Jézus 30 éves koráig zsidó vallású volt és minek a hatására tért át másik hitre?
Kicsit kiegészítve magamat:
vannak messiáshívő zsidó közösségek ma is (akik elfogadják Jézust mint Messiást, mégsem katolikusok vagy protestánsok, hanem hát külön közösségek).
Én is ismerek személyesen kereszténynek megtért zsidót.
Jézust én nem nevezném a mai értelembe vett zsidónak. Valószínűleg tudta magáról, hogy kicsoda, tudta, hogy a zsidók nem fogják őt elfogadni, és meg is halt általuk.
A logikát követve, a zsidók messiása az Antikrisztus lesz. Csak erről ugye nem beszélhetünk, mert még lesittelnek antisémitizmusért.
Utolsó válaszoló: ez hülyeség.
Amúgy érdemes elgondolkodni, hogy valójában besoroljuk-e valamilyen vallási felekezetbe. Az egyház tanítása szerint Jézus végső soron nem ember, hanem valóságos Isten. Egy istennek pedig nem lehet vallása, hiszen ő maga a vallás "tárgya".
Ha emberként fogjuk fel Jézust, akkor: zsidó vallású volt, aki végül is alapított egy új vallási közösséget, amely már eltért a zsidó vallástól. Tehát ő volt a legelső keresztény.
Péter -
"Az újszövetség ugyanis előbb volt mint az ószövetség. Az újszövetség az egyes emberekkel kötött szövetsége Istennek, ilyen volt Énokh, Noé, Ábrahám, Izsák, vagy éppen Jákob szövetsége. Jézus ezt a szövetséget állította vissza."
Ezt nem értem. Az új hogyan lehetett hamarabb, mint az ó?
Énokh szövetségét konkrétan hol találom? (mert 365 éves korában Istennel elment, másról nincs leírás)
A többiek sokféle szövetséget kötöttek, de a vége mindig a sokasodás és szaporodás volt - miért?
Lehet az a magyarázat, hogy Jézust az esszénus nevű rend tanította. Ez egy olyan társaság aki teljesen külön élt az zsidó közösségektől.
"A válasz 64%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 81%-ban hasznos válaszokat ad.
"
Az ázsiai út elvben elképzelhető, Mani is járt ázsiában és bővültek az ismeretei.
Sok keresztény nem tudja elfogadni, hogy keleten is élnek emberek.
Pl.: Az Özönvíz szerepel Kínai mitológiában. Ott is egy családot választott ki egy felsőbbrendű lény, mint "itt" Noét. Szerintem logikátlan lenne azt gondolni, hogy nem ugyanaz lehetett. Vagy szelektáljunk? A mi Özönvíz legendánk igaz, a kínaiaké meg nem?
"Péter"
Említetted Enokh-ot. Az a könyv amit neki tulajdonítanak nincs benne a Bibliában. Te/Ti ugyan úgy nem foglalkoztok vele, mint más egyházak?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!