Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Csak én látom úgy, hogy egyre...

Csak én látom úgy, hogy egyre több ember (főképp a tizenévesek) ateista?

Figyelt kérdés

18/F Úgy látom, hogy egyre több ateista van. Csak én látom így, vagy más is? Vagy van, aki az ellenkezőjét látja?

Ateista vagyok, de érdekel a téma.

2012. ápr. 8. 22:27
1 2 3 4
 11/38 A kérdező kommentje:
Nem mintha előtte ingatag lábakon állt volna :)
2012. ápr. 8. 22:51
 12/38 anonim ***** válasza:

Nekünk az irodalom tanár annak idején nagyon kiforgatta ezt a műt és úgy adta elő a dolgokat, mintha Isten egy dühöngő hülye lenne.

"Megsemmisíthetnélek, de nem teszem"

Ennél a mondatnál is olyanokat beszélt, mintha valami hisztis izé lenne.

Jó, ez mondjuk nem maga a mű hiábja.

2012. ápr. 8. 22:52
 13/38 A kérdező kommentje:
Utolsó: ezért mondom, hogy akármit bele lehet magyarázni.
2012. ápr. 8. 22:53
 14/38 anonim ***** válasza:
Szerintem a tizenévesek nem foglalkoznak komolyan hitbéli kérdésekkel, ezt jól látod. A legtöbb ember harminc éves korára jut el odáig, hogy szükségét érzi ennek, valaki még később, és ez így normális. Személyiségfejlődési oka van, és ezt most nem úgy értem, hogy aki nem vallásos az éretlen. Vannak olyan emberek, akikben egy idő után feltámad az igény hogy komolyabban elgondolkozzon a dologról, most az is mindegy milyen vallás ( és most nem arról van szó, amikor valaki csatlakozik egy közösséghez, és velük egyet ért, mert ez egy belső folyamat, ráadásul nem is egy egyszerű lelki folyamatról beszélünk, komoly lelki munka, nem szellemi ), és ha ez megtörténik, akkor elindul a folyamat, ami ebben az esetben ( ha tényleg végigment az ehhez szükséges lépéseken), mindenképpen építő jellegű.
2012. ápr. 8. 22:58
 15/38 anonim ***** válasza:
100%
Az egyház évszázadokkal ez előtti hibáin lovagolni lehet persze, de teljesen felesleges. Nm tudom, hogy az indiai nyomortelepeken dolgozó szerzetesek mennyire lennének rosszak, és magyaráznák a rossz cselekedeteiket a Bibliával.
2012. ápr. 8. 22:59
 16/38 anonim ***** válasza:
#3: lehet, hogy nem vagy ateista, de hogy nagyon buta vagy, az biztos. Erre tanít a vallásod, hogy lenézd azokat, akik nem gyakorolják? Na többek között ezért vagyok ateista.
2012. ápr. 8. 23:03
 17/38 A kérdező kommentje:

Nem lovagoltam az egyház hibáin, egyrészt, mert nincs kedvem leírni, másrészt meg nem ide tartozik. Mondtam egy szóval is, hogy rosszak a szerzetesek? Nem. Mondtam egy szóval is, hogy rossz cselekedeteket magyaráznak azok a szerzetesek a bibiával? Nem.

Azt írtam, hogy akármit bele lehet magyarázni, jót és rosszat egyaránt. Vannak köztük jók, rosszak, ez természetes.

Illetve azt írtam, hogy attól még nem lesz rosszabb az ember, hogy nem hisz istenben, ahogy attól sem lesz erkölcsösebb valaki, hogy hisz.

2012. ápr. 8. 23:05
 18/38 A kérdező kommentje:
Bocsi: nem rosszat akartam írni, mivel ez egy relatív fogalom, megmagyarázhatatlan és minden ember számára mást jelent. Mondjuk az erkölcs is ilyen. Nehéz dolog ez :D
2012. ápr. 8. 23:06
 19/38 Ozmium42 ***** válasza:
Valami nagy baj lehet velem, mert nekem az ember tragédiája volt az egyik kulcsfontosságú mű, ami miatt gyakorló vallásos lettem. Ha ez valakit elriaszt, akkor nem értette meg a művet.
2012. ápr. 8. 23:07
 20/38 A kérdező kommentje:
Ozmium: vagy máshogy értelmezte
2012. ápr. 8. 23:08
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!