Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Kik a Jehova tanúi?

Kik a Jehova tanúi?

Figyelt kérdés

2012. márc. 17. 12:10
1 2 3 4 5
 21/48 anonim ***** válasza:
Ami meg már egyéni szubjektív véleményem és nem biztos, hogy igaz, hogy a halált borzasztónak tekinteni, egy bűntetésnek.
2012. márc. 18. 22:49
 22/48 anonim ***** válasza:

"Nagy szóval kiáltották, mondván: "Urunk, te szent és igaz, meddig vársz még az ítélettel? Mikor állsz bosszút a vérünkért a föld lakóin?"

Mindannyian fehér ruhát kaptak, azzal, hogy egy kis ideig legyenek még türelemmel, míg teljessé nem lesz szolgatársaik és testvéreik száma, akiket szintén megölnek, akárcsak õket."

Ezt majd elolvasom hivatalos forrásból, mert remélem csak rosszul láttam, hogy azért jajgatnak a jó emberek, hogy másokon bosszú legyen állva.

2012. márc. 18. 22:53
 23/48 anonim ***** válasza:

De tegyük fel, hogy csak kiváncsiak. Akkor is, miért állna az Isten bosszút? Ki ő?

Ezért nem veszem szószerint a Bibliát és sajnos az én elképzelésemben az Isten csak jó lehet, vagy gyilkolni nem bűn. Azt meg nem fogadom el, hogy neki lehet, nekem nem.

2012. márc. 18. 22:56
 24/48 anonim ***** válasza:

Vidiripi

Csecsemőkeresztelő helytelen. Jézust vajon miért nem csecsemő korában keresztelték meg?

"Szellemi gyengeségnek és veszélyes irányú gondolkodásnak minősül a születésnapok, névnapok, ún. keresztény nagy ünnepek ünneplése vagy azokon való akár passzív részvétel is"

Születés és névnap pogány ünnepek nincs bibliai alapja.

Melyik "keresztény" ünnepre gondolsz?

A politikusok döntöttek arról hogy katonák mennek külföldre szolgálni. S katonaságot tart fent a politika. Ezt csak a példa kedvéért írtam van még más is. Szóval jobb nem politizálni.

Homoszexualitás: Férfinak és nőnek teremtette az embert Isten.

Róma 1:24 Annakokáért adta is őket az Isten szívök kivánságaiban tisztátalanságra, hogy egymás testét megszeplősítsék; 25 Mint a kik az Isten igazságát hazugsággá változtatták, és a teremtett dolgokat tisztelték és szolgálták a teremtő helyett, a ki mind örökké áldott. Ámen. 26 Annakokáért adta őket az Isten tisztátalan indulatokra; mert az ő asszonynépeik is elváltoztatták a természet folyását természetellenesre 27 Hasonlóképen a férfiak is elhagyván az asszonynéppel való természetes élést, egymásra gerjedtek bujaságukban, férfiak férfiakkal fertelmeskedvén, és az ő tévelygésöknek méltó jutalmát elvevén önmagokban.

2012. márc. 18. 22:58
 25/48 anonim ***** válasza:

Vagy meg leszek égetve, kegyetlenül, mert házasság előtt szerelmeskedtem és nem gyóntam meg?

Meg leszek azért égetve, mert létrehozott engem és nem engedelmeskedtem pl. öltem, mert ő is ölt?

Egyébként nem vagyok gyilkos és szűz vagyok.

De nekem akkor sem lenne rossz, ha halál után semmi sem lenne. Természetesen vágyom Istenre, de én nem egy idegbeteg disszociatív személyiségű izének tartom. Hanem a szeretetnek.

Lehet tényleg csak annyiról van szó, hogy engedelmeskendi, nekem ezt nem lehet, azt nem lehet. De akkor nem látom értelmét az egésznek. Hogy mit bizonyítsak annak, aki mindent tud.

2012. márc. 18. 23:01
 26/48 anonim ***** válasza:
Ezért nem veszem komolyan a Biblát, lehet ez az én bűnöm és nem akarok senkit sértegetni, de én ezekkel nem értek egyet.
2012. márc. 18. 23:03
 27/48 anonim ***** válasza:

Vidiripi

Igen a dohányzókat kiközösítik. De azt már nem vizsgálod hogy miért.

"Ami meg már egyéni szubjektív véleményem és nem biztos, hogy igaz, hogy a halált borzasztónak tekinteni, egy bűntetésnek."

Szerintem a halál igen is borzasztó dolog.

"De tegyük fel, hogy csak kiváncsiak. Akkor is, miért állna az Isten bosszút? Ki ő?

Ezért nem veszem szószerint a Bibliát és sajnos az én elképzelésemben az Isten csak jó lehet, vagy gyilkolni nem bűn. Azt meg nem fogadom el, hogy neki lehet, nekem nem."

Hogy ki az Isten? Ez jó kérdés. Isten teremtett mindent az utolsó atomig. S magát az embert is ő teremtette. Az Isten az jó is de a jóságába beletartozik az is hogy hű szolgáit vissza hozza az életbe és nem hagyja hogy újra megöljék őket. Azok akik pedig gonoszságot cselekszenek és nem hajlandóak abbahagyni azokat elpusztítja.

"Nagy szóval kiáltották, mondván: "Urunk, te szent és igaz, meddig vársz még az ítélettel? Mikor állsz bosszút a vérünkért a föld lakóin?"

Mindannyian fehér ruhát kaptak, azzal, hogy egy kis ideig legyenek még türelemmel, míg teljessé nem lesz szolgatársaik és testvéreik száma, akiket szintén megölnek, akárcsak õket."

Ez az idézet honnét való?

2012. márc. 18. 23:05
 28/48 anonim ***** válasza:
Jelenések könyve 6
2012. márc. 18. 23:08
 29/48 anonim ***** válasza:

Vidiripi

Jelenések 6:9 És mikor felnyitotta az ötödik pecsétet, látám az oltár alatt azoknak lelkeit, a kik megölettek az Istennek beszédéért és a bizonyságtételért, a melyet kaptak.

Ja hogy az előzményeket kihagyod így persze hogy nem érthető a dolog.

Ismerned kell a történet elejét is ahhoz hogy értsed az egészet.

2012. márc. 18. 23:17
 30/48 anonim ***** válasza:

Ez is már nagyon szubjektív véleményem a halál utánról:

Mivel én gonosz embert még nem láttam, csak sérültet, önzőt és vakot úgy gondolom, hogy ha valaki gonosz, az önként az választja amjd, hogy ne legyen Istennel, mivel nem tudja őt elviselni őt.

Aki pedig vak volt, felnyílik a szeme és meglátja, mit tett, s tettei fájni fognak, valószínűleg szégyellni is fogja.

2012. márc. 18. 23:19
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!