Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Csak én látom úgy, hogy egyre...

Csak én látom úgy, hogy egyre több ember (főképp a tizenévesek) ateista?

Figyelt kérdés

18/F Úgy látom, hogy egyre több ateista van. Csak én látom így, vagy más is? Vagy van, aki az ellenkezőjét látja?

Ateista vagyok, de érdekel a téma.

2012. ápr. 8. 22:27
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:

Egyébként kérdező teljesen jól látod a dolgokat.

Nem a hit a legfontosabb, hanem hogy jó ember légy.

2012. ápr. 8. 23:08
 22/38 anonim ***** válasza:
89%

Az erkölcsi, társadalmi normák szerinti élet nem a Bibliából, Istenhitből származik!

A kérdésre válaszolva: A mai fiatalok szülei sem vallásosak már nagyon, nincsen ráerőltetve az emberekre a kereszténység, bárki bármilyen vallást gyakorolhat, még azt is hogy nincs vallása. Változik a világ, ez a magyarázat...

2012. ápr. 8. 23:09
 23/38 A kérdező kommentje:

Ez persze off, de azért leírom:

Ami zavar az a megértés teljes hiánya az ateisták és a hívők között. Például volt, aki nekem esett azért, mert ateista vagyok és akkor biztos utálom a vallásos embereket. Mint az egyik válaszoló, aki egyből azzal jött, hogy azok a papok biztos nagyon rosszak, akik indiai nyomortelepeken dolgoznak és segítenek. Illetve az ateisták, akik a most élő hívőkön verik le azt, hogy 500 éve megöltek embereket azért, mert nem hittek. Elszomorító mindkét "táborban" ez a fajta hozzáállás. Én is tudok agresszív lenni, és ami azt illeti kifejezetten nem szeretem a vallásokat, de attól még nem lesz bajom valakivel, mert vallásos. (bár az iszlám itt kicsit kilóg a sorból, mivel szerintem egyértelműen agresszivitást tanít)

2012. ápr. 8. 23:12
 24/38 anonim ***** válasza:
14-es vagyok. Ezzel nem értek egyet, hogy nem lesz jobb ember aki hisz. Már írtam hogy egy építő folyamatról van szó. Mára ott tartunk, hogy a vallásosságot összekeverik azzal, mikor valakinek hite van. A kettőnek semmi köze egymáshoz. Vallásos az az ember, aki ha keresztény emberről van szó, elmegy a templomba, ott elmond egy bemagolt szöveget, és ezt rendszeresen teszi. Na ez lópikula nem hit. Amikor valakinek hite van, akkor úgy él, úgy cselegszik, úgy gondolkozik, és nem is biztos hogy elmegy a templomba. Nem mormol bemagolt szövegeket órák hosszáig, ez egy állandó állapot, de ezt senki sem tudja megadni sem neked sem másnak, az egyház sem képes rá, mert ezt belűl kell tudni/érezni. Hite pl ateistának is lehet, ő pl hihet magában, hihet az emberekben, és ha hite van, erkölcse is van, a kettő nincs egymás nélkül. Vallásos lehet bárki, mert az csak egy viselkedésforma, olyan mint az pl hogy megtanulunk késsel villával enni, mert így szokás, de a hitért meg kell dolgozni, neked magadnak.
2012. ápr. 8. 23:13
 25/38 A kérdező kommentje:

Igen, törvények alapján én hiszem, hogy a demokrácia egy jó társadalmi forma, és hiszek a tudományban.

Ilyen szempontból vallásos vagyok, holott elutasítom isten létezését. De ettől nem leszek se jobb, se rosszabb.

A vallás nem tesz minket jobb/rosszabb emberré. Minden ember egyenlő, mindenki ugyanannyira jó/rossz. Az embereket a cselekedetei teszik azzá, ami, nem a gondolatai. Aki "rossz" annak börtönben a helye. Elég kurta és hiányos válasz, illetve megfogalmazás, de ma már túl sokat gépeltem.

2012. ápr. 8. 23:17
 26/38 anonim ***** válasza:

Kérdező, te egy normális ember vagy. Engem is ez zavar a legjobban, amikor emberek egymást csesztetik vallás, politika stb.. miatt. Mi köze a másik embernek ehhez?

Fogadjuk már el egymást...

A hit viszont lehet rossz is, mert nekem van közeli rokonom aki abban hisz, hogy kinézet alapján ki kell végezni ártatlan embereket. Sajnálom, de én az ilyesmitől undorodom.

Isten nevében ölni undorító, de ilyen dolog már talán szerencsére nincs.

2012. ápr. 8. 23:17
 27/38 A kérdező kommentje:
Persze, van akinek fejlettebb a személyisége, mint a többieknek, amit mondtál, hogy személyiség építő folyamat a vallás. Ugyanígy személyiség építő folyamat az ateizmus is. De nem ettől leszünk jók/rosszak
2012. ápr. 8. 23:19
 28/38 anonim ***** válasza:
Félre ne értsetek, én senkinek a meggyőződését nem akarom kritizálni. Amire célozni kívánok az, hogy sok ember azért ateista, mert buta, és az ateizmusnak "divatja" van, így oda kötődik. Persze, nem bántottad a szerzeteseket, azért őket emeltem ki, hogy legyen kontraszt. Azok, akik bele megmagyarázzák a rossz dolgaikat a Bibliával, évszázadokkal ezelőtt meghaltak. Számos muszlim, nem hívő, ismerősöm van, van kínai taoista is, és egyikkel sincs semmi bajom. DE: tény, hogy a tudományos világfelfogásban ( ami csak a bigott ateisták szemében más polaritású mint a hit) az erkölcsi normák nem léteznek, főleg, ha valaki olyan ostobán ateista, hogy még a tudományokhoz sem ért, ami valójában a hite, (mert ugyebár aki ateista ELHISZI, hogy a világ atomokból épül fel, nem végez el minden kísérletet maga) így olyan dolgokat tesz, melyeket az egyház, a vallások jogosan tartanak bűnnek, mint az abortusz. Mert ugyebár, miért ne lenne ember az, akiben megtalálható az egész emberi DNS és hogyan definiáljuk az embert, ha nem így?
2012. ápr. 8. 23:19
 29/38 A kérdező kommentje:
Igen, ilyen ismerősöm sajnos nekem is van..
2012. ápr. 8. 23:21
 30/38 anonim ***** válasza:
Kérdező, előző vagyok... Ha minden ateista ilyen lenne mint te, a világ nagyon jó lenne. Ezt mint keresztény és mint magán ember mondom.
2012. ápr. 8. 23:22
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!