Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A biblia szerint mikor költözi...

A biblia szerint mikor költözik a lélek a testbe?

Figyelt kérdés
Köszönöm
2012. jún. 6. 15:16
1 2 3 4
 1/34 anonim ***** válasza:
76%

Kedves Kérdező!

Már az élet kifejlődésének első pillanatában Isten lelket teremt a magzatba. Az ember földi életéig a lélek és a test elválaszthatatlan egységet alkot.

2012. jún. 6. 16:10
 2/34 Andizsuzsi ***** válasza:
64%

A lélet nem a testnek egy anyagtalan tartozéka, a lélek maga az ember.

"Így lőn az ember élő lélekké" (1Móz 2:7)

A fogantatástól lélek, egészen a halálig.

2012. jún. 6. 16:13
 3/34 anonim ***** válasza:

Most aztán jöhetnek a nem-tetszések. Az evolúció alapvetően materialista eredetű [először a kommunisták hivatkoznak rá, most meg a liberálisok], a hagyományos természettudomány elveitől gyökeresen eltérő (Linné biológiája), bölcseletileg érvelésében kifogásolható, és a tapasztalatnak tökéletesen ellentmondó romantikus agyrém.

A teremtmények lényegüknél (=Istentől kirendelt céljuknál) fogva nem változnak. Csak azok változnak, amelyekben már kezdettől fogva megvolt a változás lehetősége. De az ember és az állat között lényegi különbség van.

Persze most ezzel még nem cáfoltam semmit, de később fogok. Eddig elég ennyi, hogy az emberi méltóság az evolúciót elfogadva csak duma marad, ahogyan ma képmutatóan teszi az állam is.

2012. jún. 6. 16:17
 4/34 anonim ***** válasza:

Hogy egészen pontosak legyünk, a Biblia szerint a lélek a test és a szellem határterülete, ha úgy tetszik metszete.

Te vagy a lelked. Te a lelked vagy. Aztán van tested meg szellemed is.

A fogantatás pillanatában létrejön az élet, ami azt jelenti, hogy maga a lélek is létrejön.

2012. jún. 6. 16:19
 5/34 anonim ***** válasza:
58%
A lélek az, amely az embernek önálló, szabad akaratot és személyiséget ad. Az állat csak egyed, te pedig személy. Az emberek, az angyalok és az Isten személyek.
2012. jún. 6. 16:27
 6/34 anonim ***** válasza:
38%
Andizsuzsi, én úgy tudtam, katolikus vagy; a katolikusok pedig nem szokták tagadni a lélek létezését. Vagy esetleg idő közben megfűztek, és Jehova Tanúja lettél? :O
2012. jún. 6. 16:30
 7/34 anonim ***** válasza:
70%
Nem is tagadta, magam is egyetértek ezen állítással. A lélek az ember alapvető lényege, ami maga az élet. A földi halál csak a test halála, de vele nem (feltétlenül) ér véget az élet, mert a lélek megmarad(hat). Ez a katolikus álláspont, nem összekeverendő azzal, hogy a földi halállal a lélek is elvész.
2012. jún. 6. 16:43
 8/34 anonim ***** válasza:

Akkor kérném pontosan meghatározni, hogy amikor a sperma és a petesejt találkozik - mert ugye se a spermiumnak, se a petesejtnek sincs lelke -, melyik pillanatban van már lelke annak az egy sejtek? És ha nem volt, aztán egyszer csak van, mert jön isten és beledugja? Vagy ugyan hogy kerül bele?

Uhhh...

2012. jún. 6. 16:52
 9/34 anonim ***** válasza:
Kedves utolsó, az okoz nehézséget a megértésben hogy te azt hiszed, a testnek van egy "lelke" ami valamikor "bele kerül". Valójában a dolog pont fordítva van: a léleknek van egy "teste", amit kialakít magának. Azonban a lélek anyagtalan, tehát szüksége van az emberi "teremtés" vegykonyhájára, a férfi és nő öleléséből származó összetevőkkel. A lélek örök, a test nem az.
2012. jún. 6. 17:20
 10/34 Andizsuzsi ***** válasza:

Kedves Berta Wooster !

Titus Pullo válaszolt helyettem. Nem tudok hozzátenni.

Amúgy minden tiszteletem minden Johova Tanujának, de nem, soha nem fognak "magukévá tenni".

Én a katolikusok között kicsit szabadelvű vagyok, ha szabad így fogalmazni, ami valószínűleg annak köszönhető, hogy apám és családja református, anyai dédnagyapám pedig zsidó volt. Én pedig elfogadva a szüleim által nekem választott katolicizmust érdeklődve figyelem a családomon belüli többi vallás elveit, szokásait is. És alapvetően hitemet az Istenbe vetett hit határozza meg, katolikus voltom pedig az ehhez tartozó egyházi szokásokat.

2012. jún. 6. 17:37
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!