A biblia azt írja, hogy a Hold?
... isten műve, ő helyezte az égboltra, hogy megvilágtsa az éjszakát.
A tudomány azt írja/mondja, hogy évmilliárdokkal ezelőtt a Földbe csapódott kisbolygó szakított ki a Földből milliárdnyi kőzetet, ami aztán a földkörüli pályán mozogva eggyé vált, és ebből lett a Hold.
Melyik az igaz?
wooster
Csak egy állításomat cáfold meg, akkor majd személyeskedhetsz, addig nem. A bibliai ószövetség egy véres, erőszakban gazdag könyv, félelmet kelt és a megfélemlítésre alapoz.
Példák:
„A ki isteneknek áldozik, nem csupán az Úrnak, megölettessék.” (2 Móz. 22.20)
Hoppá!
Azért hogy vigyék el Izráel fiai az ő véres áldozataikat, a melyeket áldoznak vala a mezőn, vigyék el azokat az Úrnak, a gyülekezet sátorának nyílásához, a paphoz, és áldozzák meg azokat hálaáldozatul az Úrnak.” (3Móz. 17.3―4)
Hát gyönyörű egy úr az, amelyiknek efféle "áldásra" van szüksége...
„A vérbosszuló rokon ölje meg a gyilkost; mihelyt találkozik vele, ölje meg azt.
Na ebből lehet tanulni...
Hanem megölvén megöljed őt; a te kezed legyen először rajta az ő megölésére,3 azután pedig az egész népnek keze.” (5Móz. 13.5―13.9)
Nos, lehet cáfolni, hogy ez mennyire egy szentkönyv, ami jóra tant.
"Dehogy mondat el! Te csak bemásoltad"
Dehogynem, én elmondtam, csak ezek szerint nem figyeltél, de ismétlés a tudás anyja, ezért segítek. A másolással bizonyítottam a mondandómat, amire se kép, se hang tőletek, csak terelés. Persze nem is vártam mást, csak mekegést.
"De nyugodtan szól ha tudni akarsz a világról s elmesélem neked hogy a bibliai a világhoz képest nem is szörnyű sőt ha a halottak számát veszem alapul akkor még az első világháború is lepipálja."
Ezért az elszólásért kár volt, eddig reménykedtem abban, hogy tudsz valamit a történelemről, de ezek szerint nem, és a bibliáról sem sokat. A történelem folyamán a kereszténység által vallási meggyőződésből sokszorta többen haltak meg, mint az első és második világháborúban összesen! A kereszténység nevében közel 2000 év alatt gyilkoltak folyamatosan, míg az első és második vh együtt 10 évig tartott. A szent inkvizitorok csak maguk többszázezer ember haláláért felelősek, egyedül Torquemada többezerért. Mindez csak a vallás miatt! Elárulom neked, hogy Szent Róbert is csak a nevében volt szent, ő ítélte máglyahalálra Giordano Brunot és életfogytig rabságra Galileit...
Azt a butaságot meg ne terjeszd, hogy a világháborúkban többen haltak meg, mert nyílt nevetség tárgya leszel. Tudásod hiányos, ennek ellenére várom a cáfolatokat.
Vidiripi
"A másolással bizonyítottam a mondandómat, amire se kép, se hang tőletek, csak terelés."
Ez nem igaz én igen is elkezdtem válaszolgatni. Csak te semmit nem reagáltál rá. Csak másoltál egy újabb adagot.
"Ezért az elszólásért kár volt, eddig reménykedtem abban, hogy tudsz valamit a történelemről, de ezek szerint nem, és a bibliáról sem sokat."
Na na itt még a Bibliáról van szó. Aztán meg váltasz.
"A történelem folyamán a kereszténység által vallási meggyőződésből sokszorta többen haltak meg, mint az első és második világháborúban összesen!"
Itt meg már a kereszténységről írsz. Tehát döntsd már el hogy Biblia vagy kereszténység.
Mert ha kereszténység akkor az Ószövetséget azt húzd ki a listáról. Mert az Ószövetség az nem a kereszténység "világa".
"Azt a butaságot meg ne terjeszd, hogy a világháborúkban többen haltak meg, mert nyílt nevetség tárgya leszel. Tudásod hiányos, ennek ellenére várom a cáfolatokat."
Azt a részt vedd át még egyszer! Mert félre értetted.
Kérdező, sajnálom, hogy ennyire hülyének nézel.
Te meg magadat sajnálhatod, mert nem vagyok az...
< Csak egy állításomat cáfold meg, akkor majd személyeskedhetsz, addig nem. >
Megtettem, drága: négyet is megcáfoltam, csak már bizonyára nem emlékszel rá. Pedig később még azt is írtam, hogy figyelmen kívül hagytad ezeket.
Vagy esetleg szövegértési problémáid vannak? Ha igen, olvasd vissza az összes eddigi válaszomat, hátha másodszorra sikerül meg is érteni belőlük valamit.
Nem tudom, miből gondoltad, hogy mindazok után, amiket leírtam (hogy ismerem a fajtádat, és tudom, mit fogsz lépni legközelebb), belemegyek egy ilyen hülye játékba. Ha Vidiripinek nincs jobb dolga, mint egy ilyen felesleges és értelmetlen veszekedésben rád pazarolni az idejét, az az ő dolga; látom, én hiába figyelmeztettem. De részemről itt most már végleg lezártam a válaszolgatást, hiába kapálózol és provokálsz.
Remélhetőleg néhány év múlva benő a fejed lágya, és képes leszel önállóan gondolkodni, ill. a tudásszinted is magasabb lesz, és akkor majd nem hiszel vitának egy ilyen alacsony szintű párbeszédet.
"Ez nem igaz én igen is elkezdtem válaszolgatni. Csak te semmit nem reagáltál rá. Csak másoltál egy újabb adagot."
Alapvető tévedés, hogy válaszolgatni kell, azt a kocsmában szokás. Érvelni vagy cáfolni kell, és ez az, amit nem tudsz.
"Na na itt még a Bibliáról van szó. Aztán meg váltasz."
Mivel te keverted bele a történelmet azzal, hogy a világháború halottait tévesen többnek állítottad be, mint a vallások nevében elpusztított embereket az évezredek során.
"Itt meg már a kereszténységről írsz. Tehát döntsd már el hogy Biblia vagy kereszténység.
Mert ha kereszténység akkor az Ószövetséget azt húzd ki a listáról. Mert az Ószövetség az nem a kereszténység "világa"
Vallás, és abba a kereszténység beletartozik.
"Azt a részt vedd át még egyszer! Mert félre értetted."
Nem értettem félre, az álltásod, miszerint az első és második vh-ban pokla sötétebb és rémisztőbb, mint az ószövetség, nem igaz, hiszen a könyv szerint csecsemőket gyilkoltak és embereket áldoztak fel.
Vidiripi
"Dehogynem, én elmondtam, csak ezek szerint nem figyeltél, de ismétlés a tudás anyja, ezért segítek."
Te meg nem válaszolgatsz csak bemásolod az igéket. Nos én itt is szoktam válaszolgatni nem csak a kocsmában. Bocs de ez van.
Kijössz a kocsmából a rendőr már lesben áll. Felülsz a bringára. Rendőr bá lemeszel.
Kérdés: - Ivott?
Válasz: - Igen!
Kérdés: - Megfúja a szondát?
Válasz: - Igen!
A szonda nem színeződött el.
Kérdés: - Mit ivott?
Válasz: - Kávét!
Pici szünet.
- Mehet!
Nem mind arany ami fénylik. (pirit)
"Én elmondtam már, hogy a biblia egy horror vagy thriller könyv csupa mesével."
"De nyugodtan szól ha tudni akarsz a világról s elmesélem neked hogy a bibliai a világhoz képest nem is szörnyű sőt ha a halottak számát veszem alapul akkor még az első világháború is lepipálja."
1. Az egyik a te írásod a másik az enyém. Tehát mindketten a bibliáról kezdtünk el beszélgetni. Csak később lett az hogy a vallás.
2. A Biblia halottainak a számát vetettem össze az I. világháború áldozatainak számával. Illetve vontam párhuzamot. Amivel azt akartam érzékeltetni hogy borzalmakban horrorban és thrillerben simán lepipálja az ember.
3. Igen a kereszténység vallás. Csak egy baj van hogy te az Ószövetségből idézed az igéket. S azt még az ateisták is tudják hogy az Ószövetség a zsidók történetét meséli el s nem a keresztényekét.
4. Mit jelent az hogy keresztény?
"Nem értettem félre, az álltásod, miszerint az első és második vh-ban pokla sötétebb és rémisztőbb, mint az ószövetség, nem igaz, hiszen a könyv szerint csecsemőket gyilkoltak és embereket áldoztak fel."
De félre értetted. Sajnos! Azt akarod mondani hogy sem az első sem a második világháború során nem gyilkoltak meg csecsemőket és nem áldoztak fel embereket?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!