Csak én látom úgy, hogy egyre több ember (főképp a tizenévesek) ateista?
18/F Úgy látom, hogy egyre több ateista van. Csak én látom így, vagy más is? Vagy van, aki az ellenkezőjét látja?
Ateista vagyok, de érdekel a téma.
Egyébként kérdező teljesen jól látod a dolgokat.
Nem a hit a legfontosabb, hanem hogy jó ember légy.
Az erkölcsi, társadalmi normák szerinti élet nem a Bibliából, Istenhitből származik!
A kérdésre válaszolva: A mai fiatalok szülei sem vallásosak már nagyon, nincsen ráerőltetve az emberekre a kereszténység, bárki bármilyen vallást gyakorolhat, még azt is hogy nincs vallása. Változik a világ, ez a magyarázat...
Ez persze off, de azért leírom:
Ami zavar az a megértés teljes hiánya az ateisták és a hívők között. Például volt, aki nekem esett azért, mert ateista vagyok és akkor biztos utálom a vallásos embereket. Mint az egyik válaszoló, aki egyből azzal jött, hogy azok a papok biztos nagyon rosszak, akik indiai nyomortelepeken dolgoznak és segítenek. Illetve az ateisták, akik a most élő hívőkön verik le azt, hogy 500 éve megöltek embereket azért, mert nem hittek. Elszomorító mindkét "táborban" ez a fajta hozzáállás. Én is tudok agresszív lenni, és ami azt illeti kifejezetten nem szeretem a vallásokat, de attól még nem lesz bajom valakivel, mert vallásos. (bár az iszlám itt kicsit kilóg a sorból, mivel szerintem egyértelműen agresszivitást tanít)
Igen, törvények alapján én hiszem, hogy a demokrácia egy jó társadalmi forma, és hiszek a tudományban.
Ilyen szempontból vallásos vagyok, holott elutasítom isten létezését. De ettől nem leszek se jobb, se rosszabb.
A vallás nem tesz minket jobb/rosszabb emberré. Minden ember egyenlő, mindenki ugyanannyira jó/rossz. Az embereket a cselekedetei teszik azzá, ami, nem a gondolatai. Aki "rossz" annak börtönben a helye. Elég kurta és hiányos válasz, illetve megfogalmazás, de ma már túl sokat gépeltem.
Kérdező, te egy normális ember vagy. Engem is ez zavar a legjobban, amikor emberek egymást csesztetik vallás, politika stb.. miatt. Mi köze a másik embernek ehhez?
Fogadjuk már el egymást...
A hit viszont lehet rossz is, mert nekem van közeli rokonom aki abban hisz, hogy kinézet alapján ki kell végezni ártatlan embereket. Sajnálom, de én az ilyesmitől undorodom.
Isten nevében ölni undorító, de ilyen dolog már talán szerencsére nincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!