2009. júl. 14. 07:33
 47/68 anonim ***** válasza:
54%

"Ne gyere nekem mindenféle kiforgatott Szentírási idézetekkel!"

Úgy tudom a JT-k ilyen kiforgatással magyarázzák, hogy Jézus azonos Mihály angyallal. Teljesen ellentétes a Biblia tanításával, mint a JT-k sok tévtana.

A tisztítótűzzel kapcsolatos Bibliai idézeteket leírták már itt többször is, a szövegkörnyezetet is figyelembe véve teljesen egyértelműen alátámasztják a purgatórium létezését.

2009. júl. 14. 08:53
 48/68 anonim ***** válasza:
84%

Sziasztok!

Értelmetlen viaskodás helyett a válasz a kérdésre magából a Bibliából...

A kérdéses rész (I Kor. 3) arról szól, amikor az emberek elkezdték magukat valaki (ember, tanító) alá besorolni. Pál arra inti a híveket (akiket lélekben, azaz szellemben gyermekeknek nevez), hogy ezt ne tegyék, hiszen a tanítók csak szolgák (5. vers).

A többi a tanítókra vonatkozik, vagyis, hogy milyen építményt építenek az alapokra (Aki maga az Ige, vagyis Krisztus, Pál "plántálása" szerint). A konkrét történetben Pál nem maradhat Korinthusban, ezért a munkát egy helyi elöljáróra bízza, de hírt kap a pártoskodásokról és az emberi hatalmaskodás jeleiről. Ezért inti a tanítókat (ma is szükség lenne erre), hogy rajtuk van az ítélet, vagyis az Ítelet napján nyilvánvalóvá válik a munkájuk... A 13. vers erről szól.

Aki olyan értéket (Krisztus igazságát, amely maradandó gyümölcsöt terem) épít rá, vagyis az megmarad, elnyeri jutalmát, akié megég ("szemét") vagyis az vers szerint "a MUNKÁJA megég, de Ő MAGA azonban megmenekül, de mintha tűzön keresztül (ÓRIÁSI kegyelem!!).

Vagyis az Ítélet tüze éri el (ami szerintem Isten igazsága, a Szent Szellem tüze). Ez nem purgatórium, hanem Isten igazságos ítélete. Szenvedésre utal, de nem feltétlenül magára az égésre... Aki valaha is átadta életét Krisztusnak és utána "fellázadt" bármiben, az tudja, hogy milyen csak a "vesszővel" kapni egyet a Jó Pásztortól (23. Zsoltár). Az csak fegyelmezés, a végső ítélet keményebb lesz (Milyen érzés volt szembesülni először a tömérdek mennyiségű bűnöddel és leborulni Krisztus lábához? Szorozd meg végtelennel...).

Az üzenet ma számunkra az, hogy soha ne emberi tanításnak, csakis Isten tiszta (nem ember által értelmezett) Igéjének higgyünk. A tanítók, elöljárók számára pedig az, hogy ez egy szolgálat, amit alázattal, csakis Krisztusra építve szabad végezni, mert a felelősség (és ezért az ítélet) nagyobb a juhászon, mint a nyájon (vö. Mt 24:46-tól, és Mt 25:24-30).

Egyébként örülök, hogy feljött ez a téma, mert erre a kegyelemre eddig nem figyeltem fel. Azt gondoltam a hűtlen tanítók minden esetben a pusztulást kapják osztályrészül. Mindenesetre igyekezni kell csakis Krisztusit építeni, az ítélet Isten dolga.

Minden kedves fórum olvasónak szívből ajánlom, hogy ők maguk olvassák el a Bibliát, és ne arra hallgassanak, ami itt megjelenik, és semmiképpen se vonjanak le az értelmetlen vitákból következtetéseket, se pro- se kontra!

2009. júl. 14. 11:28
 49/68 A kérdező kommentje:
,,Minden kedves fórum olvasónak szívből ajánlom, hogy ők maguk olvassák el a Bibliát, és ne arra hallgassanak, ami itt megjelenik, és semmiképpen se vonjanak le az értelmetlen vitákból következtetéseket, se pro- se kontra!" Na ezzel a mondattal én is egyet értek. Azt kell elfogadni amit a Biblia mond! Az értelmetlen vitáknak ami nem vezet sehova semmi értelme, sem a felesleges szócséplésnek és mások sértegetésének!
2009. júl. 14. 16:35
 50/68 anonim ***** válasza:
57%

Tegnapi 20:06-os vagyok.

Mivel megszólítottál, ezért írok.

Én ebben a vitában egy darab bibliai idézetet sem írtam, se kiforgatottat, se helyesen értelmezettet.

A Tisztítótűz bibliai bizonyítékát nem én írtam be.

A kérdésemre pedig te nem válaszolsz.

2009. júl. 14. 16:59
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!