Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Kik a Jehova tanúi?

Kik a Jehova tanúi?

Figyelt kérdés

2012. márc. 17. 12:10
1 2 3 4 5
 41/48 anonim ***** válasza:

Emberek, mi van itt???

Nem tudok és nem is akarok mindenre reagálni, csak néhány kommentre:

1. Igen, tanúsítom, hogy lsandor valóban Jehova Tanúja. De hogy ezt miért kell tennem, arról fogalmam sincs. :P

De mindegy, innentől kezdve végérvényesen állítható, hogy BW lsandor tanúja. :)

A többit viszont nem tanúsítom, sőt, én is azt állítom, hogy az ÚVF sok helyen inkább ferdítés, nem pedig fordítás.

2. Vidiripi, már neked is üldözési mániád van??? Azonnal leszokni róla. :)

"Innen már csak egy lépés hogy eljussunk addig hogy összeesküvés van a dologban. S ezt is a JT intézték el."

Qkker az én válaszomra célzott, hogy neki már töröltek hasonló válaszát. Ennek semmi köze a JT-khez.

A másik: "Nos én meg kértem Bertától hogy ne általánosítson velem szemben de valamiért mindig elsiklik a kérdés felett."

Ez hol is volt pontosan? És hogy érted az elsiklást?

Tudom pl. hogy te megnézel más fordításokat is, nem csak az ÚVF-et, de más most nem jut eszembe. Szóval, kérek egy listát, hogy miben nem kell még általánosítanom. :)

"Van olyan is hogy nem írom ki de akkor csak 1 vagy 2 igét említek. annyit meg meglehet nézni. Persze csak ha akarja."

Nem, nem akarom. :P

Te miért nem kerestél rá a szövegre Google-lal ahelyett, hogy megkérdezted, hol van megírva (Jelenések 6)? :)

Tehát a felmerült JT-s cuccokat most kihagynám.

Üdv. :)

2012. márc. 20. 00:44
 42/48 anonim ***** válasza:

Vidiripi

Berta Wooster!

"1. Igen, tanúsítom, hogy lsandor valóban Jehova Tanúja. De hogy ezt miért kell tennem, arról fogalmam sincs. :P

De mindegy, innentől kezdve végérvényesen állítható, hogy BW lsandor tanúja. :)"

Tanúsítom hogy a tanú megbízható tanú.

"2. Vidiripi, már neked is üldözési mániád van??? Azonnal leszokni róla. :)

"Innen már csak egy lépés hogy eljussunk addig hogy összeesküvés van a dologban. S ezt is a JT intézték el."

Akkor elnézést kérek. Mániám van ,de az nem üldözési. Részemről ez egyszerű félreértés volt.

Azért nem kerestem rá a Google-lal mert nem jutott eszembe. :(

2012. márc. 20. 10:37
 43/48 anonim ***** válasza:

"Qkker az én válaszomra célzott, hogy neki már töröltek hasonló válaszát. Ennek semmi köze a JT-khez. "

"qkker válasza:

Nekem már töröltek ilyen válaszomat, más kategóriában,"

Csak, hogy idézzem önmagamat.

2012. márc. 20. 11:33
 44/48 lsandor ***** válasza:

Szeretnék egy dologra reagálni. Azt vettem észre sok esetben, hogy elkezdtek minket, Jehova Tanúit szidni, azért mert mi betartjuk a Bibliában lefektetett alapelveket és fanatikusoknak bélyegeztek el. Holott épp az, hogy ezt fordítva kellene tenni. Ha ti nem követik a Biblia egyes utasításait, akkor az a ti dolgotok.

Ja és látom, hogy megjegyeztétek azt, hogy csak kiírjuk a Bibliavers helyét és nem másoljuk be annak szövegét. Ennek az oka az én részemről annyi, hogy ezzel szeretnélek titeket arra serkenteni, hogy forgassátok a Bibliát

2012. márc. 21. 08:19
 45/48 anonim ***** válasza:

Saca, egyszerűen nem hiszem el, hogy ennyire értetlen vagy. :(

Akkor még egyszer, remélhetőleg utoljára:

- NEM titeket szidunk, legalábbis normális keresztény ember nem tesz ilyet. Az Őrtorony Társaság tévtanításait cáfoljuk, ennyi az egész. A JT-kkel nekem személy szerint az a bajom, hogy - általánosságban - nem tudnak őszinte és egyenes válaszokat adni, nem tudnak rendes vitát folytatni, mert mellébeszélnek, vagy terelnek, vagy figyelmen kívül hagyják a másik fél által leírtakat. Ugyanezek a hibák jellemzők sok más emberre is, nem csak JT-kre, az ilyen hozzáállástól és viselkedéstől az ő esetükben is ugyanúgy a hideg ráz, mint a JT-knél. :P

- A dolog lényege pontosan az, hogy az ŐT tanítások egy része NEM az eredeti Biblián alapszik, hanem a saját fordítású Biblián (ÚVF). Tehát a tanúk NEM a Bibliában lefektetett alapelveket tartják be több dologban, hanem olyan dolgokat, amik az eredeti Bibliában NEM szerepelnek.

- A bibliaversekről már beszéltünk veled is, ha jól emlékszem; ugyanez volt az indoklás. DE - mint írtam - az olvasók kb. 90 %-a NEM fogja kikeresgélni az igehelyeket. A kevés kivétel pedig - mint például néha én magam is :P - megnézi pl. a Károliban, bemásolja a részt, egyúttal rámutat a JT-k szövegértelmezési problémáira vagy az ÚVF eltéréseire. Ez pedig a JT-ket általában nagy ívben nem érdekli, mert vagy nem értik meg, vagy nem akarják megérteni, hanem úgy tesznek, mintha semmi sem történt volna, és továbbra is csak hajtják a magukét, azaz a jól betanult [vagy a "szakirodalomból" kimásolt :P ] Őrtorony-teológiát. Na, hát EZEK a fő problémák...

2012. márc. 21. 13:07
 46/48 kvasnika lászló ***** válasza:
56%
Az a kérdés hogy kik azok a jehova tanúi. Mindenki Jehova tanúja aki megvallja Jézust Isten Fiának.Mivel Isten Neve Jehova, Jahve. amit röviditenek így is: JHVH Amikor Jézus elment keresztelő Jánoshoz akkor Jézusra Leszállt a szentlélek galamb formájában. Ekkor Isten kinyilatkoztatta a Fiát Azt mondta: ez az én szeretett Fiam Őt hallgasátok. Tehát aki Jézust elismeri a feltámadt Krisztusnak és Isten Fiának az Jehova tanúja. A legtöbb gyüliben alelujahznak vagy halelujah igy is mondják, és nem is sejtik hogy mit mondanak. Jehova neve nagyon sokszor szerepel a Bibliában, de babónából kivették ezt a Nevet az iratokból. Szerintem Jehova tanúi mint gyülekezet az egyik legjobban tanító és pozítív irányan épitő gyülekezet. Teljes mértékben ragaszkodnak az írásokhoz még akkor is ha ez néhány csúfólódonak nem tetszik. De kik ezek a csúfólódók??? Eltévedt emberek semmit sem tudnak,csak gúnyólódni, így volt ez Noé idejében is és mi lett a végük??? Mindenki meghalt csak Noé menekült meg nyolcad magával. Már ez is előképe volt annak amit Jézus mond, Keskeny az az út ami az örökélethez visz és kevesen vannak rajta. Most is így van mindenki megjegyzéseket tesz Jehova tanúira pedig ők azok akik házról házra járnak hirdetni az igét. Ezzel Jézusnak engedelmeskednek és nem számit hogy a világ mit szól hozzá. Krisztus azt mondta ne a világ dolgaival törödjünk. nem ünneplik a karácsonyt sokan ezen is kiakadnak. Pedig de jól teszik azt hogy nem ünneplik mivel pogány ünnep Jézushoz semmi köze a Karácsonynak. Isten pedig kijelentette : gyülölöm az ünnepeiket, ez vonatkozik a karácsonyra is. Azt mondjátok hisztek Istenbe de a hitetek semmit se ér ha Isten parancsolatait nem tartjátok meg. Jehova tanúi teljes mértékben a bibliához igazitják az életüket, a többi gyülekezet pedig a Bibliát akarja az életviteléhez igazitani, De ez lehetetlen. Mert mi köze Istennek a Bűnhöz?? SEMMI. Akkor Isten igéje nem fog igazodni a bűnhőz.Tehát aki valóban szereti az Istent az tartsa be aparancsolatait. Ami azt jelenti hogy szót fogad a Mennyei Atyának. Jehova tanúi ezt teszik. Igaz közöttük is vannak olyan emeberek akik elbuknak. De ez természetes mivel tökéletlen emberek vagyunk. De Jézus a megrepedt nádszálat nem töri el hanem meggyógyítja. Hamarosan eljön az idő amikor új evangéliumot fogunk tanulni . Egy angyal fogja hirdetni az égből. Ez van meg írva. Mindenkit áldjon meg az Istn aki öszintén tiszta szívből szereti Jézust és Istent az Ő Mennyi Atyját akinek a Neve : Jehova
2012. ápr. 17. 02:47
 47/48 kvasnika lászló ***** válasza:
56%
Még annyit szeretnék leírni hogy aBiblia az nem vita tárgya..és ezt nagyon komolyan kellene venni. Sokan mégis vita tárgyává akarják tenni.A Biblia az Isten üzenete nem azért üzent Isten hogy viszájkodjunk. Hanem hogy meg meneküljünk a bűn zsoldjától, és ebben legyünk társai Jézusnak abban hogy segítsünk megtalálni az embereknek a Jézushoz vezető utat. Erre mit teszünk??? OKOSKODUNK nagyokat mondunk és alkalmatlanokká válunk arra hogy Jézus munkatársai legyünk. Azt pedig tudjuk hogy amelyik fa nem terem gyümölcsöt azt ki vágják. sziasztok
2012. ápr. 17. 03:02
 48/48 anonim ***** válasza:

@ Kvasnika László:

Egy másik kérdésnél írtad, hogy te új vagy itt, a GYK-n.

Ezért javaslom, hogy nézz szét az eddigi kérdések között a Jehova Tanúival kapcsolatos témákban; a kereső funkció erre kiválóan alkalmas. Többször ki lett már tárgyalva a név kérdése, az ünnepek, az Őrtorony szervezet történelme, teológiai problémái stb.

Üdv. :)

2012. ápr. 17. 14:07
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!