Kedves zsidó vallású emberek! Ti mennyire komolyan veszitek azt a micvát, mely szerint nem lehet tejet és húst egyszerre enni, valamint bizonyos időnek a kettő fogyasztása között el kell telnie? Sertés húst sem esztek soha?
Az izraeli vagyok
Itt Izraelben van mindenfele fokozata a vallasossagnak. En pld nem vagyok vallasos, es kb. ugyanazt eszem, mint te. Vannak azonban - sokan - akik vallasosak, es rosszul lennenek, ha egyutt kene enniok tejes dolgot a hussal.
Es Izraelben van egy eleg szeles reteg, aki - bar nem vallasos - egyszeruen nem szereti a keverest.
Nem szabad.
Es abban is igazad van, hogy a ket fele etkezes kozott idotavot tartanak. A tejes utan 2 oraval ehetsz csak husosat. Viszont mivel a hus lassabban emesztodik, a hus utan 6 orat kell varni amig yejeset ehetsz.
Az idopontokban egyes csoportok kozott lehet elteres (pld, az egyik rabbi 2 orat, a masik 3-at kovetel meg)
Megmondom őszintén, én ezzel úgy vagyok, hogy itthon nem készítek olyan ételt, amiben tej is meg hús is van, meg étteremben nem rendelek ilyet, stb., de ha valaki meghív magához, és ilyet főzött, akkor sincs gond :)
De itthon sem veszem olyan nagyon szigorúan, nincs külön edény, meg ilyesmi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!