Jézus 30 éves koráig zsidó vallású volt és minek a hatására tért át másik hitre?
Kicsit off:
Feliza: akkor a zsidók szerint még nem jött el a Megváltó (bocs, ezügyben tudatlan vagyok teljesen)?
21.24: igen, a zsidók nem fogadják el az Újszövetséget. ők még mindig a megváltót várják,nekik Jézus nem az.
amúgy, szerintem azért tért át a kereszténységre, mert az volt a "divat". (értsd, egy új vallás, kibontakozóban.)
Olyasmiröl is olvastam, hogy allitolag Azsiaban jart. Mivel a gyerekkorarol szolo törtenetek utan hirtelen ott vagyunk, hogy 30 eves, valami olyan kifejezessel, hogy visszatert valahonnan... De hol volt ezekben a kimaradt evekben? Erröl nem esik szo a vallasi irasokban, de egyes kutatok szerint Azsiaban a reinkarnaciot es az ösi vallasokat tanulmanyozta, bölcsesseget tanult.
Azt nem tudom, hogy attert-e masik hitre, de valoszinüleg ugy lehetett, ahogy elöttem irtak, es igy alakult meg egy ujabb vallas (keresztenyseg)...
Sajnos a vallasi vezetök is emberek, es ahogy a törtenelem soran sokszor lathattuk, hogy a sajat erdekükben kicsit elferditik, megmasitjak a szavakat vagy kihagynak valamit a vallasi dolgokban - ilyesmiröl lehet szo itt is, ha azt allitjak, kereszteny hitre tert at. (?)
Azt akartam ezzel irni, hogy azt nem tudom, minek a hatasara tert at, de ilyen hatasok erhettek (ösi bölcs könyvek, vilagtol elzart kolostorokban tanult...stb).
6.
21:24 : így van, a zsidók még ma is várják a Messiást.
Innen a kicsit vicces mondás, ha mondjuk valaki végre megérkezik egy társaságba, késve, hogy "Már vártunk, mint zsidók a Messiást!"
Szia!
Azt azért érdemes tudnod, hogy a zsidóság már Krisztus korában sem volt egységes. Több párt létezett, akik különféle tanokat vallottak: farizeusok, szadduceusok, stb.
Tévedés azt gondolni, hogy Jézus új vallásra tért volna át, vagy új vallást alapított volna. Az újszövetség ugyanis előbb volt mint az ószövetség. Az újszövetség az egyes emberekkel kötött szövetsége Istennek, ilyen volt Énokh, Noé, Ábrahám, Izsák, vagy éppen Jákob szövetsége. Jézus ezt a szövetséget állította vissza.
Üdv. Péter
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!