Miért baj, ha valaki Zsidó vallású?
Az emberi nem és elme úgy működik, hogy rendkívül fontosnak tartja a csordaszellemet. Szeret nem kilógni a sorból. Az emberek döntő többsége nemcsak hogy utál a sorból kilógónak lenni, de nem is érti azokat, akik kilógnak. És ez a jobbik eset. Ennek valahol a biztonságérzet az oka. Ha kilógok, jobban észrevehető vagyok, nagyobb a valószínűsége, hogy baj ér. Ezért sem értik a kilógókat. "Miért jó neki, hogy veszélynek teszi ki magát? Ez érthetetlen."
Vannak olyan egyéniségek, akik igen nagy hasznára vannak másoknak. A tudásukkal, alkatukkal, segítőkészségükkel, vagy mással. Ők a biztonságot adók, tehát elnézik nekik, ha kilógnak. Pontosabban a ténykedésükkel még túl is fizetik ezt a dolgot.
E kérdéskör megítélését nagyban befolyásolják az egyes emberek ismeretei, a nemtudás erősen negatív irányba. És a divat is hat rá.
A válaszok, kommentek rövidségük ellenére nagyon jól példázzák ezt. A helyesírásból való kilógás itt és most ebben az országban tetszik, nem tetszik, negatív érzelmeket szül. A magyarázata ugyanezért még inkább. Ezek csak apró példák, kiválasztottság, apró fogalmazásmód-beli eltérések, keményebbeket nem akarok említeni, mert itt most nem ez a tárgy. Ezek mind a különállást, ezáltal a nem szeretem állapotot erősítik.
Vannak zsidók, akik azt sokkal erőteljesebben fogalmazzák meg. Ha visszaszólnak nekik, még rátesznek egy lapáttal, mint te, kedves kérdező. Vannak, akiket intelligensen figyelmeztetnek a problémákra, a válasz a "tömeg" által elvárt és ezzel helyreáll a rend (mint itt is, kedves kérdező). Nem hagyhatók figyelmen kívül bizonyos gazdasági megítélésbeli különbségek sem, itt is volt rá utalás, de ebbe nem szeretnék belemenni.
És mivel mindkét térfélen vannak (mindig és mindenütt voltak) elvakult profi feszültségkeltők, nem csoda, ha az általad felpanaszolt jelenségek időnként erősen zavaró módon érvényesülnek.
De megérne egy misét, ha kulturáltan, egymás maximális tiszteletével elmeditálnánk azon, valóban léteznek-e ilyen, csak a zsidósággal kapcsolatos viszonyokra jellemző helyzetek, és ha igen, mi lehet az oka. De egy ilyen eszmecsere igen nagy tudást, kitartást, empátiát és a kényes helyzetek kezelni tudását igényli. Különben garantáltan feszültség lesz az eredménye.
Mindent megértenétek, Te is Kedves Utolsó,, ha megvennétek a TALMUDOT és alapos tanulmányozás után megtanulnátok abból a zsidóság mindennapi életének praktikus részét. A felesleges rabbi meséket ha akarjátok el lehet olvasni, de a többit jó ha szóról szóra bemagoljátok védekezésül és tudásul.
Magyar érzelmű könyves boltokban keressétek.! V...X
Nincsen vele semmi baj, mi is azok vagyunk, és én nyugodtan járok a katolikus iskolába az igazi Izraelből hozott Dávid.csillagos nyakláncomba. Héberül írok és beszélek, de inkább csodálnak ezért, mint utálnak :)
Főleg hittanórán, amikor tudok héberül felolvasni a Bibliából :)
Na, és ehhez képest 7-es vagyok, és 13 éves, de még a 8 éves kistesóm is tud héberül írni-olvasni, bár én még nem voltam kint Izraelben, de a szüleim igen, onnan van a nyakláncom is, és ezért szeretem annyira, hogy iskolába is elmegyek benne :)
De a pukkasztás kedvéért is teszem, és én sem nézem le azokat akik nem zsidók, az összes barátnőm az, szal aki rosszat mond rólunk az nem komplett!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!