Emberek, mi van itt???
Nem tudok és nem is akarok mindenre reagálni, csak néhány kommentre:
1. Igen, tanúsítom, hogy lsandor valóban Jehova Tanúja. De hogy ezt miért kell tennem, arról fogalmam sincs. :P
De mindegy, innentől kezdve végérvényesen állítható, hogy BW lsandor tanúja. :)
A többit viszont nem tanúsítom, sőt, én is azt állítom, hogy az ÚVF sok helyen inkább ferdítés, nem pedig fordítás.
2. Vidiripi, már neked is üldözési mániád van??? Azonnal leszokni róla. :)
"Innen már csak egy lépés hogy eljussunk addig hogy összeesküvés van a dologban. S ezt is a JT intézték el."
Qkker az én válaszomra célzott, hogy neki már töröltek hasonló válaszát. Ennek semmi köze a JT-khez.
A másik: "Nos én meg kértem Bertától hogy ne általánosítson velem szemben de valamiért mindig elsiklik a kérdés felett."
Ez hol is volt pontosan? És hogy érted az elsiklást?
Tudom pl. hogy te megnézel más fordításokat is, nem csak az ÚVF-et, de más most nem jut eszembe. Szóval, kérek egy listát, hogy miben nem kell még általánosítanom. :)
"Van olyan is hogy nem írom ki de akkor csak 1 vagy 2 igét említek. annyit meg meglehet nézni. Persze csak ha akarja."
Nem, nem akarom. :P
Te miért nem kerestél rá a szövegre Google-lal ahelyett, hogy megkérdezted, hol van megírva (Jelenések 6)? :)
Tehát a felmerült JT-s cuccokat most kihagynám.
Üdv. :)
Vidiripi
Berta Wooster!
"1. Igen, tanúsítom, hogy lsandor valóban Jehova Tanúja. De hogy ezt miért kell tennem, arról fogalmam sincs. :P
De mindegy, innentől kezdve végérvényesen állítható, hogy BW lsandor tanúja. :)"
Tanúsítom hogy a tanú megbízható tanú.
"2. Vidiripi, már neked is üldözési mániád van??? Azonnal leszokni róla. :)
"Innen már csak egy lépés hogy eljussunk addig hogy összeesküvés van a dologban. S ezt is a JT intézték el."
Akkor elnézést kérek. Mániám van ,de az nem üldözési. Részemről ez egyszerű félreértés volt.
Azért nem kerestem rá a Google-lal mert nem jutott eszembe. :(
"Qkker az én válaszomra célzott, hogy neki már töröltek hasonló válaszát. Ennek semmi köze a JT-khez. "
"qkker válasza:
Nekem már töröltek ilyen válaszomat, más kategóriában,"
Csak, hogy idézzem önmagamat.
Szeretnék egy dologra reagálni. Azt vettem észre sok esetben, hogy elkezdtek minket, Jehova Tanúit szidni, azért mert mi betartjuk a Bibliában lefektetett alapelveket és fanatikusoknak bélyegeztek el. Holott épp az, hogy ezt fordítva kellene tenni. Ha ti nem követik a Biblia egyes utasításait, akkor az a ti dolgotok.
Ja és látom, hogy megjegyeztétek azt, hogy csak kiírjuk a Bibliavers helyét és nem másoljuk be annak szövegét. Ennek az oka az én részemről annyi, hogy ezzel szeretnélek titeket arra serkenteni, hogy forgassátok a Bibliát
Saca, egyszerűen nem hiszem el, hogy ennyire értetlen vagy. :(
Akkor még egyszer, remélhetőleg utoljára:
- NEM titeket szidunk, legalábbis normális keresztény ember nem tesz ilyet. Az Őrtorony Társaság tévtanításait cáfoljuk, ennyi az egész. A JT-kkel nekem személy szerint az a bajom, hogy - általánosságban - nem tudnak őszinte és egyenes válaszokat adni, nem tudnak rendes vitát folytatni, mert mellébeszélnek, vagy terelnek, vagy figyelmen kívül hagyják a másik fél által leírtakat. Ugyanezek a hibák jellemzők sok más emberre is, nem csak JT-kre, az ilyen hozzáállástól és viselkedéstől az ő esetükben is ugyanúgy a hideg ráz, mint a JT-knél. :P
- A dolog lényege pontosan az, hogy az ŐT tanítások egy része NEM az eredeti Biblián alapszik, hanem a saját fordítású Biblián (ÚVF). Tehát a tanúk NEM a Bibliában lefektetett alapelveket tartják be több dologban, hanem olyan dolgokat, amik az eredeti Bibliában NEM szerepelnek.
- A bibliaversekről már beszéltünk veled is, ha jól emlékszem; ugyanez volt az indoklás. DE - mint írtam - az olvasók kb. 90 %-a NEM fogja kikeresgélni az igehelyeket. A kevés kivétel pedig - mint például néha én magam is :P - megnézi pl. a Károliban, bemásolja a részt, egyúttal rámutat a JT-k szövegértelmezési problémáira vagy az ÚVF eltéréseire. Ez pedig a JT-ket általában nagy ívben nem érdekli, mert vagy nem értik meg, vagy nem akarják megérteni, hanem úgy tesznek, mintha semmi sem történt volna, és továbbra is csak hajtják a magukét, azaz a jól betanult [vagy a "szakirodalomból" kimásolt :P ] Őrtorony-teológiát. Na, hát EZEK a fő problémák...
@ Kvasnika László:
Egy másik kérdésnél írtad, hogy te új vagy itt, a GYK-n.
Ezért javaslom, hogy nézz szét az eddigi kérdések között a Jehova Tanúival kapcsolatos témákban; a kereső funkció erre kiválóan alkalmas. Többször ki lett már tárgyalva a név kérdése, az ünnepek, az Őrtorony szervezet történelme, teológiai problémái stb.
Üdv. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!