Mi a véleményed a hit gyülekezete csoportról?
Nekem elég negatív. Próbáltak megtéríteni, mondanom sem kell nem jött össze, átláttam szerencsétlen agymosott ismerősömön. Mutatott egy videót, amin egy pasi ordítozott és sok ember tapsikolt neki, gondolom nagyon szuper dolgokat mondhatott, felérhetett a heti lottószámokkal. Érteni nem értettem, mert angol volt. Aztán mondta, hogy ők ott milyen szeretetben vannak meg egész kis család meg izé. Ketten voltunk a párommal, elmondott két olyan esetet, ami -sajnos- a családok 99%-ban jelen van. Az egyik az volt, hogy a párom családjában nagyon beteg valaki, de meg fog gyógyulni, mert Jézus segít és csak hinni kell benne. (Nem tudom.. Jézus talán leugrik a patikába és megveszi a drága gyógyszert?) Nekem azt mondta, hogy valaki meghalt a családomban, és ez nekem nagyon nehéz..(Kinek ne lenne nehéz, ha meghalt valakije? meg nekem alapból is nagyon nehéz... de csak hinni kell Jézusban és minden megoldódik.
Később megint beszélgettünk. A beszélgetés lényege az volt, hogy mindenki aki nem ebben hisz, az pokolra fog jutni. A legszebb, amit mondott az volt, hogy a felvilágosodás az egy sötét dolog. Vagy hetvenhétszer elmondta, hogy térjünk meg....
Amúgy nem foghatják meg egymás kezét a párok nyilvános helyen, nem csókolózhatnak, stb.
Valamivel nagyon kevered. Tényleg vannak ott furcsaságod, de nem az itt leírtak.
"Mutatott egy videót, amin egy pasi ordítozott és sok ember tapsikolt neki, gondolom nagyon szuper dolgokat mondhatott, felérhetett a heti lottószámokkal. Érteni nem értettem, mert angol volt."
A hgy teljesen magyar, senki nem ordítozik ott nagolul, pláne nem tolmács nélkül. Magyarul tény, hogy szoktak kiabálni. Amit mutatott az ismerősöd, valamilyen hasonló gyülekezet lehetett, de nem a hitgyüli, ez száz százalék.
"Aztán mondta, hogy ők ott milyen szeretetben vannak meg egész kis család meg izé."
Nem tudom, milyen településről írsz, a pesti hgy olyan 10-15 ezer fős, senki nem mondja rá, hogy kis család. :)
"Az egyik az volt, hogy a párom családjában nagyon beteg valaki, de meg fog gyógyulni, mert Jézus segít és csak hinni kell benne. (Nem tudom.. Jézus talán leugrik a patikába és megveszi a drága gyógyszert?) Nekem azt mondta, hogy valaki meghalt a családomban, és ez nekem nagyon nehéz..(Kinek ne lenne nehéz, ha meghalt valakije?"
Nem, szoktak ilyesmit ott "prófétálni", sőt nagyon rossz a véleményük az ilyesmiről.
"A beszélgetés lényege az volt, hogy mindenki aki nem ebben hisz, az pokolra fog jutni."
Ilyet valóban mondanak.
"A legszebb, amit mondott az volt, hogy a felvilágosodás az egy sötét dolog."
Ez egy igen összetett téma, túl egyszerű gondolkodásmóddal valóban így is meg lehet fogalmazni. De azt hiszem, a 21. században nem az a legfontosabb téma, hogy xy mit gondol Voltaire-ről.
"Amúgy nem foghatják meg egymás kezét a párok nyilvános helyen, nem csókolózhatnak, stb."
Ez hülyeség, rengeteg pár megy kézen fogva a hgy-be is, de ha nem akarod, ne hidd el.
Nyugat-dunántúli kisváros.
Nem keverem semmivel, ez a hit gyülekezete volt.
A videón volt felirat, de olyan kicsi volt a telefonképernyőjén, hogy nem láttam.
A srác maga mondta, hogy nem foghatják meg egymás kezét, akik "járnak."
És hadd tudjam már én, hogy mit mondott nekem. :)
Én egyszer voltam itt Pesten egy összejövetelen a nagy csarnokukban, hát nem volt semmi. Kint az előtérben egy földön fetrengő alak, állítólag a szentlélek szállta meg éppen. Bent a prédikáció alatt emberek rohantak ki összegörnyedve, többiek mosolyogtak rajta. (Nem is akarom érteni, mi volt az. :)) Fura módon csak az első sorokból szaladt ki pár ember. Fent a nézőtéren bőszen járt körbe az adománygyűjtő kosárka. Késő estig tartott, a nézőtéren rengeteg gyerek már dőlt jobbra-balra az álmosságtól, sokan összegörnyedve aludtak a padon amíg a szülők örömködtek.
Nekem, köszönöm, elég is volt.
Van néhány ismerősöm, akik ilyen gyülekezet tagjai. Alapvetően kedvesek, barátságosak, csak úgy érzem nagyon szűk látókörűek, és sokukat inkább a félelem irányít (Istentől vagy Sátántól), mintsem az Istenszeretet.
Próbálom megérteni őket, és valahogy arra a megállapításra jutottam, hogy nekik szükségük van egy magasabb rendű entitásra, aki kellő atyai szigorral vezeti őket, megmondja mi a jó és mi a nem jó.
Kedves Kérdező!
Én ugyan még nem voltam náluk, de ismerem a hitelveiket, és az ehhez hasonló karizmatikus közösségeket. Véleményem szerint több helyen is eltérnek a Biblia tanításától és félreértelmezett Igehelyekkel próbálják alátámasztani a tanításukat. Azonban azt is meg kell jegyezni hogy vannak ott őszinte Krisztust követő emberek.
rengeteg olyan ember van, akiket átmenetileg (vagy nem átmenetileg...)boldogabb élethez segítettek.
ennek ellenére sajnos meggyőződésem, hogy a hit gyülekezete nem más, mint egy nagyon jól működő vállalkozás, amiből nagyon sokan meggazdagodtak... náluk első a pénz, minden más azután jön!!!
Régen az SZDSZ aktivistacsoportjaként működtek, állítólag elég hatékonyan gyűjtögették a pártnak a cetliket.
Most nem tudom, melyik pártot szolgálják. Lehet, hogy átalakultak tisztán üzleti vállalkozássá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!