Mi a véleményed a hit gyülekezete csoportról?
Nekem elég negatív. Próbáltak megtéríteni, mondanom sem kell nem jött össze, átláttam szerencsétlen agymosott ismerősömön. Mutatott egy videót, amin egy pasi ordítozott és sok ember tapsikolt neki, gondolom nagyon szuper dolgokat mondhatott, felérhetett a heti lottószámokkal. Érteni nem értettem, mert angol volt. Aztán mondta, hogy ők ott milyen szeretetben vannak meg egész kis család meg izé. Ketten voltunk a párommal, elmondott két olyan esetet, ami -sajnos- a családok 99%-ban jelen van. Az egyik az volt, hogy a párom családjában nagyon beteg valaki, de meg fog gyógyulni, mert Jézus segít és csak hinni kell benne. (Nem tudom.. Jézus talán leugrik a patikába és megveszi a drága gyógyszert?) Nekem azt mondta, hogy valaki meghalt a családomban, és ez nekem nagyon nehéz..(Kinek ne lenne nehéz, ha meghalt valakije? meg nekem alapból is nagyon nehéz... de csak hinni kell Jézusban és minden megoldódik.
Később megint beszélgettünk. A beszélgetés lényege az volt, hogy mindenki aki nem ebben hisz, az pokolra fog jutni. A legszebb, amit mondott az volt, hogy a felvilágosodás az egy sötét dolog. Vagy hetvenhétszer elmondta, hogy térjünk meg....
Amúgy nem foghatják meg egymás kezét a párok nyilvános helyen, nem csókolózhatnak, stb.
Sziasztok!
A pesti Hit Gyülekezetébe járok már egészen régóta, benne vagyok a közösségi életben, ismerem a témát. Azt látom, hogy a gyülekezet felbecsülhetetlen munkát végez az emberek életében, mert valóban életek és családok állnak helyre.
Több említett negatívum jogos (#24, #25). Ennek fő oka, hogy alapvetően az emberen múlik, hogy mennyire és hogyan változik meg. Meggyőződésem, hogy ha valaki teljesen átadja az életét Jézusnak, és követi a Bibliát -- okosan! értelmezve! --, akkor az élete meg fog változni, és a problémáinak jelentős része megoldódik. Ne értsetek félre! Nem vallási fanatizmusról beszélek! Inkább egy folyamatos gondolkodó--értelmező életről a Biblia alapján.
Csak egy dolgot emelnék ki. Ha elfogadom, hogy Isten a saját fiát feláldozta *értem*, akkor az identitásproblémák egy része azonnal megoldódik. Mert tudom, hogy valaki szeret, és értékes vagyok. Ugyanakkor tudom azt is, hogy még nagyon sokat kell változnom, és hogy mindez nem az én érdemem. Én ezt tanultam a gyülekezetben, és úgy gondolom, hogy ez a mentalitás számtalan problémára megoldást ad. A meglévő emberi hibák pedig idővel megoldódnak, HA az emberek is megteszik a maguk részét. Úgy látom, hogy a gyülekezet alapvetően ebbe az irányba halad több-kevesebb sikerrel. (Inkább többel :-) )
Az intellektuális felkészültség kapcsán pedig: számtalan ember jön a gyülekezetbe olyan háttérrel, hogy... hát, nem ez a terület az erőssége. Ez azonnal nem oldódik meg. De sokat tesz a dologért Németh Sándoron túl a gyülekezet két filozófus lelkésze is. :-) Volt egy-két olyan tanításuk, ami számomra identitásformáló volt és a mai napig hat.
Jogos lehet a felvetés, hogy külföldön sokkal jobbak a testvéri kapcsolatok. Ennek oka szerintem az, hogy a magyar társadalom és a magyar emberek lelkileg jelentősen sérültek. Ha az ember a Bibliára alapozza az életét, akkor ez idővel javul. De ehhez idő és sok munka kell...
Amit leírtam, annak egy része a szociológia és pszichológia eszköztárával is igazolható. Mégis, én úgy látom, hogy itt ennél több van, hogy a Mindenható válaszol, ha valaki a Bibliát kézbe veszi és Őt keresi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!