Mi a véleményed a hit gyülekezete csoportról?
Nekem elég negatív. Próbáltak megtéríteni, mondanom sem kell nem jött össze, átláttam szerencsétlen agymosott ismerősömön. Mutatott egy videót, amin egy pasi ordítozott és sok ember tapsikolt neki, gondolom nagyon szuper dolgokat mondhatott, felérhetett a heti lottószámokkal. Érteni nem értettem, mert angol volt. Aztán mondta, hogy ők ott milyen szeretetben vannak meg egész kis család meg izé. Ketten voltunk a párommal, elmondott két olyan esetet, ami -sajnos- a családok 99%-ban jelen van. Az egyik az volt, hogy a párom családjában nagyon beteg valaki, de meg fog gyógyulni, mert Jézus segít és csak hinni kell benne. (Nem tudom.. Jézus talán leugrik a patikába és megveszi a drága gyógyszert?) Nekem azt mondta, hogy valaki meghalt a családomban, és ez nekem nagyon nehéz..(Kinek ne lenne nehéz, ha meghalt valakije? meg nekem alapból is nagyon nehéz... de csak hinni kell Jézusban és minden megoldódik.
Később megint beszélgettünk. A beszélgetés lényege az volt, hogy mindenki aki nem ebben hisz, az pokolra fog jutni. A legszebb, amit mondott az volt, hogy a felvilágosodás az egy sötét dolog. Vagy hetvenhétszer elmondta, hogy térjünk meg....
Amúgy nem foghatják meg egymás kezét a párok nyilvános helyen, nem csókolózhatnak, stb.
Engem spec. nem zavar, de itt véleményeket kért a kérdező. És hogy mit látunk (évektől függetlenül), az attól is függ, hogy mit akarunk látni és mit nem. Ha valaki azt látja ott, amit akar, hát nosza, engem nem zavar. Én sajnos csak a tömegpszichózist láttam és egy belterjes, beszűkült csapatot.
Mint mondtam, ez egy vélemény. Meggyőzni nem akarok senkit. :)
Nkem vegyesek a tapasztalataim. Nem szeretném a gyülekezetet vádolni, mivel oda jártam.(már másik országban élek) Megtértem én is, és egyetértek isten parancsolataival. A gyülekeztet is ajánlani tudnám mindenkinek.
Egy nagyon rossz tapasztalatom viszont van, amit le szeretnék írni. Leszögezem azt, hogy nem tartom magam tökéletesnek, mert senki sem az. De viszont az, hogy törekszik-e rá, vagy milyen értékeket vall az élet bizonyos teruletein, az már nem mindegy.
Sajnos ami az emberi kapcsolatok nem mndhatnám jónak. Az emebrek jó szándékúak, de mégis egymást kinézik,megkülönböztetik. (mint egyes kisebb városokban, ahol én is laktam..nem nevezném meg konkrétan..Buadpestre ez nem jellemzŐ .)
Az emberek azért kérdezik meg soszor, hogy mi van veled, hogy vagy, egyfajta vallásos mázzal, hogy megtudják mi van veled, de nem azért mert tényleg érdeklik, hogy mi van a másikkal. Hacsak nem vagytok jó barátok..(Rengetegszel tapasztaltam...és sokan másik is, csak nem mondják el a nyilvánosság elŐtt.)
Aki elŐbbre jut, az lenézte a másikat, vagy nem áltt szóbavelük. Pl.egy lány, aki férjhez ment,az nem áltt többet szóba régi barátnŐivel. de addig amíg egyedül volt,jó volt, hogy volt kivel lógnia, és barátkoznia.
Aki házas volt, szemben azokkal akik nem házasok, elŐr eülhettek a sorban, akik pedig még nem voltak azok, csak a hátsó sorokban foglalhattak helyet.
Sokszor azt tapasztaltam, hogy az emberek ha émberi jellegű problémába ütköznek, akkor mindjárt az ellenséget okolják, és az emberek közti feszültsegek, amik sokszor emberi természetbŐl adodnak, megbeszéletlenül maradnak, és megszakad a kapcsolat. Persze, ha mersz szólni, jelezni, mi esett rosszul, akkor te vagy az ellenség maga!
Pedig ajó házasság titkai is a jó kommunikáció.
Pesten ezt is emberibben kezelik, és sok jó pozitív példát láttam.
A háláról meg ne is beszéljek. Az emebrek hálásak istennek, de ha vknek sokat segítesz és támogatod, azért az lenne a normális, még a világban is ez egy alapvetŐ norma, hogy megköszónöm.
Sajnos azok akik hangoztatták a ziaz barátságot, számíthatsz rám, stb..(saját maguk mondták, )azok az adandó pillanatban mindent elfelejtettek, és tovább álltak anélkül, hogy megismertek volna. Szinte az ember csak néz, hogy mi van?! akkor már nem is ismerjük egymást, mert neked hirtelen jobban megy?!
Én külföldi egyházakban, akiknek ugyanazok az alapelveik
sokkal teljesebb emberi kapcsolatokat tapastzaltam. és a szeretet kiffejezése nem volt szégyen. A korrektség sem szégyen, (nem ciki, ), itt sokat hangsúlyozzák, hogy az emberek rendezzék a kapcsolataikat egymással. Itt ez sem ciki,; ha jelzed mi a baj, vagy ez meg az eléggé beléd gázolt, nem ciki etz kimondani, az illetŐ legtöbbször eljut addig az alapvetŐ szintig, hogy bocsánatot kér, és az ügy el van rendezve. Vagy fordítva..
Nagyjából megpróbáltam összefogllani a tapastzalataimat.
Persze megbocsájtottam minden embernek, aki felé ''panaszom volt''. Sokakkal egyezik a véleményünk, de
csak egymás között beszéljük meg sokszor.
Egyebként a gyülekezet nagyon jó, és hálás vagyok érte.
Ajánlani tidnám, fŐként pestieknek.
Egyetemista ként tértem meg, és a boldog szép diákévekben. Isten szeretete eltalált a legváratlanabb pillanatban, és hoszas vizsgálódás után elköteleztem magam Jézus mellett. Az életem nagyon jo,volt, midnenem meg volt, a tanulmánaimban is sikeres voltam, de ezután a szívem megnyílt és azután még teljesebb lett Istennel.
Immár 15 éve, de nem bántam meg.
Soha senki sem kötlezett tized adására, vagy bármilyen más összeg beadására. SŐt semmit sem erŐszakoltak rám.
Telejsen szabadon hagytak mindenben. A gyülekezet önfenntarto'és az adományokból a rezsit fizetik ki, ami óriási, a technikát, és folyamatosan dolgoznak a fejlesztéseken.
Ez volt az én törtenetem.
További szép napot kívánok mindenkinek.
"Mindenki járjon oda, ahol jól érzi magát."
Akkor ennyi erővel a swinger klub is lehetne a "gyülekezet"-etek.
javított változat, elnézést:
Nekem vegyesek a tapasztalataim. Nem szeretném a gyülekezetet vádolni, mivel oda jártam.(már másik országban élek nagyon régóta, miután férjhez mentem) Megtértem én is, és egyetértek isten parancsolataival. A gyülekeztet is ajánlani tudnám mindenkinek.
Egyes rossz tapasztalataim viszont vannak, amit le szeretnék írni. Leszögezem azt, hogy nem tartom magam tökéletesnek, mert senki sem az. De viszont az, hogy törekszik-e rá, vagy milyen értékeket vall az élet bizonyos teruletein, az már nem mindegy.
Sajnos ami az emberi kapcsolatokat illeti a gyülekezetben, nem mondhatnám jónak. Az emberek jó szándékúak, de mégis egymást kinézik sokszor, megkülönböztetik sokszor.(mint egyes kisebb városokban, ahol én is laktam..nem nevezném meg konkrétan..Buadpestre ez nem jellemzŐ .) Itt arra gondolok inkább, hogy egyesek, akik előrébb jutottak a ''ranglétrán'' már másokkal nem állnak szóba, és sokszor felőbbrendűek. Sokszor az ember nem számíthat a többiek támogatására.Csak a kivételezettek. Más gyülekezetekben ez erŐsebb.
Az emberek azért kérdezik meg soszor, hogy ''mi van veled,'' hogy vagy,'' egyfajta vallásos mázzal, hogy megtudják mi van veled, de nem azért mert tényleg érdekled Őket,és egítŐszándékúak lennének, hanem hogy kontrolláljanak, vagy információt szedjenek ki belŐled. Hacsak nem vagytok jó barátok..(Rengetegszel tapasztaltam...és sokan mások is, csak nem mondják el a nyilvánosság elŐtt.)
Aki elŐbbre jut, az lenézte a másikat, vagy nem áltt szóba velük többé. Pl.egy lány, aki férjhez ment,az nem áltt többet szóba régi barátnŐivel. De addig amíg egyedül volt, jó volt, hogy volt kivel lógnia, és barátkoznia.
Aki házas volt, szemben azokkal akik nem házasok, elŐre ülhettek a sorban. Akik pedig még nem voltak azok, csak a hátsó sorokban foglalhattak helyet. Az egyedül álló fiatal lányok le voltak nézve. Szolgálhattak a gyülekezetben, de nagy volt a megkülönböztetés. Bizonyos dolgokban nem is adtak véleményükre. Pl. egy szülésznŐ ismerŐsöm még nem volt férjnél, de nagyon jo gyaorlati tanácsokat tudott adni embereknek. Nagyon hanszosak lettek volna tapasztalatai, de mivel nem volt házas, szinte kinevették és leszidták amikor felvetette, hogy szeretne elŐadást tartani.
Sokszor azt tapasztaltam, hogy az emberek ha emberi jellegű problémába ütköztek, ( itt is tisztelet a kivételnek) akkor mindjárt az ellenséget okolják. Az emberek közti feszültsegek, amik sokszor emberi természetbŐl adódtak, megbeszéletlenül maradnak, és a legjobb megoldás: megszakadt a kapcsolat. Ezt egy vilagi ember is meg tudja könnyen tenni. Persze, ha mersz szólni, jelezni, mi esett rosszul, akkor te vagy az ellenség maga!! Azért mert hívŐk vagyunk még lehetne önkritikánk és tisztelhetnénk a másikat a gyúlekezeten beül is. Természetesen nem lehetünk mindenkivel barátok.
nem erre gondolok.
Pedig a jó házasság titkai is a jó kommunikáció.
A háláról meg ne is beszéljek. Az emberek hálásak istennek; de ha vknek sokat segítesz és támogatod, azért az lenne a normális,- még a világban is ez egy alapvetŐ norma,- hogy megköszónöm.
Sajnos azok akik hangoztatták az igaz barátságot: Számíthatsz rám,nagyon jó barátok vagyunk, stb..(saját maguk mondták,) azok az adandó pillanatban mindent elfelejtettek, és tovább álltak anélkül, hogy megismertek volna. Szinte az ember csak néz, hogy mi van?! akkor már nem is ismerjük egymást, mert neked hirtelen jobban megy?!
sokkal teljesebb emberi kapcsolatokat tapastzaltam; és a szeretet kiffejezése nem volt szégyen. A korrektség sem szégyen, (nem ciki), itt sokat hangsúlyozzák, hogy az emberek rendezzék a kapcsolataikat egymással. Itt az sem ciki,ha jelzed mások felé mi a baj, vagy ez meg az eléggé beléd gázolt. Nem ciki etz kimondani, az illetŐ legtöbbször eljut addig az alapvetŐ szintig, hogy bocsánatot kér, és az ügy el van rendezve. Vagy fordítva.. Ilyet a hit gyüliben nagyon kevésszer tapasztaltam.
Persze megbocsájtottam minden embernek, aki felé ''panaszom volt''. Sokakkal egyezik a véleményünk, de csak egymás között beszéljük meg.
Ajánlani tudnám, fŐként pestieknek.
Egyetemistaként tértem meg, a boldog szép diákévekben. Isten szeretete eltalált a legváratlanabb pillanatban, és hosszas vizsgálódás után elköteleztem magam Jézus mellett. Az életem nagyon jó volt, mindenem meg volt, a tanulmánaimban is sikeres voltam, de ezután a szívem megnyílt és azután még teljesebb lett Istennel.
Soha senki sem kötelezett tized adására, vagy bármilyen más összeg beadására. SŐt semmit sem erŐszakoltak rám.
Telejsen szabadon hagytak mindenben. A gyülekezet önfenntartó és az adományokból a rezsit fizetik ki, ami óriási, a technikát, és folyamatosan dolgoznak a fejlesztéseken.
Az emberek azért kérdezik meg soszor, hogy mi van veled, hogy vagy, egyfajta vallásos mázzal, hogy megtudják mi van veled, de nem azért mert tényleg érdeklik, hogy mi van a másikkal. Hacsak nem vagytok jó barátok..(Rengetegszel tapasztaltam...és sokan másik is, csak nem mondják el a nyilvánosság elŐtt.)
Aki elŐbbre jut, az lenézte a másikat, vagy nem áltt szóbavelük. Pl.egy lány, aki férjhez ment,az nem áltt többet szóba régi barátnŐivel. de addig amíg egyedül volt,jó volt, hogy volt kivel lógnia, és barátkoznia.
Aki házas volt, szemben azokkal akik nem házasok, elŐr eülhettek a sorban, akik pedig még nem voltak azok, csak a hátsó sorokban foglalhattak helyet.
Sokszor azt tapasztaltam, hogy az emberek ha émberi jellegű problémába ütköznek, akkor mindjárt az ellenséget okolják, és az emberek közti feszültsegek, amik sokszor emberi természetbŐl adodnak, megbeszéletlenül maradnak, és megszakad a kapcsolat. Persze, ha mersz szólni, jelezni, mi esett rosszul, akkor te vagy az ellenség maga!
Pedig ajó házasság titkai is a jó kommunikáció.
A háláról meg ne is beszéljek. Az emebrek hálásak istennek, de ha vknek sokat segítesz és támogatod, azért az lenne a normális, még a világban is ez egy alapvetŐ norma, hogy megköszónöm.
Sajnos azok akik hangoztatták a ziaz barátságot, számíthatsz rám, stb..(saját maguk mondták, )azok az adandó pillanatban mindent elfelejtettek, és tovább álltak anélkül, hogy megismertek volna. Szinte az ember csak néz, hogy mi van?! akkor már nem is ismerjük egymást, mert neked hirtelen jobban megy?!
sokkal teljesebb emberi kapcsolatokat tapastzaltam. és a szeretet kiffejezése nem volt szégyen. A korrektség sem szégyen, (nem ciki, ), itt sokat hangsúlyozzák, hogy az emberek rendezzék a kapcsolataikat egymással. Itt ez sem ciki,; ha jelzed mi a baj, vagy ez meg az eléggé beléd gázolt, nem ciki etz kimondani, az illetŐ legtöbbször eljut addig az alapvetŐ szintig, hogy bocsánatot kér, és az ügy el van rendezve. Vagy fordítva..
Persze megbocsájtottam minden embernek, aki felé ''panaszom volt''. Sokakkal egyezik a véleményünk, de
csak egymás között beszéljük meg sokszor.
Ajánlani tidnám, fŐként pestieknek.
Egyetemista ként tértem meg, és a boldog szép diákévekben. Isten szeretete eltalált a legváratlanabb pillanatban, és hoszas vizsgálódás után elköteleztem magam Jézus mellett. Az életem nagyon jo,volt, midnenem meg volt, a tanulmánaimban is sikeres voltam, de ezután a szívem megnyílt és azután még teljesebb lett Istennel.
Soha senki sem kötlezett tized adására, vagy bármilyen más összeg beadására. SŐt semmit sem erŐszakoltak rám.
Telejsen szabadon hagytak mindenben. A gyülekezet önfenntarto'és az adományokból a rezsit fizetik ki, ami óriási, a technikát, és folyamatosan dolgoznak a fejlesztéseken.
Szia!
Nem vagyok hitgyülis, de többször megfordultam már ott, ismerem tanításaikat, vannak ismerőseim barátaim akik oda járnak. Ezek alapján azt tudom elmondani, hogy a Hit Gyülekezete egyik legnagyobb hibája, hogy nem veszi komolyan Pál szavait, amelyek így hangoznak:
"Azért ha az egész gyülekezet egybegyűl és mindnyájan nyelveken szólnak, bemenvén az idegenek vagy hitetlenek, nem azt mondják-é, hogy őrjöngtök?" (I.Kor 14:23).
Sajnos ez a gyakorlatban pontosan így történik, szó szerint félelemetes egy ilyen alkalmon résztvenni egy kivülállónak...
Nagyon sok komoly kérdésre nem igazán tudnak pontos és korrekt választ adni. Sokkal inkább érzelmekre alapszik a hitük mint értelemre és meggyőződésre. Elég visszás az anyagiakra vonatkozó tanításuk, és gyakorlatuk, igazából a nagy botrányok mindig ekörül forognak. Nagyon liberálisak az életmódukban, ugyanazt a zenét találod az alkalmaikon, mint a divatos könnyűzenei rádióadásokban, csak éppen keresztény szöveggel. A liberalizmus áthatja életmódjukat is nem veszik komolyan a biblia szerénységre, mértékletességre, egészséges életmódra vonatkozó tanácsait. Krisztus veszélyesnek tartja az ilyen életet:
"Sokan mondják majd nékem ama napon: Uram! Uram! nem a te nevedben prófétáltunk-é, és nem a te nevedben űztünk-é ördögöket, és nem cselekedtünk-é sok hatalmas dolgot a te nevedben? És akkor vallást teszek majd nékik: Sohasem ismertelek titeket..." (Mt. 7:22-23.)
Ugyanakkor nagyon sok fiatalt térítenek jó útra, akik igazán mélyről kerülnek közéjük! Többnyire vidám, és társadalmilag értékes életet élnek, jószándékú rendes emberek.
Üdv. Péter
A hosszú választ köszönöm, érdekes volt.
Péter, köszönöm a válaszod. Sajnos nem hiszek a bibliában leírtakban, nekem az egy meséskönyvvel egyenlő. Így Pál szavait nem tudom értékelni.
Én egy teljesen más vallást követek.
13:44
"Nagyon sok komoly kérdésre nem igazán tudnak pontos és korrekt választ adni. Sokkal inkább érzelmekre alapszik a hitük mint értelemre és meggyőződésre."
Hát ez az. A hitgyüli egy bulivallás. Mint ahogy ma az emberek többsége az alapján választ "vallást", hogy mennyire kellemesek a külsőségek, milyen ott a "társaság", mennyire "menő" az adott csapathoz tartozni.
A legtöbb mai ember amikor vallást mond, akkor igazából valamiféle klubmozgalomra gondol.
14:07
"Sajnos nem hiszek a bibliában leírtakban, nekem az egy meséskönyvvel egyenlő. ... Én egy teljesen más vallást követek."
Melyik mesekönyvet használja az a másik vallás?
a hitesek veszélyes szekta.
az utcánkban volt egy drogos srác aki nagyon keményen nyomta,elkezdett járni elvonóra,kezdett jobban lenni,de a hitesek azt mondák neki hogy hagyja ott az elvonót mert az nem helyes dolog.otthagyta és nemsokkal utána a srác visszaesett és belehalt...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!