Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért baj, ha valaki Zsidó...

Miért baj, ha valaki Zsidó vallású?

Figyelt kérdés
Sokan bántanak Engem, hogy "Zsidó vagyok", nem magyar. Ellenben Én magyar vagyok, csak a vallásom más, mint a többi "Zsidónak". Nem értem, miért kell utálni Minket csak a vallási származásunk miatt, mikor nincs okuk rá az embereknek. Jó lenne pár hasznos választ leírni!
2011. dec. 27. 22:12
1 2 3 4 5
 41/50 anonim ***** válasza:

Olyan jó , hogy mindenen lehet veszekedni.Az, hogy ki hogy ír, lényegtelen, ebben a kérdésben, én meg a thx. meg ilyeneket rühellem.Az , hogy zsidó vagy az nem baj,Vanda77 aranyos hugi lehetsz, amiket elmondtatok magatokról, abban

semmi kivetnivalót nem látok. A választott népre én is emlékszem, ami a mérnöksráccal történt az sajnálatos.

Az utolsó időkben világméretűvé válik a zsidógyűlölet. Aki áldja Jákobot, áldott lesz, aki átkozza , átkozott lesz.Jákób lett ugye Izráel.Nagyjából ennyi.Leköphettek.

2012. jan. 4. 22:03
 42/50 anonim ***** válasza:

"VANDÁNAK- Miért lennék feszültség keltő azzal, hogy nem volt nyakamban a kereszt ? Ami nincs az nem kelt semmit sem fel. A másik dolog, hogy Eilatban nagyon kevés keresztény lakik, mondhatjuk azt ,hogy szinte senki.Ez egy zsidó nyaralóhely, sem magyar, se német csoport nem indult kirándulásokra, Angol. zsidó, arab, és orosz nyelvűek indultak.Én nem feszültségkeltő hanem udvarias voltam. V X"

Valószínűleg nekem akartál válaszolni, nem Vandának, ugyanis én írtam azt, amire ez válasz lehet - bár láthatóan nem értetted, amit írtam, ezért javasolnám, hogy olvasd át még egyszer, vagy ha szükséges, akkor kétszer is, amíg ezt a problémát nem sikerül áthidalni.

Nem az a feszültségkeltő, hogy nem volt a nyakadban a kereszt - az a te személyes szabadságod, hogy van vagy nincs. És épp az a lényeg, hogy az se lett volna feszültségkeltő, ha Izraelben rajtad van, mint ahogy nem is vették volna annak - megjegyzem, Eilat pont, hogy egy turistaközpont, szóval ott alapból több a turista, mint a helyi lakos. Mint ahogy itthon is egy zsidó iskolában az osztályfőnöknek is simán ott lóghatott a kereszt a nyakában, és senkinek semmi baja nem volt vele.

A feszültségkeltő hozzáállást pont arra írtam, hogy te abban feszültségkeltést látsz, ha valakinek kereszt vagy dávid-csillag lóg a nyakában, amikor olyan közegben van, ahol ezzel láthatóan a kisebbséghez tartozik - magyarán benned ezek szerint feszültséget kelt, ha teszem azt egy Dávid-csillagos nyaklánccal jár valaki egy amúgy katolikus iskolába. Miközben Vanda beszámolója szerint a katolikus iskolában ezzel nem volt gond, az én személyes tapasztalatom szerint meg fordított szituban sem okozott ez semmilyen gondot vagy feszültséget. Tehát nem kell ennek feltétlenül feszültséget okoznia, lehet ezt teljesen jól is kezelni.

A válaszod viszont arra utalt, hogy te viszont nem így kezeled.

2012. jan. 4. 23:19
 43/50 anonim ***** válasza:

" MINDEN PRÓBÁT KIÁLT NAGYON HIVATALOS MAGYAR NYELVŰ TALMUDOT VEHETTEK A "GEDE BT. " KÖNYVKIADÓTÓL"

Gede testvérek:)

Ismét a Luzsénszky féle szennyel jöttek, vagy ezúttal rögtön a Rohling félével rukkoltak elő?

Amúgy angolul fenn van az egész neten.

2012. jan. 4. 23:22
 44/50 anonim ***** válasza:
53%
43/44-NEK. eGYÁLTALÁN NEM ÉRDEKEL, HOGY KI MIT VISEL A NYAKÁBAN. FÉLREÉRTETTÉL, ÉN CSAK UDVARIAS AKARTAM LENNI. Az biztos, hogy Izraelben, a nyaralóhelyen senki észre sem vette volna, de én bárhová utazom is a világban, igyekszem mindig az ott élők szokásainak megfelelni. Nem nyavajgok semmi hazaitól való eltérés miatt sem, mert így érdekes a világ a maga sok színével. Azonban olvasd el Vanda első, "pukkasztó" levelét, akkor megérted miért írtam amit írtam. V...X
2012. jan. 5. 07:13
 45/50 anonim válasza:
74%
Kedves Kérdező! Egy: a vallás nem Istentől való dolog(egyik sem!). Lásd: ISTEN NEM VALLÁSOS. A vallás emberi biznisz. Ez van, tedd túl magad rajta. Kettő: a Bibliát nem Isten írta, s azt a néhány igaz részt is tökéletesen félreértettétek, akárcsak Istent önmagát. Három: nincsen kiválasztott nép, ahogyan büntető Isten sincs. Ez mindössze az emberi elme manipulálhatóságára kitalált okos húzás. És végül: senki sem utál Titeket CSAK AZÉRT, mert Zsidók vagytok. Sem azért, mert Keresztények. Vagy mert Akármik. Az emberi utálat egy reakció, egy TÜKÖR, amit elétek tartanak a többiek, hogy lásd: EZ VAGY. Nem vagyok doktor, sem mérnök. Bocsesz, ha elqrtam a helyesírást!
2012. jan. 11. 12:36
 46/50 anonim ***** válasza:
53%
Nagyon bölcsen és diplomatikusan fogalmaztál kedves előttem író. A VISELKEDÉSSEL VAN a legtöbb probléma, de ha elolvasod a Talmudot, akkor megérted a viselkedésüket. Most a Koránt tanulmányozom, ami sokkal békésebbnek tűnik, bár csak a 100. oldalnál tartok. Egyébként katolikus vagyok. V...X
2012. jan. 12. 08:25
 47/50 anonim válasza:

Jajj, én nem vagyok normális. Nem tudom, hogy egyáltalán miért kellett írnom. Úgy látom sok embert megbántottam, és sokan félreértettek. Nem, ti nem tudjátok milyenek a mi iskolánkban. Mondom, nem a keresztényekkel van bajom, hanem az elutasítással. Mert nem lehet senkit sem diszkriminálni amiatt, hogy milyen származású. De nálunk ezt előszeretettel teszik meg, és ez engem bánt, szóval ezért teszem ezt a "pukkasztást" ami alatt nem a bajkeverést kell érteni. Ezt csak azért teszem, hogy FOGADJANAK el minket. Igen emiatt már sokan belenyugodtak, és megértették, hogy nem számít a fajta. Csak ennyit akartam mondani.

Amúgy köszönöm a helyesírási javítást, már észrevettem, ja és a 77 csak egy szám. Ezt választottam, semmi más.

És még egyszer bocsánat, ha valakit megbántottam.

2012. febr. 5. 12:42
 48/50 anonim válasza:

Nekem semmi bajom se a zsidókkal,se az arabokkal.

Igazából lesz@rom más vallását,az az ő dolga.

Én Katolikus vagyok,de nem vagyok ilyen nagy utálkozó ,mint általábba a többiek.

Szerintem kedves kérdező a helyes megoldáshoz nem vagyunk mi(nem zsidók) elegek.Ahhoz nektek is változtatni kell,na meg persze nekünk is.

tegyük fel,hogy találkozok a balaton parton egy csajjal,aki zsidó,semmi bajom sincs vele,de ha elkezdi a nagyzást,akkor már igen.(de minden vallásban van ilyen nagyzolós ember).

Ha úgy áll hozzám egy zsidó,hogy vele egyenrangú vagyok,és nem bunkózik,akkor az ég világon semmi bajom sincs vele,SŐT lehet ,hogy az illető a legjobb barátom lesz.

Szóval az egész az emberen függ.Pl:ha te jófej vagy velem,én is az vagyok veled,ha nem szólsz hozzám,mert"te feljebbrangú vagy" akkor ne várj semmi pozitívat,mert el leszel kódolva "bunkó parasztnak"akik a társadalom legalja.De ha normális vagy velem,akkor eg tök jó barát leszel.

Szóval végsősoron,ez embertől függ,és a hozzáálláson.

2012. febr. 16. 22:02
 49/50 anonim ***** válasza:
Engem is érdekel az elektronika.Mivel villamosmérnök vagy ,megtaníthatnál mikróvezérlőt programozni,még mielött felszámolom a műhelyemet.Üdv.
2012. febr. 25. 09:48
 50/50 anonim válasza:

Hülyeség, hogy a zsidók nagyobb IQval rendelkeznek, mint mások, az meg még nagyobb, hogy ezzel átvernek másokat.

Lehet, hogy sok zsidó okosabb, mint egy másik vallású, de ez nem minden zsidóra igaz.

2018. máj. 3. 13:53
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!