A biblia azt írja, hogy a Hold?
... isten műve, ő helyezte az égboltra, hogy megvilágtsa az éjszakát.
A tudomány azt írja/mondja, hogy évmilliárdokkal ezelőtt a Földbe csapódott kisbolygó szakított ki a Földből milliárdnyi kőzetet, ami aztán a földkörüli pályán mozogva eggyé vált, és ebből lett a Hold.
Melyik az igaz?
Vidiripi
Kérdező!
Milyen rémtörténetekre gondolsz?
@ Vidiripi:
Hagyd a kérdezőt szerintem, csak provokál. Olyan dologra írta előzőleg, hogy nem hinni akar, hanem tudni, amit _nem lehet_ tudni. Ha meg igazán érdekelnék azok a dolgok, amelyeket _lehet tudni_ , akkor utánanézne maga, és felkészülten és alaposan tárgyalna / vitázna. Most legfeljebb kiragad néhány részletet a Bibliából [valamelyik ateista honlapról... :P ], aztán nagyon okosnak hiszi magát. Holott ha előre eldöntötte magában, hogy szerinte mi az igazság, akkor nem fogja felismerni, amikor valóban találkozik vele.
A csecsemők lemészárlása nem rémtörténet?
És ez csak egy a sok szörnyűséges történet közül, ami a bibliában olvasható.
Vidiripi
"csecsemők lemészárlása.."
Melyik történet? Mert van több is.
Vidiripi
Kérdező!
Tévedésben vagy én nem képviselek semmiféle szervezetet. Amit írok azt saját inditatásból teszem mint egyén. S nem mint képviselő vagy csoport szóvivője.
Tehát következtetésed TÉVES!
Csak egy baj van ezzel a horror könyvel. Ebben emberek támadnak fel s nem is egy hanem több is. Szám szerint kilenc.
A horrorban nem nagyon foglalkozik a történelemmel. A horror nem ír arról hogyan bánjanak a férjek a feleségekkel vagy add tanácsot a gyermek nevelés terén. S higiéniai kérdésekben sem kompetens. Most csak néhányat említettem meg a teljesség igénye nélkül.
Akkor idézek ebből a számodra nem horror, thriller könyvből, ami tanít titeket.
„Most hát jertek öljük meg őt, és vessük őt valamelyik kútba; és azt mondjuk, hogy fenevad ette meg,” (1Móz. 37.20)
„Szemet szemért, fogat fogért, kezet kézért, lábat lábért;” (2Móz. 21.24)
„A ki isteneknek áldozik, nem csupán az Úrnak, megölettessék.” (2 Móz. 22.20)
„Hat napon munkálkodjanak, a hetedik nap pedig a nyugodalomnak szombatja az Úrnak szentelt nap: valaki szombatnapon munkálkodik, megölettessék.” (2 Móz. 31.15)
„És szóla nékik: Ezt mondja az Úr, Izráel Istene: Kössön mindenitek kardot az oldalára, menjetek által és vissza a táboron, egyik kaputól a másik kapuig, és kiki ölje meg az ő attyafiát, barátját és rokonságát.” (2 Móz. 32.27)
Ugye ennyi elég lesz? Pedig van még miből válogatni!
Mire is tanít téged ez a könyv?
http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallaskri..
#1 válaszoló vagyok.
Tudom nem megoldás bebizonyítani, hogy ezek f..ságok, meg is kellene magyarázni a jelentésüket.
De aki valamit kritizál az szerintem nézzen már utána egy kicsit, ne mint a birka hajtogasson egy kitalált f..ságot.
Remélem segítettem. Nekem nincs erre idpőm, sem kedvem, hogy kirészletezzem neked az összeset. Csak fel akartam hívni a figyelmed és nem is nagyon ismerem a Bibliát. Ha valakinek lesz kedve, elmondja neked. De jobban járnál ha te olvasnád el és akkor ha kérdéed lenne, egyesével megkérdeznéd. Ez csak egy tanács.
Vidiripi
Mózes 37:21 Amikor ezt Rúben meghallotta, meg akarta menteni a kezükből, és ezt mondta: Ne üssük agyon! 1Móz 42:22; 22 Majd ezt mondta nekik Rúben: Ne ontsatok vért! Dobjátok bele ebbe a kútba itt a pusztában, de kezet ne emeljetek rá! Így akarta megmenteni a kezükből és visszajuttatni apjához. 23 Amikor odaért József a testvéreihez, lehúzták róla a ruháját, a tarka ruhát. 24 Azután fogták, és beledobták a kútba. A kút üres volt, nem volt benne víz."
Így folytatódik a történet. De ha megnézed a híradót akkor most a legfelkapotabb hír a Kulcson elkövetett gyilkosságok. Ott a fél családját irtotta ki az illető. Akkor a tv-ben látható híradó is erőszakra uszít. Mert volt ott iskolai lövöldözés az USA-ból.
De olvasd el a 1Mózes 21:22-34.
2Mózes 21:26 Ha valaki úgy megüti rabszolgájának vagy rabnőjének a szemét, hogy megvakul, akkor bocsássa szabadon a szeméért. 27 Ha pedig a fogát üti ki valaki a rabszolgájának vagy rabnőjének, akkor bocsássa szabadon a fogáért.
Azért érdekes hogy a rabszolgára milyen törvény vonatkozott.
2Mózes 31:14 Tartsátok meg a szombatot, tartsátok szentnek! Meg kell halnia annak, aki megszentségteleníti. Ki kell irtani népe közül azt az embert, aki valamilyen munkát végez azon.
Azért volt ilyen kemény a törvény hogy megtanulják nem szabad megszentségteleníteni szentnek kell tartani s ezt a napot teljes mértékben Istennek kell szentelni.
2Mózes32:23 Ezt mondták nekem: Készíts nekünk istent, hogy előttünk járjon, mert nem tudjuk, mi történt azzal a Mózessel, aki fölhozott bennünket Egyiptom országából. 24 Ezt mondtam nekik: Kinek van aranya? Ők pedig leszedték magukról, és ideadták nekem. Én meg tűzbe dobtam, és ez a borjú lett belőle.
Moses causes the idolaters to be slain
25 Amikor látta Mózes, hogy a nép elvadult, mert Áron hagyta őket elvadulni ellenségeik csúfjára, 26 odaállt Mózes a tábor kapujába, és azt mondta: Jöjjön hozzám, aki az ÚRé! Lévi fiai mind hozzágyűltek.
Persze hogy kiirtatta őket hiszen aranyból csináltak szobrot s istenükké tették azt. Pedig szövetséget kötött a néppel de a nép megszegte a szövetséget.
"Mire is tanít téged ez a könyv?"
Arra tanít hogy ezeket a törvényeket a zsidóknak adta de én nem vagyok zsidó. Meg arra is tanít hogy annak ellenére hogy ennyire kemények voltak a törvények még is megszegték azokat. Pedig gyermek koruk óta oktatva voltak rá. S még is megszegték azokat pedig tudták hogy halál is várhat rájuk. Főleg a bálványimádásért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!