Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi a véleményetek az alábbi...

Mi a véleményetek az alábbi írásról?

Figyelt kérdés

[link]

Szerintem érdemes elolvasni, kicsit hosszú, de nagyon megéri. Nem csak keresztények véleményére lennék kíváncsi.

2012. jún. 10. 09:02
1 2 3
 21/23 A kérdező kommentje:

Sajnos vagy nem sajnos egyetérteni sok mindenben nem fogunk, mivel katolikus vagyok. Az én lelkiismeretem tiszta, senkit nem akartam rossz útra terelni ezzel a szöveggel, énrám pozitívan hatott.

Sajnálom, ha valakit megbotránkoztattam vele.

És köszönöm a válaszokat!

2012. jún. 12. 15:23
 22/23 anonim ***** válasza:

Kérdező!

Ha meg is botránkoztattatott valaki, az nem tőled, hanem az írománytól volt. E miatt ne legyen álmatlan éjszakád.

Miben hatott rád pozitívan?

Az iromány a törvényen (pontosabban a katolikus tízparancsolaton, de ezt most hagyjuk) megy végig, hogy ő mennyi mindenben bűnös. A törvény örök, nem töröltetett el, mivel Istenben a változás árnyéka nincsen. De a törvény által nem üdvözülhetünk, mivel Ádám óta MINDENEK vétkeztek, kivéve Krisztust. CSAK Krisztus vére által üdvözülhetünk, és nem a törvények által, mert nem tudjuk betartani a törvényeket, mert szívünk gondolata az emberiség ifjúsága óta gonosz. Ez az iromány nem Krisztust hirdeti, hanem a katolikus paragrafusokat. Nem a Pásztor hangját hallom benne, hanem a hazugság atyjának hangját. Nem a hölgyet minősítem vele, mert lehet az Ő szándékai tudatlanul jók, de jószándék csak Isten mellett válhat jóvá. Az ember nem üdvözülhet, de Istennel minden lehetséges. Ezt mintha Krisztus mondta volna...:)

Attól, hogy Katolikus vagy, még össze kell mérni a dogmatikákat Isten szavával. Mi fontosabb? Emberek rendeléseit betartani, vagy Isten rendeléseit?

2012. jún. 12. 15:48
 23/23 A kérdező kommentje:
Ne aggódj nem is lesznek álmatlan éjszakáim, mivel én továbbra sem tartom Sátántól jövőnek, csak lehet, h vki másképp gondolja, azt elfogadom.
2012. jún. 12. 15:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!