Jehovista vallás miért nem ünnepel?
Azért, mert a karácsony egy pogány ünnep volt eredetileg, csak a keresztények átvették, hogy könnyebben elfogadtadhassák a pogányokkal az új vallást. Nem lepődnék meg, ha a húsvét is ilyen lenne.
Amúgy egyszer a kezembe került egy Jehova brossúra, ami leírta ugyanezt, akkor nem hittem el, de utánaolvastam és valóban így van.
Amúgy nem foglalok állást egyik vallás mellett sem, ezek csak tények. Ettől függeltenül ünneplem a karácsonyt és minden más keresztény ünnepet.
Az van amúgy, hogy ők SEMMILYEN ünnepet nem tartanak, amit mások. Még a születés és névnapokat sem.
Mindez egy téves értelmezésből származik, mert azt hiszik, hogy ha ezeket nem ünneplik, akkor nem lesznek "részei a világnak".
Tény, hogy a kereszténynek mondott ünnepek pogány eredetűek. De ha ennyire következetesek lennének, akkor jegygyűrűt sem hordanának, mert az is pogány eredetű.
Az a lényeg, hogy most minek tartja az ember az ünnepet, és hogyan teszi azt, nem az, hogy 2000 éve miért ünnepeltek az emberek. (SZVSZ)
Szia!
Kicsit pontosítok.
-"SEMMILYEN ünnepet nem tartanak", majdnem teljesen pontos, de az egyik ünnep pl. az "emlékünnep" Jézus halálának a megemlékezése.
Ennek bibliai alapja pl: Lukács 22:19
Idén Április 5.
Ha valaki házas akkor megünnepelheti akár a házassági évfordulóját is.
-"kisajátítani mennyországot maguknak".
Az általánosságban vett mennyországban mi nem hiszünk, ezért senki elöl nem akarjuk kisajátítani.
Remélem segíthettem egy picit.
Vidiripi
"Nem értem miért akarják annyira kisajátítani mennyországot maguknak.."
Ha jobban belegondolsz akkor nem logikus. Ember hogy sajátíthatná ki a mennyországot? Isten lakhelyét.
Az említett ünnepeket ugyan úgy ünnepelhetnék ha akarnák. De az Isten iránti szeretet arra indít hogy ne tegyük. Mert ezek az ünnepek pogány alapokon nyugszanak. Nem keresztényi ünnep egyik sem. Az első századi keresztények nem ünnepeltek ilyen ünnepeket. De ezt te magad is tudod hisz utána jártál. Az az igaz keresztény aki Istennek akar tetszeni nem az embernek. A pogány szokások pedig nem tetsző dolgok Istennek.
Jézus halálát az emlék ünnepet azért tartják meg mert maga Jézus hagyta meg a tanítványainak hogy emlékezzenek meg róla.
Lukács 22: 19 És vette a kenyeret, hálát adott, megtörte és e szavakkal adta nekik: "Ez az én testem, amely tiérettetek adatik: ezt cselekedjétek az én emlékezetemre." 20 Hasonlóképpen vette a poharat is, miután megvacsoráztak, és ezt mondta: "E pohár az új szövetség az én vérem által, amely tiérettetek ontatik ki.
A kenyér Jézus testét jelképezi a bor pedig a vérét.
A vértől való tartózkodás az egy másik téma semmi köze az emlékünnephez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!