Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jehovista vallás miért nem...

Jehovista vallás miért nem ünnepel?

Figyelt kérdés
Amikor belenéztem naptárjukban ugyan azok a napok vannak mint a Gergely naptárban, akkor lepődtem meg amikor sem a Karácsony sem Húsvét nem volt jelölve.Nekem egy kicsit furáknak tűnnek sőt mi több különcöknek.Nem értem miért akarják annyira kisajátítani mennyországot maguknak,bár igazuk van abban hogy Karácsony már-már csak üzleti célokat szolgál és nem emberi hitet.Mégis úgy kerek a világ ha szabad élnem vele ha ünnepelünk.

2012. márc. 13. 11:20
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
56%

Szia!

"feltámadást miért nem?Csak halált ünneplik?"

Igen, mert csak erre kért minket Jézus a bibliában.

Sem a születését, sem a feltámadását nem kérte,hogy ünnepeljük, mert nem ezt, hanem a halálát tartotta fontosnak, mert ez volt a kezdete egy újszövetségnek.

Általánosában vett mennyország: ember jó, ember meghal, ember felmegy az égbe és boldogan lógatja a lábát a felhőkről örökre.

2012. márc. 14. 14:39
 12/13 anonim ***** válasza:
52%

Egyáltalán nem akarjuk kisajátítani a menyországot, tudjuk, hogy égi reménysége, elhívása csak 144.000 embernek van. Mi többiek abban reménykedünk, hogy örök életünk lehet a földön.

Valóban az egyetlen nap, amelyet megtartunk, az az Emlékünnep, ami Jézus haláláról való megemlékezés. Azért, mert ezt parancsolta, és azért, mert hálásak vagyunk, hogy áldozati halált halt értünk. Az utána történő feltámadás már a "megígért jutalma" volt.

A házassági évfordulót valóban szoktuk tartani, mert a házasság szent.

Születésnapról tesz említést a Biblia, de mindkét esetben tragikus következményekről számol be. Tehát nem magáról az eseményről, hanem a szomorú végéről. Semelyik másik ünnepet nem említi. Ha a szülinap fontos lenne, mint pl. Jézus születésének a napja, akkor nyilván pontos dátum lenne erről feljegyezve. És ahogy ő megparancsolta, hogy a haláláról emlékezzünk meg, ha a szülinapja fontos lenne, arról is parancs lenne. De nincs.

Amúgy én enyhén szólva provokáció szagot érzek.

2012. márc. 14. 15:19
 13/13 anonim ***** válasza:

Vidiripi

A kérdés nem provokatív!

2012. márc. 14. 16:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!