Mi a véleményed a hit gyülekezete csoportról?
Nekem elég negatív. Próbáltak megtéríteni, mondanom sem kell nem jött össze, átláttam szerencsétlen agymosott ismerősömön. Mutatott egy videót, amin egy pasi ordítozott és sok ember tapsikolt neki, gondolom nagyon szuper dolgokat mondhatott, felérhetett a heti lottószámokkal. Érteni nem értettem, mert angol volt. Aztán mondta, hogy ők ott milyen szeretetben vannak meg egész kis család meg izé. Ketten voltunk a párommal, elmondott két olyan esetet, ami -sajnos- a családok 99%-ban jelen van. Az egyik az volt, hogy a párom családjában nagyon beteg valaki, de meg fog gyógyulni, mert Jézus segít és csak hinni kell benne. (Nem tudom.. Jézus talán leugrik a patikába és megveszi a drága gyógyszert?) Nekem azt mondta, hogy valaki meghalt a családomban, és ez nekem nagyon nehéz..(Kinek ne lenne nehéz, ha meghalt valakije? meg nekem alapból is nagyon nehéz... de csak hinni kell Jézusban és minden megoldódik.
Később megint beszélgettünk. A beszélgetés lényege az volt, hogy mindenki aki nem ebben hisz, az pokolra fog jutni. A legszebb, amit mondott az volt, hogy a felvilágosodás az egy sötét dolog. Vagy hetvenhétszer elmondta, hogy térjünk meg....
Amúgy nem foghatják meg egymás kezét a párok nyilvános helyen, nem csókolózhatnak, stb.
Mi 12 éve járunk Hit Gyülekezetébe.
A véleményem róla: Itt van a legtöbb olyan ember, aki tényleg él, és nem megy el a világi életbe... (házasság elött szex, abortusz, tiszteletlenség, válás)
Nekem egy boldog életet, családot, gyerekeket adott, amit nagyon köszönök Istennek!
28/F
Kaptam egy privátot is, abban is hasonló dolgok vannak, mint amit az utolsó válaszadó mond. Boldog család.. .stb.
Olyan, mintha valami beprogramozott adást sugároznának állandóan. :D
Mert ez az igazság!
Sokat jelent az Istenben való hit! A Hit Gyülekezeténél és más vallásokban is!
Nem pénzcentrikusak.
Annyit adsz amennyit csak szeretnél.
Ha 5 ftot, vagy ha 50000 dobsz be, nem néznek rád máshogy!
De, amúgy Bibliában benne van, hogy fizess tizedet!
És akkor nézzük a Katolikus Egyházat, aki addig nem temette el nagyapámat, amíg nem fizette be a tizedet!
Nekem sajnos úgy tűnt, hogy azok, de tisztelet a kivételnek.
Csak az sem mindegy, hogy milyen tekintet kíséri azt az 5 forintost...
A tizedet nem feltételül egy adott gyülekezetnek kell adni, szerintem sokkal nagyobbat segítünk ha egy emberen, családon, stb segítünk.
Az utolsónál a pont. Mindenki járjon oda, ahol jól érzi magát.
Nekem spec. nem jött be (családi okok miatt néha megfordulok ott, de nem az igazi), ennek ellenére igaz, hogy tényleg sokaknak változtatta meg az életét pozitív irányba, pl. alkoholizmusból való kigyógyulás, házasság megjavulása stb. Oké, elhiszem, hogy másoknak megy ez gyüli nélkül is, de ha valakinek ez kell hozzá, az miért zavar?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!