Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Aki hisz a lélekvándorlásban,...

Aki hisz a lélekvándorlásban, az rosszul teszi?

Figyelt kérdés

2012. máj. 21. 12:23
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
58%
lehet,hogy téved,de rosszul nem teszi.
2012. máj. 21. 15:36
 12/20 anonim ***** válasza:

Az, hogy ki mit tesz rosszul, megállapíthatatlan dolog. Emberek vagyunk, nem látunk az "égi" dolgok mögé, tehát hihetünk adott eszmékben, tapasztalhatjuk annak igazságát saját nézőpontunk alapján, lehetünk biztosak és meggyőzöttek valami felől - de amíg nem áll elénk valami istenség, szellemi lény, felsőbb hatalom, és ki nem jelenti konkrétan és megcáfolhatatlanul, hogy mi jó és rossz, mi igaz és hamis, addig csak vélemény minden. Nem igazság, nemtény, hanem vélemény...

Saját véleményem alapján, ha létezik valamilyen felsőbb hatalom, és az életnek magasabb rendű célja van, mint a szimpla létezés, akkor a lélekvándorlás logikus dolog. Épp azért, amiket korábban leírtak: az emberek nem egyenlő esélyekkel indulnak, nem ugyanolyan környezetben nőnek fel, szóval ugyanazt a felsőbb célt a különböző lelkek csak több élet, több környezet megtapasztalásával érhetik el. Szerintem.

2012. máj. 21. 19:50
 13/20 anonim ***** válasza:

Nem feltétlenül kell hozzá "magasabb cél".

Nézzük buddhista szemszögből. Az újraszületés az nem egy előnyös dolog, mivel azt jelenti hogy nem megvilágosodott az illető (nem tért a nirvanába). (Vannak akik tudatosan születnek újra, de azt most hagyjuk.)

A születés is a vágyból ered, tehát nem egy előnyös dolog. Persze megfelelő helyre születve lehet szerencsésnek lenni, abból a szempontból, hogy ott könnyebb a megvilágosodás útját járni (na ez egy hülye megfogalmazás, de nem akarom bonyolítani), de ugye az is végső soron nem-születéshez vezet. ;)

A kérdés meg persze abszurd, ahogy előttem is írták, mi az hogy rosszul teszi? Aki hisz benne aszerint meg ennyi erővel az teszi rosszul aki másban hisz. Na mindegy is...

2012. máj. 21. 22:06
 14/20 lsandor ***** válasza:
57%
Én nem hiszek a lélekvándorlásban, mivel a Prédikátor 9: 5, 6; Ezékiel 18: 4; Illetve az 1Mózes 2: 7 alapján helytelen tanítás. Am ha utánanézel akkor kiderül az is, hogy pogány eredetű
2012. máj. 23. 07:49
 15/20 anonim ***** válasza:

"Aki hisz a lélekvándorlásban, az rosszul teszi?"

Igen, mert a lélekvándorlás hülyeség. Mondjuk a kár nem jelentős, még senkinek sem ártott meg az, hogy hitt a lélekvándorlásban.

2012. máj. 23. 16:26
 16/20 anonim ***** válasza:

"Igen, mert a lélekvándorlás hülyeség. Mondjuk a kár nem jelentős, még senkinek sem ártott meg az, hogy hitt a lélekvándorlásban."

Elfelejtetted odatenni "szerintem". Ezen mindig fennakadok, bocsi. Nem szeretem ha az emberek jobbnak, vagy normálisabbnak hiszik magukat, azért mert mások az elképzeléseik, esetleg vallásuk.

2012. máj. 23. 16:40
 17/20 anonim ***** válasza:

16:40

"Elfelejtetted odatenni "szerintem"."

Akkor odateszem: szerintem 2x2=4, szerintem 1+1=2, szerintem a lélekvándorlás hülyeség :)))

Egyetlen bizonyíték sincs a lélekvándorlásra, ergo hinni benne pont ugyanolyan értelmes, mint hinni Russell teáskannájában. De mivel ellene viszont szólnak érvek, ezért igazából kevésbé értelmes dolog hinni benne, mint az égi teáskannában.

"Nem szeretem ha az emberek jobbnak, vagy normálisabbnak hiszik magukat"

Írtam olyat, hogy jobbnak vagy normálisabbnak hiszem magam amiatt, hogy nem hiszek a lélekvándorlásban? Nem, hanem pont az ellenkezőjét írtam: nem árt meg igazán, ha valaki ebben az ökörségben hisz.

2012. máj. 23. 18:26
 18/20 László24 ***** válasza:
33%
1sandornak üzenem,aki a bibliából idézett,hogy a lélekvándorlás pogányság...Kr u 80-ban a Keresztény Papok Zsinatán kitörölték a Bibliából a reinkarnációt Jézus sok más tanításával egyetemben.Az akkori egyházpolitikának akkor ez volt a leghelyesebb.A Biblia mai formája idejétmúlt,hiányos,vagyis szart se ér.
2012. máj. 27. 10:06
 19/20 lsandor ***** válasza:
Kedves utolsó ezt meg mire alapozod? Honnan veszel ilyet? Mert i.sz. 80-ban még nem is volt olyan, amiről beszélsz
2012. máj. 27. 18:38
 20/20 László24 ***** válasza:
Az hogy te nem tudsz róla,attól még létezik,utánna kell olvasni.
2012. jún. 2. 11:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!