Bízhatunk-e a Bibliában?
Az akházia dologhoz:
2 db. Akházia volt, akik ráadásul egy időben éltek. Az egyik Izrael királya volt, a másik Judáé. Abban az időben a 2 királyság közeledett egymáshoz, szövetségeket és házasságokat is kötöttek, a névazonosság talán csak tiszteletből volt.
Nem tartott sokáig utána nézni, bár baromi rég olvastam:
I.Kir 21.52:
"Akházia pedig, az AKHÁB FIA kezde uralkodni IZRAELBEN Samariában, Josafátnak, a Júda királyának tizenhetedik esztendejében, és uralkodék IZRAELBEN két esztendeig"
II.Kir 8.25-26:
"Jórámnak az Akháb, az Izráel királya fiának tizenkettedik esztendejében kezdett uralkodni Akházia, JÓRÁMNAK, A JÚDABELI KIRÁLYNAK FIA.
Huszonkét esztendõs volt Akházia, mikor uralkodni kezdett, és egy esztendeig uralkodott JERUZSÁLEMBEN; az õ anyjának neve Athália volt, Omrinak, az Izráel királyának leánya"
Elég pontos? tisztára, mint egy rendőrségi igazoltatás:)
Pontosan az ilyen "félreértésekről" beszéltem. A második, az a keresztrefeszítéses dogog nem világos. Egyelőre annyi rémlik, hogy ők 12 órás nappali időszakban mértek, asszem olyan reggel 6tól este 6-ig, de ez csak rémlik. ami egyébként nem jelent semmit, mert nem vagyok szakértő, de nyilván ennek is utána lehetne nézni. az akházia dolog is csak azért ugrott be, mert valamiért megjegyeztem anno. És látod milyen egyszerű a magyarázat. Aki vágja a 2 időpont látszólagos eltérést írja le én most tuti nem nézek utána, baromi meleg van.
ma 13:15
Fáradságos magyarázkodásod ellenére is van éppen elég ellentmondás a Bibliában:
Szabad-e ölni?
„És monda néki az Úr: Sőt inkább, aki megöléndi Kaint, hétszerte megbüntettetik. És megbélyegzé az Úr Kaint, hogy senki meg ne ölje, a ki rátalál.” (1Móz. 4.15)
„Most hát jertek öljük meg őt, és vessük őt valamelyik kútba; és azt mondjuk, hogy fenevad ette meg,” (1Móz. 37.20)
vagy
„Mert ez: Ne paráználkodjál, ne ölj, ne orozz, hamis tanubizonyságot ne szólj, ne kívánj, és ha valamely más parancsolat van, ebben az ígében foglaltatik egybe: Szeressed felebarátodat mint temagadat.” (Róm. 13.9)
„És a ki szidalmazza az Úrnak nevét, halállal lakoljon, kövezze azt agyon az egész gyülekezet; akár jövevény, akár benszülött, ha szidalmazza az Úrnak nevét, halállal lakoljon.
Ha valaki agyon üt valamely embert, halállal lakoljon.” (3Móz. 24.16―17)
Szabad-e hazudni?
„Hazug hírt ne hordj; ne fogj kezet a gonoszszal, hogy hamis tanú ne légy.” (2 Móz. 23.1)
„Ímé az Úr a hazugságnak lelkét adta mindezeknek a te prófétáidnak szájába; és az Úr szólott veszedelmes dolgot ellened.” (1Kir. 22.23, 2Krón. 18.22)
Itt lehet szemezgetni:
Mi ez az egyveleg?:) Beírogatsz random történeti leírást, egy gyilkos saját dumáját idézed, aztán egyet a törvények közül kiragadsz, ésatöbbi. Szerinted ennek van valami értelme? Egyenként megcáfolhatnám ezeket anélkül, hogy nem vagyok szakértő. De mit érnék el vele? Megint becopyznál pár random biblia idézetet, és csinálhatnánk végtelenített ciklusban életünk végéig.
Ha te nem hiszel benne és minden igyekezeteddel azon vagy, hogy alátámaszd a saját igazságodat, az a te dolgod, jogod van hozzá. Én már feljebb leírtam magát az elvet és az én saját tapasztalataimat a bibliával kapcsolatban. Ha értetted értetted, ha nem akkor nem:D ennyi
Én mondjuk el nem tudom képzelni hogy amelyik marketing termékeket ennyien lektoráltak, javítottak és átírtak bármilyen "hiba" lenne bennük.
Ha volt is azok 2000 év alatt már előjöttek és javítva lettek.
Kétlem hogy valaki bármely eredetijét elolvashatta volna valaha is...
Úgyhogy bízhatsz, szemantikailag biztosan tökéletes, és biztos út a boldogtalanságba :)
Biblia Isten szava. Isten által kiválasztott emberek a próféták írták Isten ihletése által. Isten beszédét, fordították le, hogy az emberek megértség.
A Te szabad akaratod az, hogy elfogadod Isten szavát, vagy nem, vagy az emberek által kitalált isteneket, a ceremóniákat követed-e.
Sokan írják, hogy ellenmondás van a Bibliában!
Bibliában nincs ellenmondás, mert a Biblia megmagyarázza önmagát. Aki hittel és Istent tisztelve olvassa a Szentírást, az már megtapasztalta, hogy az igeversek hogyan kapcsolódnak egymásba. Nem szabad úgy kikapni, belőle egy igét, hanem el kell olvasni az egész fejezetet, hogy érthető legyen számunkra az üzenet. Igeversek alatt vannak utalások egy másik igékre, ez azért van, hogy a kifejezett ige jobban érthető legyen számunkra. Ha így olvassuk és kutatjuk a Bibliánkat, Isten szavát, akkor tapasztalhatjuk, hogyan magyarázza meg az igevers önmagát.
Bizalom és hit Istenben van, a Biblia Isten szava, amely közli velünk Isten üzenetét, szeretetét, akaratát, parancsolatát. Ez mind-mind az emberért van. Isten szava, nevel, tanít, gyógyít, megjobbít, tanácsokkal lát el. Ez itt a szabad akarat! …ha betartjuk törvényét…
Péld 22,18
Mert gyönyörűséges lesz, ha megtartod azokat szívedben; legyenek együtt állandók a te ajkaidon!
Zak 3,7
Ezt mondja a Seregeknek Ura: Ha az én útaimban jársz, és ha parancsolataimat magtartod: te is ítélője leszel az én házamnak, sőt őrizni fogod az én pitvaraimat, és ki- s bejárást engedek néked ez itt állók között.
Kedves Beíró!
Ez mind szép és jó, de meg kellene értenetek, hogy az, hogy a mai Biblia nem a valódi tanításokat tartalmazza egy TÉNY!
Nem valódi? Isten szava nem valódi? ...hisz, Isten ismeri legjobban az embert.
Igaz, aki az emberekben hisz, az nem hisz Istenben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!