Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A zsidó vallásban miért van...

A zsidó vallásban miért van olyan nagy szerepe a kántornak, azaz az egyházi énekesnek?

Figyelt kérdés

Vallási: Egyházi énekes; templomban orgonáló, istentiszteleten és temetésen rendszerint foglalkozásszerűen éneklő, illetve az éneket vezető személy.

[link]

tegnapelőtt 14:56
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
27%
A kántor NEM a zsidó, hanem a keresztény vallásban van csak. Másrészt NINCS kifejezetten nagy szerepe.
tegnapelőtt 15:01
 2/11 A kérdező kommentje:
Rabbiképző egyetemen oktatják... keresztény kántorokat?
tegnapelőtt 15:09
 3/11 anonim ***** válasza:
20%
Honnan szeded a rabbiképzö egyetemet?
tegnapelőtt 15:11
 4/11 anonim ***** válasza:
27%

"Egyházi énekes; templomban orgonáló, istentiszteleten és temetésen rendszerint foglalkozásszerűen éneklő, illetve az éneket vezető személy.

A kántornak nem kell papnak lennie. Kántorokat egyházi iskolákban is képeznek. "

EBBEN HOL VAN szó rabbiról, zsidó vallásról?

tegnapelőtt 15:11
 5/11 anonim ***** válasza:
83%

Az Országos Rabbiképző Zsidó Egyetemen is van kántor szak.

A kántor szerepe a zsinagógában valóban jelentősebb, mint a keresztény istentiszteleti formákban, mert az énekelve elmondott közösségi imádságokat ő vezeti.

A zsidóságban nagyobb az "egyházi jellegű" tevékenységekben a munkamegosztás, mint a keresztény gyülekezetekben, mert a vallási közösség választott vezetője mellett van még a kántor, van a rabbi aki hittudós, és van még a kohén, aki a pap rituális szerepét tölti be, és ezzel még nem is merítettem ki a teljes spektrumot.

tegnapelőtt 15:31
 6/11 A kérdező kommentje:

[link]

Honnan? úgy hogy beütöttem hogy zsidó kántor a keresőbe.

Nem gondoltam hogy olyanok írnak akik analfabéták a témában.

tegnapelőtt 15:45
 7/11 anonim ***** válasza:
22%
Én meg nem gondoltam, hogy egyrészt provokatív a kérdés, másrészt betegesen agresszív, aki kérdezi!
tegnapelőtt 17:35
 8/11 anonim ***** válasza:
Mert abban avallásban ez
tegnapelőtt 18:00
 9/11 anonim ***** válasza:
a tradició.
tegnapelőtt 18:00
 10/11 anonim ***** válasza:
Azért, mert többek között ő vezeti az istentiszteletet. Vagy mire gondolsz?
tegnap 20:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!