Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi van, ha rosszul értelmezem...

Mi van, ha rosszul értelmezem Isten válaszait és az akarata ellen cselekszem?

Figyelt kérdés

Ha pl. ő sugall valamit,de én félreértelmezem,így pont az ellenkezőjét teszem annak,amit szeretne....vagy ha ő is és a gonosz is sugall egy dologban valamit egyszerre és én nem tudom megkülönböztetni az Isten szavát....

Elég zavaros,de remélem érthető.... :)

2012. márc. 3. 09:24
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
100%
Elég furcsa lenne ha egy mindenható szuper lény nem tudna egyértelműen fogalmazni.
2012. márc. 3. 09:41
 2/25 Shai-Hulud ***** válasza:
Akkor megszívtad... Ilyen egyszerű.
2012. márc. 3. 10:05
 3/25 anonim ***** válasza:
100%
Istenrol belsz, tehat Jezus tanitasara tudsz figyelni, ha ezt elfogadtad, hogy van a LELKI Atya! AMikor JEzus tanitasat koveted, gyakorlod, akkor mar a gonoszt nem fogod hallani, illetve felismered azt, hogy melyik a rossz, vagy jo, hiszen ezert kaptunk Torvenyt, amit kovetnunk kell, ez pedig nem mas, mint Jezus tanitasa!
2012. márc. 3. 10:06
 4/25 anonim ***** válasza:
100%

Csak tudsz a jó és rossz között különbséget tenni.

Mindig a jóra törekedj.

2012. márc. 3. 10:52
 5/25 Shai-Hulud ***** válasza:
20%

"Mindig a jóra törekedj."

Nem megoldás. Isten sokszor akarta, hogy az emberek rosszat cselekedjenek.

2012. márc. 3. 11:03
 6/25 anonim ***** válasza:

Szia!

Ha nem vagy még biztos a hitedben, tehát nincs elég gyakorlatod, de ha van, akkor is fontos, hogy legyen egy lelki vezetőd, vagy egy olyan keresztény testvéred, akivel tudsz beszélgetni a lelki dolgaidról és tud útmutatást, tanácsokat is adni.

Egyébként pedig szerintem ha nem vagy biztos abban, hogy Isten mit mond, akkor nyugodtan kérdezz vissza, és várd a válaszát, hogy megerősítse. De a lelki vezető ekkor is nagyon fontos- úgy tapasztalom.

2012. márc. 3. 11:09
 7/25 anonim ***** válasza:
Fontos, hogy ne emberek tanácsaiban bízz. Ha Isten mértékei szerint szeretnél élni, akkor keresd az Ő tanácsait, amit csak a Bibliából kaphatsz meg. Innen fel tudod ismerni, hogy mi az amit ő sugall, mi az amit nem.
2012. márc. 3. 11:36
 8/25 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Mintha az én gondolataimat írtad volna le... Pontosan ez foglalkoztat engem is!

Én ezt úgy élem meg, hogy vannak nagyon erős sugallatok, amikor biztos vagyok benne, hogy Istentől származik - egyszerűen azért, mert nagyon alaposan felkészít arra lélekben, hogy elfogadjam ezeket, és az akarata szerint cselekedjek.

Napi dolgokban azonban én is sokszor elbizonytalanodom... folyamatosan kérem Isten útmutatását imában, és sokszor fordul elő, hogy nem tudom eldönteni, valóban Tőle származik-e az, amit érzek, vagy csak a személyes vágyaimat vetítem ki. Hozzá kell tennem, néha épp a "vágyaimmal" ellentétes sugallatokat kapok, amikor próbálnék tiltakozni, "alkudozni", de aztán Istenre hallgatok és utólag mindig kiderül, hogy jól tettem. Volt olyan, hogy nem tudtam eldönteni, hogy egy bizonyos dolgot megtegyek-e, vagy sem. Isten útmutatását kértem, és Ő azt sugallta, várjak... még azt is "elárulta", hogy mennyit: fél órát. Percre pontosan fél óra múlva kaptam egy levelet, ami meghatározta a további teendőket, és bebizonyosodott, hogy valóban az a levél volt egy teljesen más jellegű ügyemben is a megoldás. Az ilyen megerősítések mindig erőt adnak, hogy valóban kérjem ki Isten tanácsát. Hogy Tőle származott az útmutatás? Ha a magam eszére, vagy a gonoszra hallgatok, akkor biztosan azonnal cselekedtem volna, és nem várok egy percet sem (hiszen türelmetlen vagyok!). Azt tapasztalom, hogy Isten mindig apró lépésekben mutatja az utat.

Gondolj csak bele, Saul a damaszkuszi úton egyetlen utasítást kapott: "De kelj fel, menj be a városba, és ott megmondják neked, mit kell tenned." ApCsel 9,6

Mindig csak a következő lépés! Lehet, hogy éppen nem kapcsolódik a kérdésedhez! Lehet, hogy Isten egész más kérdésben sugall valamit, mégis ezt kell tenned, hogy választ kapj! Lehet, hogy amit sugall, teljesen ellentmond a szándékaidnak! Nem látod értelmét, nem tudod, hogy miért kéri tőled ezt az Úr! De ha megteszed, akkor bebizonyosodik, hogy pontosan ez volt a helyes lépés!

És hogy mi van, ha az ellenkezőjét teszed? Szabad akaratod van! Hiszem (és tapasztaltam), hogy Isten azt is jóra tudja fordítani, ha épp másképp cselekszel! Még az ördög munkáját is képes a saját szándékaira használni - hiszen Ő végtelenül jó, és végtelenül szeret Téged! Jól ismer, tudja, hogy nem mindig érted meg pontosan a válaszait, és nem fogsz tudni mindig helyesen cselekedni - senki sem tökéletes! Isten nem várja el Tőled, hogy tökéletes legyél, de tudd, hogy még a tökéletlenségedet is képes az akarata szerint használni!

2012. márc. 3. 12:18
 9/25 anonim ***** válasza:
87%

ma 11:36

Kedves válaszoló Testvérem!

Mikor Pál írt a gyülekezeteknek, akkor éppen ő is pásztorolási szolgálatot látott el, hiszen ember létére tanácsot adott lelki dolgokban, közvetítette Isten akaratát. (természetesen nem így: "Isten ezt mondja, hogy..." Hanem elmondta a tapasztalatait a gondolatait és a tudását megosztotta) Isten embereken, tanítókon keresztül is tud szólni. S hozzáteszem, mikor Te olvasod Pál leveleit, akkor Te is elfogadod Pál pásztorolását. ;)

2012. márc. 3. 12:25
 10/25 anonim ***** válasza:

12:18 vagyok. Nehéz döntésekben - amikor nem szeretnék a magam eszére támaszkodni, és félek, hogy elfogultságból félreértelmezem Isten útmutatását - magam is szoktam lelki vezetők segítségét kérni. De csak olyanoktól fogadok el "tanácsot", akik nem adnak direkt tanácsot - hanem személyes tapasztalatokkal, igékkel, bibliai útmutatásokkal segítenek, és a válaszadás előtt imában kérik Isten útmutatását!

Megtapasztaltam, hogy az ilyenfajta lelki vezetés hatalmas segítséget jelent!

2012. márc. 3. 12:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!