Kik prédikálják ma a, , királyságnak ezt a jó hírét"?
Hallottam bizony! És ott sem bíztattak senkit arra, hogy házról házra kopogtassanak egy bibliával a hónuk alatt.
De mint írtam, nekem személy szerint nincs bajom a módszerrel.
Szállás és étkezsés végett!
Hiszen Jézus sem házról házra járva tanított, hanem a legtöbb ember befogadására alkalmas (piac)tereken.
El is olvasod azokat a verseket, amiket beírsz "bizonyítékként"?
Mert ha igen, teljesen világos kellene, hogy legyen, hogy arról van szó, kinél szálljanak meg, míg egy adott településen tanítanak.
Sőt, ha elolvastad a Lk,10,7-et, az utolsó mondata:
Ne járjatok házról-házra.
Miután az apostolok Isten szolgálatára adták át magukat, Jézus arra buzdította őket, bízzanak Isten gondoskodásában. Azt tanácsolta: „Ne vigyetek semmit az útra, se botot, se tarisznyát, se kenyeret, se ezüstpénzt; két alsóruhát se tartsatok magatoknál. De amelyik házba beléptek, ott tartózkodjatok, s onnan induljatok ki” (Máté 10:5–10; Luk 9:1–6; 10:4–7). Jehova gondoskodik majd róla, hogy szükségleteiket izraelita testvéreik kielégítsék, akik között az idegenek iránti vendégszeretet általános volt.
Később, közvetlenül a halála előtt Jézus arra figyelmeztette apostolait, hogy nehéz körülmények között kell munkálkodniuk. A hivatalos üldözés miatt nem részesülnek talán olyan szívélyes fogadtatásban Izraelben. Azonkívül a pogányok közé is el kellett vinniük a Királyság üzenetét. Ekkor már szükséges volt „erszényt” és „tarisznyát” vinni magukkal. De továbbra is elsősorban Jehova Királyságát kellett keresniük, s bízniuk abban, hogy Isten megáldja erőfeszítéseiket a szükséges élelem és ruházat megszerzésében (Luk 22:35–37).
Bizony!
És ha figyelembe vennéd a szövegkörnyezetet, nem állítanál olyat, hogy az apostolok és tanítványok házról házra járva terjesztették az evangéliumot.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!