A biblia szerint mikor költözik a lélek a testbe?
Kedves Kérdező!
Már az élet kifejlődésének első pillanatában Isten lelket teremt a magzatba. Az ember földi életéig a lélek és a test elválaszthatatlan egységet alkot.
A lélet nem a testnek egy anyagtalan tartozéka, a lélek maga az ember.
"Így lőn az ember élő lélekké" (1Móz 2:7)
A fogantatástól lélek, egészen a halálig.
Most aztán jöhetnek a nem-tetszések. Az evolúció alapvetően materialista eredetű [először a kommunisták hivatkoznak rá, most meg a liberálisok], a hagyományos természettudomány elveitől gyökeresen eltérő (Linné biológiája), bölcseletileg érvelésében kifogásolható, és a tapasztalatnak tökéletesen ellentmondó romantikus agyrém.
A teremtmények lényegüknél (=Istentől kirendelt céljuknál) fogva nem változnak. Csak azok változnak, amelyekben már kezdettől fogva megvolt a változás lehetősége. De az ember és az állat között lényegi különbség van.
Persze most ezzel még nem cáfoltam semmit, de később fogok. Eddig elég ennyi, hogy az emberi méltóság az evolúciót elfogadva csak duma marad, ahogyan ma képmutatóan teszi az állam is.
Hogy egészen pontosak legyünk, a Biblia szerint a lélek a test és a szellem határterülete, ha úgy tetszik metszete.
Te vagy a lelked. Te a lelked vagy. Aztán van tested meg szellemed is.
A fogantatás pillanatában létrejön az élet, ami azt jelenti, hogy maga a lélek is létrejön.
Akkor kérném pontosan meghatározni, hogy amikor a sperma és a petesejt találkozik - mert ugye se a spermiumnak, se a petesejtnek sincs lelke -, melyik pillanatban van már lelke annak az egy sejtek? És ha nem volt, aztán egyszer csak van, mert jön isten és beledugja? Vagy ugyan hogy kerül bele?
Uhhh...
Kedves Berta Wooster !
Titus Pullo válaszolt helyettem. Nem tudok hozzátenni.
Amúgy minden tiszteletem minden Johova Tanujának, de nem, soha nem fognak "magukévá tenni".
Én a katolikusok között kicsit szabadelvű vagyok, ha szabad így fogalmazni, ami valószínűleg annak köszönhető, hogy apám és családja református, anyai dédnagyapám pedig zsidó volt. Én pedig elfogadva a szüleim által nekem választott katolicizmust érdeklődve figyelem a családomon belüli többi vallás elveit, szokásait is. És alapvetően hitemet az Istenbe vetett hit határozza meg, katolikus voltom pedig az ehhez tartozó egyházi szokásokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!