Mi van, ha rosszul értelmezem Isten válaszait és az akarata ellen cselekszem?
Ha pl. ő sugall valamit,de én félreértelmezem,így pont az ellenkezőjét teszem annak,amit szeretne....vagy ha ő is és a gonosz is sugall egy dologban valamit egyszerre és én nem tudom megkülönböztetni az Isten szavát....
Elég zavaros,de remélem érthető.... :)
Az elsőnek: Isten tudna (sokszor tud is) egyértelműen "fogalmazni", csak nem biztos, hogy te képes vagy elfogadni! És mivel mindenkinél jobban ismer, hogy mire vagy képes, ezért inkább apró lépésekben készít fel arra, hogy el tudd fogadni az útmutatását.
Mondok egy egyszerű példát: Isten azt szeretné, ha te felfedeznéd a rák ellenszerét. De téged nem érdekel a biológia, a kutatás, te inkább atomfizikus szeretnél lenni. Hiába mondaná neked, hogy márpedig fel kell fedezned a rák ellenszerét: tiltakoznál ellene, és nem éreznéd képesnek magad erre. Ezért apró lépésekkel felkészít arra, hogy magadtól fogadd el a "küldetésed", és ne érezd lemondásnak azt sem, hogy nem lehetsz atomfizikus. Érted a lényeget?
Értem a lényeget de ez az élet (remélem) nem sims,hogy a játékos fogja és átírja az életem mert az előző épp nem tetszett neki.
Más, a példa nem erre a szituációra van mert a ráknál nem "értettem" félre az üzenetet csak nem tudom hogyan kezdenék a kutatáshoz. Félre értelmezésnél mit tudom én elkezdeném a rák mint páncélos tengerparton élő állat ellenszerét kutatni.
Félre értelmezni a több értelmű dolgokat lehet pl.:
-Menj a boltba vegyél tejet és ha van tojás akkor 6-ot.
(van tojás a boltba)
Ekkor vagy hozok tejet és mellé 6 tojást, vagy hozok 6 tejet.
Ezért mondom ha mindenható akkor ismeri a személyiséged és tud tőled dolgokat kérni úgy,hogy ne értsd félre.
isten nem létezik, de a mostani leírások alapján ilyen:
1. Nem tudományos. (Például ellentétben áll az evolúcióval, és a csillagászat legalapvetőbb
tanításaival is).
2. Rasszista. (Mert a zsidó nép kiválasztottságát, felsőbbrendűségét hirdeti).
3. Plágium. (A benne leírt 2 teremtésmítosz, továbbá sok egyéb történet is – például vízözön
–, más ókori népek legendáiból van csórva, többek közt Mezopotámiából).
4. Horror. Tele van olyan esetekkel, amikor Isten parancsára egész népeket mészárolnak le, a
nőkkel és gyerekekkel együtt, de sokszor még az állatokat is! Lásd például Józsué könyvét, de
másutt is gyakori.
5. Ellentmondásos. Lásd Bibliai ellentmondások.
6. Hímsoviniszta, fallokrata, nőellenes iromány. Lásd A Biblia nőellenessége.
7. Erkölcsileg elfogadhatatlan (például mert az apák vétkéért az utódok bűnhődnek sok
nemzedéken át).
8. Nevetséges. (Például az öklelő ökröt is halálra kell kövezni és a húsát sem szabad megenni). (Jónás történetében).
9. Ellenszenves az istenképe. A benne leírt Isten a létező összes irodalmi mű
legutálatosabb figurája, egy féltékeny, sőt, a féltékenységére büszke, igazságtalan, kicsinyes,
megbocsátani képtelen hatalommániás; egy bosszúvágyó, vérszomjas zsarnok; egy rasszista,
homofóbiás etnikai tisztogató; szexista, fallokrata nőgyűlölő; gyermekgyilkos, népirtó, halálosztó,
megalomániás, szadomazochista; emellett szeszélyes, kiszámíthatatlan, és általában
véve is kifejezetten emberellenes és rosszindulatú. Plusz még az állatokhoz is fölöttébb igazságtalan,
mondhatni állatkínzó, de ez már szinte mellékes is. Mindemellé hihetetlenül ostoba,
de annyira, hogy már őrült is, az egyik esetben ugyanis például az állatoknak is böjtölniük
kell, de még soká sorolhatnám...
Bocs kedves előző.
A tévtanítókról.
Ha valaki másképpen tanít, és nem követi a mi Urunk Jézus Krisztus egészséges beszédeit és a kegyesség szerinti tudományt,
Az felfuvalkodott, aki semmit sem ért,hanem vitatkozásokban és szóharcokban szenved,amelyekből származik irigység, viszálykodás, káromlások, rosszakaratú gyanúsítások,
Megbomlott elméjű és az igazságtól megfosztott embereknek hiábavaló torzsalkodásai akik az Istenfélelmet nyerészkedésnek tekintik.
Azoktól akik ilyenek eltávozzál.
Olvasd el kedves előző, és utána itélkezz!!!
...És ráadásul bemocskolja azokat, akik ki merik mondani róla mondani az igazságot...
Köszi az adalékért! :-D
Egyébként ki az aki neked bemesélte hogy ezt írogasd.
Már több helyen is olvastam az írásaidat.
Légyszíves erre figyelj kicsit.
Óh Isten gazdagságának,bölcsességének és tudományának mélysége! Mely igen kikutathatatlanok az Ő ítéletei s kinyomozhatatlanok az Ő utai!
Mert kicsoda ismerte meg az Úr értelmét? vagy kicsoda volt az Ő tanácsosa,
Avagy kicsoda adott előbb néki, hogy néki visszafizesse azt?
Mert Ő tőle, Ő általa és Őreá nézve vannak mindenek.
Ővé a dicsőség mind örökké. Ámen.
Pál Róma bel:11:33-36.
Gondolkodj el azon, hogy ezt az Istent Te semmibe veszed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!