Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jehova Tanúja vagyok. Mit...

Jehova Tanúja vagyok. Mit szeretnétek tőlem kérdezni?

Figyelt kérdés

2012. jan. 6. 19:01
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... ❯❯
 71/557 A kérdező kommentje:

Mivel a Jeremiás 31:33-ra mutat Károli hivatkozása.

Jer 31:33 Károli

(33)  Hanem ez lesz a szövetség, a melyet e napok után az Izráel házával kötök, azt mondja az Úr: Törvényemet az õ belsejökbe helyezem, és az õ szívökbe írom be, és Istenökké lesznek, õk pedig népemmé lesznek.

Jer 31:33 Tanakh

(33)  כי זאת הברית אשׁר אכרת את־בית ישׂראל אחרי הימים ההם נאם־יהוה נתתי את־תורתי בקרבם ועל־לבם אכתבנה והייתי להם לאלהים והמה יהיו־לי לעם׃

A héber szöveg bizonyíték arra vonatkozóan, ki az az Isten, aki szövetséget köt és a keresztények Istene lesz és a keresztények Isten népeként szolgálnak neki. Ez az Isten nem más, mint Jehova יהוה Isten.

Vagyis az 1Korintusz 6:17-18 tökéletesen adja vissza a biblia mondani valóját, melyet Isten ihletett és helyesen tolmácsolja Isten gondolatait és nevének ragyogása átcikázik a sötétségen.

(Efézus 2:21 NW) . . .Ővele egységben az egész épület, harmonikusan egybeillesztetten, szent templommá növekedik Jehova számára.

A Nave’s kereszthivatkozások lexikonja a Zak 8.3-ra mutat, azonkívül Abdiás 1:17-21.

Zak 8:3 Károli

(3)  Ezt mondja az Úr: Megtértem a Sionhoz, és Jeruzsálem közepette lakozom, és Jeruzsálem igazság városának neveztetik, a Seregeknek Urának hegye pedig szent hegynek.

Zak 8:3 Tanakh

(3)  כה אמר יהוה שׁבתי אל־ציון ושׁכנתי בתוך ירושׁלם ונקראה ירושׁלם עיר־האמת והר־יהוה צבאות הר הקדשׁ׃

Miért nevezték Jeruzsálemet „az igazság városának”? Jeruzsálem az i. e. 607-ben bekövetkezett pusztulását megelőzően ’elnyomó város’ volt, melyben romlott próféták és papok, valamint hűtlen emberek laktak (Sofóniás 3:1; Jeremiás 6:13; 7:29–34). Most azonban, hogy a templom ismét felépült, és az emberek állást foglaltak Jehova imádata mellett, Jeruzsálemben a tiszta imádat igazságait szólták, ezért nevezték a várost „az igazság városának”.

Mint ’élő kövek’, egy olyan Krisztusra alapozott szellemi templommá formálódtak, amelyen keresztül „szellemi áldozatokat” lehetett felajánlani , szellemi énekeket lehetett énekelni , és amelyben Isten szellem által lakik . A Zakariás 8:3 pedig azonosítja ki az Igaz Isten יהוה, kinek a templomáról van szó a Zak 8:3-ban? Ott Jehova temploma állt a szent hegyen és ez templom árnyékolta elő a nagy szellemi templomot, amely az égben van.

Az Efézus 2:21 az Új Világ fordításnak köszönhetően világossá teszi kire is gondolt az apostol.

Abd 1:17-21 Károli

(17)  De a Sion hegyén szabadulás lészen, és szentté lészen az és a Jákób háza birtokba veszi az õ örökségét.

(18)  És a Jákób háza tûz lészen, és a József háza láng; az Ézsau háza pedig pozdorja; és meggyújtják és megemésztik õket, és nem marad meg senki Ézsau házából, mert az Úr szólott.

(19)  A déliek örökség szerint bírják az Ézsau hegyét, a síkon lakók pedig a Filiszteusokat. És örökség szerint bírják az Efraim mezõit és Samaria mezõit; Benjámin pedig a Gileádot.

(20)  Izráel fiainak ez a számûzött serege azokat, a melyek a Kananeusoké, mind Sarfátig; a jeruzsálemi számûzöttek pedig, a kik Szefarádban vannak, elfoglalják majd a déli városokat.

(21)  És a Sion hegyére szabadítók mennek fel, hogy megítéljék az Ézsau hegyét; és a Úré lesz a királyság.

Abd 1:18 Tanakh

(18)  והיה בית־יעקב אשׁ ובית יוסף להבה ובית עשׂו לקשׁ ודלקו בהם ואכלום ולא־יהיה שׂריד לבית עשׂו כי יהוה דבר׃

Abd 1:21 Tanakh

(21)  ועלו מושׁעים בהר ציון לשׁפט את־הר עשׂו והיתה ליהוה המלוכה׃

A 18.vers szerint  יהוה  Jehova szólott és 21.vers szerint יהוה Jehováé lesz a királyság.

(Kolosszé 3:13 NW) . . .Továbbra is viseljétek el egymást, és bocsássatok meg egymásnak készséggel, ha valakinek panaszra van oka a másik ellen. Mint ahogy Jehova is készséggel megbocsátott nektek, úgy ti is.

A Westcott - Hort görög szöveg szerint a küriosz szó szerepel és nem a Krisztosz..

Kol 3:13 WHNU  ανεχομενοι αλληλων και χαριζομενοι εαυτοις εαν τις προς τινα εχη μομφην καθως και ο κυριος εχαρισατο υμιν ουτως και υμεις

anekhomenoi allélón kai kharidzomenoi eautoisz ean tisz prosz tina ekhé momphén kathósz kai o küriosz ekhariszato ümin útósz kai ümeisz

κύριος  (küriosz)

1) vmin uralkodó, hatalommal rendelkező, vmire jogosult

Tehát Istent ért alatta, mivel az LXX is sokszor használja Istennel kapcsolatban ezt a szót.

A Nave’s kereszthivatkozások lexikon  a Zsoltárok  149:4-et adja meg és a Példabeszédek 25:22-öt.

Zso 149:4 Károli

(4)  Mert kedveli az Úr az õ népét, a szenvedõket szabadulással dicsõíti meg.

Pél 25:22 Károli

(22)  Mert elevenszenet gyûjtesz az õ fejére, és az Úr megfizeti néked.

Pél 25:22 Tanakh

(22)  כי גחלים אתה חתה על־ראשׁו ויהוה ישׁלם־לך׃

Zso 149:4 Tanakh

(4)  כי־רוצה יהוה בעמו יפאר ענוים בישׁועה׃

Mind a kettő igehelyen Jehovára utal. Figyelembe véve a görög szöveget a bibliai szövegkörnyezetet, ott nem Krisztusra utal az apostol hanem Istenre, akinek Jehova a neve, ezért az Új Világ fordítás bár rendhagyó ebben az esetben mégis helyesen adja vissza Isten üzenetét.

(Kolosszé 3:22 NW)  Ti rabszolgák, engedelmeskedjetek mindenben test szerinti uraitoknak, nem látszatszolgálat cselekedeteivel, mint akik embereknek járnak kedvében, hanem szívbeli őszinteséggel, Jehova félelmével. . .

Nave’s lexikon kereszthivatkozásából kettő.

Zso 2:11 Károli

(11)  Szolgáljátok az Urat félelemmel, és örüljetek reszketéssel.

Zso 2:11 Tanakh

(11)  עבדו את־יהוה ביראה וגילו ברעדה׃

A héber szöveg Jehova  יהוה félelméről és szolgálatáról beszél.

Zso 15:4 Károli

(4)  A megbélyegzett útálatos az õ szemeiben, de az Urat félõket tiszteli: a ki kárára esküszik, és meg nem változtatja.

Zso 15:4 Tanakh

(4)  נבזה בעיניו נמאס ואת־יראי יהוה יכבד נשׁבע להרע ולא ימר׃

Az írásokban mindig Isten vagyis Jehova félelmével találkozunk sohasem a fiú vagy krisztus félelmével.

(1Tesszalonika 1:8 NW) . . .Való igaz, hogy Jehova szava nem csupán Makedóniában és Akhájában zendült ki tőletek, hanem az Isten iránt való hiteteknek minden helyen híre ment, úgyhogy semmit nem szükséges mondanunk.

Nave’s kereszthivatkozások lexikonja a 2Mózes 19:9 adja meg többek között és a 119 Zsoltár 172-174-et.

2Mó 19:9 Károli

(9)  És monda az Úr Mózesnek: Ímé én hozzád megyek a felhõ homályában, hogy hallja a nép mikor beszélek veled és higyjenek néked mindörökké. És elmondá Mózes az Úrnak a nép beszédét.

2Mó 19:9 Tanakh

(9)  ויאמר יהוה אל־משׁה הנה אנכי בא אליך בעב הענן בעבור ישׁמע העם בדברי עמך וגם־בך יאמינו לעולם ויגד משׁה את־דברי העם אל־יהוה׃

Ezen írás is bizonyíték arra, hogy יהוה Jehova Isten  szaváról van szó.

Zso 119:172-174 Károli

(172)  Nyelvem a te beszédedrõl énekel, mert minden parancsolatod igaz.

(173)  Legyen segítségemre a te kezed, mert a te határozataidat választottam!

(174)  Uram! vágyódom a te szabadításod után, és a te törvényed nékem gyönyörûségem.

Zso 119:172-174 Tanakh

(172)  תען לשׁוני אמרתך כי כל־מצותיך צדק׃

(173)  תהי־ידך לעזרני כי פקודיך בחרתי׃

(174)  תאבתי לישׁועתך יהוה ותורתך שׁעשׁעי׃

A Zsoltár írója mindenekelőtt Isten feljegyzett Szavának a kutatója volt, ami abból is kitűnik, hogy 15-ször használja a „te igéd” vagy „szavad” [beszéded] szót a 119. Zsoltárban. A 174. Vers is egyértelműen Jehova יהוה Istennek tulajdonítja a szabadulást.

Újfent beigazolódik az írások megvilágításában az, hogy az Új Világ fordítás értelemszerűen és hitelesen tolmácsolja Isten írott szavát és jogosan használja Isten Jehova nevét az új szövetségi írásokban is.

1Sá 2:30 Károli

(30)  Azért így szól az Úr, Izráelnek Istene, jóllehet megmondottam, hogy a te házad és atyádnak háza mindörökké én előttem jár; de most, azt mondja az Úr, távol legyen tőlem, mert a kik engem tisztelnek, azoknak tisztességet szerzek, a kik azonban engem megútálnak, megutáltatnak.

1Sá 2:30 Tanakh

(30)  לכן נאם־יהוה אלהי ישׂראל אמור אמרתי ביתך ובית אביך יתהלכו לפני עד־עולם ועתה נאם־יהוה חלילה לי כי־מכבדי אכבד ובזי יקלו׃

Jehova Isten tisztelete megkell, hogy nyílvánuljon az életünkben az élet vitelünkben. Sámuel könyvében Éli főpap fiai nem tisztelték Istent és a cselekedeteikkel azt fejezték ki, megutálták a mindenhatót. Tehát, akik nem szeretik Isten nevét és kézzel-lábbal tiltakoznak használata ellen, azok az emberek nyílvánvalóan nem tisztelik Istent! 

Robert Moffatt elkészítette a teljes Biblia dél-afrikai (bantu) csvana nyelvű fordítását. Laponként [alakban] is kinyomtatta azt kézi nyomtatással. Ez volt az első nyomtatott szövegű teljes Biblia Afrikában, és az első teljes fordítás egy korábban nem írott afrikai nyelven. Érdekes megjegyezni, hogy Moffatt használta az isteni Jehova nevet a fordításában. A British and Foreign Bible Society által 1872-ben kiadott változat a Jézus által alkalmazott kulcskijelentésekben használja a Jehova nevet a Máté 4:10-ben és a Márk 12:29, 30-ban feljegyzettek szerint.

2012. jan. 7. 20:53
 72/557 A kérdező kommentje:

"Hogy lehet, hogy István arra kérte Jézust, hogy Jézus fogadja be az ő (István) szellemét, ha a szellemünk Jehovához tér vissza halálunkkor?

Üdv, Névtelenül."

Krisztus minden hatalmat megkapott, nála vannak a hádesz kulcsai...

2012. jan. 7. 20:57
 73/557 A kérdező kommentje:

„ Én csak annyit akartam,bár nem jól fogalmaztam,hogy szerintem nem kéne mindig valamilyen egyházat kritizálni,mert a nézeteink nem egyeznek azzal”

Amelyik tanítás nem egyezik a krisztusi tanítással, az hamis, és ha azt nem kritizálod, akkor tolerálod a hamisat, de vajon Isten is tolerálja? Ilyen alapon minden hamis cselekedetet is tolerálhatsz. Ne legyél langyos, - mondja Jézus, - mert kiköplek a számból.

2012. jan. 7. 21:03
 74/557 anonim ***** válasza:
93%

Jehova Tanúi a 144.000 maradék csökkenő számát hosszú ideje [évtizedek óta] a vég közeledésének egyik biztos jeleként tekintik.

"Hatodszor, Krisztus igazi felkent tanítványainak a száma csökken, bár néhányan közülük nyilván még a földön lesznek, amikor a nagy nyomorúság megkezdődik. A maradékhoz tartozók többsége meglehetősen idős, és az évek múltával azok száma, akik valóban felkentek, egyre csökken." Watchtower 2000 Jan 15 p.13

Ez az ami történik a felkentek számával az évek alatt? A tények mást mutatnak:

Év Felkentek

2000 8661

2001 8730

2002 8760

2003 8565

2004 8570

2005 8524

2006 8758

2007 9105

2008 9986

2009 10857

2010 11202

2011 11824

Hogyan lehetséges ez az ellentmondás? Az Őrtornyok évtizedekig hamis dolgokat tanítanak?

[link]

2012. jan. 7. 21:07
 75/557 anonim ***** válasza:
91%
Nem vagyok langyos.Szeintem az embereket a saját életem példájával tudom meggyőzni arról,hogy jó egyházba járok,és valóban hiszek Istenben.Nem pedig azzal,hogy kritizálom,ítélgetem a felekezeteket.Igen,meg kell vizsgálni a gyümölcsöket,mert Jézus is erre tanított.De amíg a földön vagyunk tökéletes egyházat nem fogsz találni amiben nincs valami hiba.De az Istennél van a kegyelem,hogy megadja azt az embernek,és nem a vallási közösségnek.Isten nem vallási közösségeket hívott el,hanem embereket.Méghozzá tökéletlen embereket.Majd akkor leszünk tökéletesek,amikor Jézus visszajön,és mindent ujjá tesz.
2012. jan. 7. 21:16
 76/557 anonim ***** válasza:
100%

„Ti mit hisztek Jezussal kapcsolatban? ...

Nono! Ti nem ezt hiszitek. Elárulnád, miért nem mondtál igazat? „

Ha te jobban tudod, hogy mit hiszünk, nekem is elárulhatnád. Én meg elárulom, hogy mit hisztek ti – valószínű reformátusok, hiszen az Áldás-békesség az ő köszöntésük, ha jól tudom.

Viccelsz? Angyalnak hiszitek Őt. Nem azt mondtad hogy kérdezhetek? Nem szeretem az ilyen dolgokat, ha már feltetted a kérdést, és kérdezek, igazat válaszolj.

Mihály arkangyalként tisztelitek Krisztust. Te meg itt mint Istenről beszéltél róla. Ezért simán kivágnának a gyülidből.

Üdv, Névtelenül.

Áldás, Békesség.

2012. jan. 7. 21:21
 77/557 A kérdező kommentje:

„.De amíg a földön vagyunk tökéletes egyházat nem fogsz találni amiben nincs valami hiba”

Nem a hiba a probléma, hanem az, hogy ha üdvösségből kizáró tanítást tanítanak, akkor magadévá teszed azt és elbuktál.

Pl. az üdvösség feltételének szabod a szombatot – adventisták; imádod Jézust, holott Istenen kívül imádni senkit nem lehet, és nem Jézus a Biblia Istene; imádkozol Máriához, holott az ima az imádat része, vagyis bálványimádó vagy, stb...

2012. jan. 7. 21:24
 78/557 anonim ***** válasza:
100%

Hol írja a Biblia, hogy Mihály az Jézus? [ugyanis hitetek szerint Mihály arkangyal Jézus másik neve]

Az ószövetségben Mihály "egy a sok közül". Az újszövetség pedig "Isten egyszülött fiának" nevezi, de Jézus egyértelműen isteni [kis i-vel] címet visel az úsz-ben.

Melyik Bibliavers támasztja alá azt a hitnézeteteket amely szerint Jézus másik neve Mihály? Hogyan magyarázzátok azt, hogy Mihály "egy a sok közül" címet viseli Jézussal ellentétben?

[link]

2012. jan. 7. 21:25
 79/557 A kérdező kommentje:

"Egy kérdés maradt:

MIKOR AKARSZ FELÉBREDNI??? "

Légyszíves, nekem is szólj, ha te már felébredtél!

2012. jan. 7. 21:25
 80/557 anonim ***** válasza:
92%
Hallod kérdező JT! Mi itt nem ítéletekért vonulunk eléd, meg minősítgetésekért, hanem azért, mert azt írtad válaszolsz a kérdéseinkre. Így tehát a válaszokra koncentrálj kérlek szépen, ne mások megítélésére, hiszen "ne ítélj, hogy ne ítéltess". Szóval jöhetnének a válaszok végre!
2012. jan. 7. 21:28
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!