Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Kik prédikálják ma a, ,...

Kik prédikálják ma a, , királyságnak ezt a jó hírét"?

Figyelt kérdés
2009. júl. 5. 11:19
1 2 3 4 5 6
 21/52 A kérdező kommentje:
De amikor megvizsgálunk egy ilyen kérdést az egész Bibliát figyelembe kell venni.
2009. júl. 6. 12:45
 22/52 anonim ***** válasza:
84%
Ez így van.
2009. júl. 6. 12:48
 23/52 anonim ***** válasza:
64%

Először azt szeretném leszögezni, hogy Jehova Tanúi sohasem állították, hogy csak és kizárólag a házról-házra járás a tanúskodás egydüli, üdvözítő módszere. Ők maguk is sokféle lehetőséget megragadnak, hiszen ezzel a legkézenfekvőbb, legősibb módszerrel sem lehet mindenkit elérni. Ez gondolom mindenkinek érthető.

Csak azért írtam ezt le, mert valaki úgy fogalmazott, mintha mi csak ebben látnánk az üdvözülést, ez nem igaz.

De mint mondtam, mai napig is a leghatékonyabb módszer, már csak a személyessége miatt is, mely más eszközökkel nem érhető el.

Naná, hogy ez a módszer nem helytelen, hiszen a Biblia több helyen támogatja, világosan elmondja, hogyan történt ez ott az ókorban. De miért is volt erre szükség? Pl. ezért: (Ez 3:18, 19) Mik a módszerek? (Csel 20:20)(Máté 10:5–14)

De viszont nem szabadna összkevernünk a szezont a fazonnal, amikor arról beszélünk, miszerint "a Biblia arról ír, hogy ne járjunk házról-házra" (Luk.10:7) Gyakori és buta érv ez, a bibliában világosan tárgyalt házról-házra módszerrel szemben! Abszolút következetlen lenne a Lukács 10:7-es versének második részét úgy értelmezni, ahogy az egyik válaszoló teszi:

"És ha figyelembe vennéd a szövegkörnyezetet, nem állítanál olyat, hogy az apostolok és tanítványok házról házra járva terjesztették az evangéliumot."

Pont a szövegkörnyezet és a teljes Írás más részei teszik helyre a kérdést!

Jézus arra buzdította tanítványait, hogy kétféle módon gondoskodjanak szükségleteikről.

Először tehetik úgy, ahogy Pál mondta: „az evangyéliomból éljenek”. Hogyan? Úgy, hogy elfogadják az önként adott vendégszeretetet (1Korinthus 9:14; Lukács 10:7). Na látod itt merül fel az, hogy miért "ne járjanak egyik házból a másikba", mivel sok fordítás így, vagy ehhez hasonlóan fordítja ezt a szövegrészt.

Tehát miért ne járjanak? Mivel itt az Írás valóban arról beszél, hogy egy tanítványképző valakinek elfogadja a vedégszeretetét és onnan indúl házról-házra, így Jézus arra int, hogy akinél letáboroztunk, attól fogadjuk el azt, amit kínál és ne menjünk másokhoz azzal az indokkal, hogy a kényes izlésemnek nem felelt meg az előző vendéglátó. Tehát legyünk szerények és fogadjuk el, amit kapunk ilyenkor.

Erről szól a következő is:

"4 Ha pedig valahol bementek valaki otthonába, maradjatok ott, és onnan induljatok tovább".(Lukács 9:4)

Másodszor, maguk gondoskodhatnak magukról anyagiak terén (Lukács 22:36).

Az pedig szintén igaz, hogy mind az apostolok, mind mai társaik Jézus példáját követik, amikor a házról-házra módszerét alkalmazzák, ha alkalmazzák.

Ilyen pozitív erőfeszítést tesznek a Tanúk, hogy elérjék az embereket, ahogy Jézus is tette, amikor „városról városra és faluról falura járt, prédikálva és hirdetve Isten királysága jó hírét”. Az ő korai tanítványai hasonlóképpen cselekedtek (Lukács 8:1; 9:1–6; 10:1–9).

Ezek a versek arról is beszámolnak, hogy maga Jézus is ezt tette példaként!

Nem csoda hát, hogy több helyen a bibliában megerősítést nyer ennek a kézenfekvő és egyszerű módszernek az alkalmazása. Bár kétségtelen, hogy nem kis áldozatra és erőfeszítésre van szükség ahhoz, hogy ezt egy valódi keresztény egyáltalán merje tenni és felvállalja a munkát. Nem véletlen, hogy 100 millók, kik kereszténynek hiszik és vallják magukat ezt és ehhez hasonló tanúskodó munkát nem ohajtanak felvállalni, inkább kifogásokat keresnek és olyan megtévesztő versértelmezések mögé bújnak, mint pl. a Lukács 10:7.

2009. júl. 6. 21:28
 24/52 anonim ***** válasza:

Nem lehúzni kell tudni, ehhez nem kell semmi különösebb tehetség, vagy ismeret, várom a fent leírtakra az értelmes kommentet, vagy kritikát!

Ha nem stimmel az, amit írtam, hol nem stimmel, ha meg rendben van, miért a lehúzás?

2009. júl. 6. 23:00
 25/52 A kérdező kommentje:
23.00 Én nem húztam le a válaszod. Hanem nyomtam egy Hasznosat.:)
2009. júl. 6. 23:36
 26/52 anonim ***** válasza:
Nem is tudom honnan, de volt egy ilyen megselytésem! :)
2009. júl. 6. 23:45
 27/52 A kérdező kommentje:
Szerintem mi egyféleképpen gondolkozunk!:)
2009. júl. 6. 23:47
 28/52 A kérdező kommentje:
Ja a 23.45-nek írtam
2009. júl. 6. 23:53
 29/52 anonim ***** válasza:
Na én a ma 21:28-kor írt hsz emberének adok igazat. De az én véleményem az, hogy bármilyen módszerrel beszélhetünk az embereknek Istenről. Személyesen, interneten, közösségnek, stb... a lényeg az, hogy Jézus nevében és a Szent Szellem által tegyük. És nem szabad erőszakoskodnunk. Mert attól csak még inkább megundorodnak a kereszténységtől. Az egyik módszer az, hogy az életünkkel és cselekedetünkkel mutatjuk meg magunkban Istent. Mondjuk el élményeinket, de ne erőltessük másokra a hitünket!
2009. júl. 6. 23:57
 30/52 anonim ***** válasza:

A gond azzal volt-van, hogy a Kérdező (?), gondolom szándékosan a következőt sugallta kérdésével(?) és hozzászólásaival:

Kik azok, egyedüliként, akik házról-házra prédikálják a királyságnak ezt a jó hírét, úgy ahogy a Biblia ezt elvárja (úgy beállítva, mintha csakis így várná el a Biblia)?

Ergo kik követik egyedül hitelesen a Biblia tanítását?

2009. júl. 7. 09:28
1 2 3 4 5 6

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!