Mi a véleményetek az alábbi írásról?
Szerintem érdemes elolvasni, kicsit hosszú, de nagyon megéri. Nem csak keresztények véleményére lennék kíváncsi.
Sajnos vagy nem sajnos egyetérteni sok mindenben nem fogunk, mivel katolikus vagyok. Az én lelkiismeretem tiszta, senkit nem akartam rossz útra terelni ezzel a szöveggel, énrám pozitívan hatott.
Sajnálom, ha valakit megbotránkoztattam vele.
És köszönöm a válaszokat!
Kérdező!
Ha meg is botránkoztattatott valaki, az nem tőled, hanem az írománytól volt. E miatt ne legyen álmatlan éjszakád.
Miben hatott rád pozitívan?
Az iromány a törvényen (pontosabban a katolikus tízparancsolaton, de ezt most hagyjuk) megy végig, hogy ő mennyi mindenben bűnös. A törvény örök, nem töröltetett el, mivel Istenben a változás árnyéka nincsen. De a törvény által nem üdvözülhetünk, mivel Ádám óta MINDENEK vétkeztek, kivéve Krisztust. CSAK Krisztus vére által üdvözülhetünk, és nem a törvények által, mert nem tudjuk betartani a törvényeket, mert szívünk gondolata az emberiség ifjúsága óta gonosz. Ez az iromány nem Krisztust hirdeti, hanem a katolikus paragrafusokat. Nem a Pásztor hangját hallom benne, hanem a hazugság atyjának hangját. Nem a hölgyet minősítem vele, mert lehet az Ő szándékai tudatlanul jók, de jószándék csak Isten mellett válhat jóvá. Az ember nem üdvözülhet, de Istennel minden lehetséges. Ezt mintha Krisztus mondta volna...:)
Attól, hogy Katolikus vagy, még össze kell mérni a dogmatikákat Isten szavával. Mi fontosabb? Emberek rendeléseit betartani, vagy Isten rendeléseit?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!