Valóban létezik isten?
Mert régen voltak görögországban, olaszországban istenek. Zeusz, Vénusz, Thor, stb... Ezeket tanultuk a mesekönyvekben, vagyis a történelmi könyvekben az iskolában. De semmi bizonyíték, hogy léteztek az istenek egyáltalán. Mint, ahogy isten sem létezik. (Hiszem, ha látom).
Csak kitalálták az egészet, ezzel létrehozva egy "tan"- ágat, a hittant, hogy az emberek így legyenek erősek és higgyenek magukban.
És ezt használja most ki napjainkban a média. Mert állandóan romantikus filmet, dráma filmet adnak le.
A biblia is egy mesekönyv, egy fantáziavilág.
A világ, a bolygók a nagy ősrobbanással jöttek létre. Én ebben hiszek.
Vidiripi
Kérdező!
A nukleáris sugárzást sem látod. S mégis létezik sőt képes elpusztítani is.
"A biblia is egy mesekönyv, egy fantáziavilág."
Tehát a régészek egy mesekönyv alapján végeznek ásatásokat. Ebben az a poén hogy tárgyi bizonyítékokkal is alátámasztották ezt a fantáziavilágot.
Vajon létezik-e Isten?
Egy ember elment levágatni a haját, és megigazíttatni a szakállát.
Ahogy a fodrász dolgozni kezdett, kellemes beszélgetésbe egyeledtek.
Sok mindenről szót ejtettek, különbféle területeken.
Végül szóba került Isten is, mire a fodrász határozottan kijelentette:
„Én nem hiszem, hogy Isten létezik.”
-Miért olyan biztos ebben? – kérdezte a vendég.
- Nos, csak ki kell nézni az utcára, hogy mindenki megértse, miért nem létezik Isten. Most mondja meg őszintén, ha Isten létezne, hogy lehetne ennyi beteg ember a világon? Hogy is hagyhatnának el szülők gyermekeket? Ha Isten létezne, se szenvedés, se fájdalom nem lenne. El nem tudok képzelni egy szeretettel teli Istent, aki lehetővé teszi mindezt körülöttünk.
A vendég gondolkozott egy kis ideig, aztán úgy döntött, hogy nem válaszol a fodrász feltevésére, mert nem akart vitába keveredni.
Miután a fodrász befejezte a dolgát, a vendég fizetett, majd elbúcsúzott tőle és kilépett az utcára. A következő pillanatban szemébe ötlött egy ember, akinek hosszú, gondozatlan haja és loboncos szakálla volt. Piszkosnak és kultúrálatlannak tűnt.
A vendég visszafordult, és megint belépett a fodrászüzletbe, ahol megszólította a fodrászát:
- Tudja mit gondolok? Nem léteznek fodrászok a világon!
- Hogy mondhat ilyet uram? – kérdezte meglepetten a fodrász. Hiszen itt vagyok én, én fodrász vagyok, nem? Éppen most fejeztem be az ön hajának és szakállának rendbetételét.
-Nem, nem! Erősködött a vendég. Fodrászok márpedig nem léteznek, hiszen ha léteznének, akkor nem lennének olyan hosszú, gondozatlan hajú ls szakállú emberek az utcán, mint az az ember ott, látja?
- Ah, de hát attól még léteznek fodrászok! Válaszolt a mester. Tehetek én arról, hogy az az ember nem jön be hozzám?
-Hát ez az!!!- bólintott rá a vendég. Éppen erről van szó!! Isten is LÉTEZIK!!!
Tehet Ő arról, hogy az emberek nem fordulnak Hozzá, hogy nem keresik meg Őt?
Ezért van olyan sok fájdalom és szenvedés a világon.
Gondolkodj el ezen!!!
hát a fodrászos sztorira annyit fűznék hozzá,hogy millióan keresik istent, imádkoznak hozzá, mégsem lesz semmi...
(nem hiszek benne)
egyébként hülyeség feltenni azt a kérdést, hogy létezik-e isten. mindenki ezt maga dönti el, eddig senki sem bizonyította, hogy ez a lény létezik-e (mellesleg az az érdekes kérdés, h ő hogyan jött létre?:D ergo, én is a kérdezővel vagyok: ősrobbanásból jött létre minden)
Vidiripi
" hát a fodrászos sztorira annyit fűznék hozzá,hogy millióan keresik istent, imádkoznak hozzá, mégsem lesz semmi...
(nem hiszek benne)
egyébként hülyeség feltenni azt a kérdést, hogy létezik-e isten. mindenki ezt maga dönti el, eddig senki sem bizonyította, hogy ez a lény létezik-e (mellesleg az az érdekes kérdés, h ő hogyan jött létre?:D ergo, én is a kérdezővel vagyok: ősrobbanásból jött létre minden)"
Ha nem hiszel benne akkor persze hogy hiába keresed Istent. Soha nem is találod meg. Az ősrobbanás hogyan indult be?
Az evolúciót sem bizonyították. Ezért is hívják evolúciós elméletnek. Nem tény csak elmélet.
Olyan elmélet mint az hogy meglehet élni 47000ft-ból. A politikusok tényként kezelik. De az egyszerű földi halandóknak ez csak elmélet.
Kedves kérdező!
Ha ezt a videót megnézed, akkor remélem nem fogod azt hinni, hogy ősrobbanással keletkezett a világ.
!NEM LÉTEZIK! Meséltetek itt összevissza robbanás BLABLABLA. Egy dolgot kifelejtettetek. Egy ki****ott bizonyíték nincs arra hogy létezik. Még soha senki se látta és nem is tapasztalta. Az egész Isten dolog csak egy mese. Ti nem tudjátok, de nézzetek a fiatalságra:a gyerekek kb. 10 éves korukig hisznek Istenben rendíthetetlenül. Ezután valami változik. Az hogy elgondolkozik, és bele gondol racionálisan: látta már őt valaki?
-nem
küldött arról jelet hogy létezik?
-nem
...
Idősek is azért hisznek benne mert félnek a haláltól. Nekem se tetszik ezt kimondani sőt örülnék neki ha Isten létezne de az lehetetlen. Ha megfigyeljük nincs sok tudós aki hinne Istenben. És több vallás is van miért pont ez lenne az igaz? Végül megjegyezném hogy Európában egy ideje egy csökken a vallásos emberek száma és ez nem régiben igen csak felgyorsult.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!