Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért baj, ha valaki Zsidó...

Miért baj, ha valaki Zsidó vallású?

Figyelt kérdés
Sokan bántanak Engem, hogy "Zsidó vagyok", nem magyar. Ellenben Én magyar vagyok, csak a vallásom más, mint a többi "Zsidónak". Nem értem, miért kell utálni Minket csak a vallási származásunk miatt, mikor nincs okuk rá az embereknek. Jó lenne pár hasznos választ leírni!
2011. dec. 27. 22:12
1 2 3 4 5
 11/50 anonim ***** válasza:

Nem baj ha valaki zsidó vallású.Miben merül ki a bántás?

Meg kell nézni ki a "bántó",mik lehetnek az indítékai és talán egy fokkal közelebb kerülhet a megoldáshoz.Lehet,hogy az illető(k),csak a demagóg politikai ködben úszkálnak és milyen jó,hogy még célpontot is találnak a környezetükben...

2011. dec. 28. 09:48
 12/50 anonim ***** válasza:
87%

Villamosmérnöktől sem elfogadható a rossz helyesírás. Ha ön valóban zsidó származású, s nem provokátor, akkor pontosan tudja, mi az amit évezredek óta felrónak a zsidóknak. Minden népnek van általánosítható jellemvonása, ugyanakkor minden nép egyedei nagyon eltérőek lehetnek. Én liberális vagyok, de nem a napi, hazai politikában létező módon. Az emberi jogok egyetemes nyilatkozata igen közel áll a gondolkodásmódomhoz. Vagy más megközelítésben: az én szabadságfokom addig tart, ahol az öné kezdődik. Még egyszerűbben: nem szabad ártani. Ha ön is hasonlóan gondolkodik él, akkor ön számomra szimpatikus, rendes ember. Csöppet sem érdekel, ki volt apja, anyja. Zsidó, cigány, dák, talján vagy piréz. És azzal sem foglalkozom, milyen istenben hisz vagy hisz-e valami spirituális dologban egyáltalán. Ezek a dolgok akkor sem érdekelnek, ha ön rossz, gonosz ember lenne. A cselekedetei minősítik, nem más.

Hogy a világ nem ilyen, arról én nem tehetek, s elhivatottságot sem érzek, hogy megváltoztassam. Ez hiba. Nem vagyok rá büszke, de vállalom.

2011. dec. 28. 09:58
 13/50 anonim ***** válasza:
79%

Ebcsont

"Magával a zsidó vallással viszont vannak azért komoly problémák. Például, hogy alsóbbrendűekként kezeli a nem zsidókat, és egyáltalán nem tartja bűnnek, ha egy zsidó egy nem zsidót megkárosít. A Talmudban állítólag olyan tanítások is vannak, hogy a nem zsidók legjobbjait meg kell ölni, és ez dícséretes dolog"

És II. Erzsébet királyné ÁLLÍTÓLAG reptoid. És ha én most elkezdeném terjeszteni, hogy te mondjuk nem szereted a pepperonis pizzát, akkor onnantól kezdve ÁLLÍTÓLAG te nem szereted a pepperónis pizzát (direkt nem akartam ide sértő példát rakni, hiszen szerintem így is érthető a lényeg)

De ha már itt a példa, akkor nézzük: ja, a hír igaz, valóban szerepel benne egy olyan mondat, hogy a nem-zsidók legjobbjait is meg kell ölni (azaz nem teljesen a Talmudban, hanem egy kiegészítő cuccában, de ez most tök mindegy). Épp csak szerepel előtte egy tórai idézet, amit éppen vizsgál, egy abból levezetett értekezés, ami végén jön ez a mondat, és ami teljesen más kontextusba helyezi a dolgot, de ilyenekkel ugye kár is foglalkozni... Azért csak a kíváncsiság kedvéért nézzük már meg, hogy miről is van szó:

Az alap tórai szöveg, amiből kiindul az egész értekezés, az az egyiptomi kivonulás, mikor leírja, hogy a fáraó meggondolta magát, és 600 harciszekeret küldött a zsidók után.

Itt teszi fel a kérdést R. Shimon ben Yochai, hogy de honnan volt nekik lovaik a szekerekhez? Mert a fáraóé nem lehettek, hiszen az írás szerint a 10 csapás során azok mind elpusztultak. A zsidóké se lehetett, hiszen arról is világosan le van írva, hogy az Úr parancsára mindent magukkal vittek. Tehát honnan lehettek a lovak? Ha sem a fáraó, sem a zsidóké, akkor csak azoknak az egyiptomiaknak a lovai lehettek, akik félték az Urat, és

így megmenekültek a csapásoktól. Tehát akkor az ő lovaik voltak a szekereken, és jó valószínűséggel ők a szekereken. De az Úr mégis mikor összezárta a tengert, akkor mindet megölte, tekintet nélkül arra, hogy az adott illető félte-e őt vagy sem.

És erre mondja azt R. Shimon ben Yochai, hogy háborús helyzetben nem lehet nézni, hogy a rád támadó ellenség amúgy milyen rendes ember, ott ettől függetlenül az amúgy legjobbakat is meg kell ölni.

Picit más azért így, nem de bár?

A hír igaz, csak nem Szentpétervárott, hanem Moszkvában, nem kocsikat, hanem lakásokat, és nem osztogatnak, hanem fosztogatnak...

Azért én azt egy tartásmérőnek tartanám, hogy ezek után vajon lesz-e elnézés a részedről vagy sem.

2011. dec. 28. 12:10
 14/50 Peruccsia ***** válasza:
37%

A zsidó néppel nekem max annyi bajom van mint a többi néppel, nem is foglalkozom senki származásával. (d.gtam már zsidó származású meg izraeli lányt is)

Nekem az izraelita vallás nem tetszik, ez a "különböztessük meg magunkat mi mások vagyunk ti is mások vagytok" felfogás szerintem nagyon káros az emberiségre, átvette az egész világ (mármint a keresztény meg a muzulmán része), s ebből alakult ki a nemzetiszocializmus is.

2011. dec. 28. 12:18
 15/50 anonim ***** válasza:
80%

a nemzetiszocializmus meg az összes ilyen túlhajtott nacionalista soviniszta cucc a mint a nevéből is látszik, a nacionalizmus túlhajtásából jött létre, tehát nem sok köze volt ahhoz, hogy volt egy pirinyó nép a földön, akik elzárkózóbbak voltak sok évszázadon keresztül - főleg, hogy egyrészt ez kb. a 19. századig volt igaz, mikor a nemzetiszocializmus kialakult, akkor már javában ment az asszimiláció. Másik meg, hogy a kisebbségek általában hajlamosak az elkülönülésre, lásd pl. a kínaiakat, akik mindenhol ott vannak, de saját kis közösségeikben.

És az iszlám meg a kereszténység se innen vette át, hiszen ott egészen másról szól a dolog, azok térítő jellegű vallások, tehát ott azt mondják, hogy a mi vallásunk az egyetlen jó, követendő út, tehát mi vagyunk az igazak, a többi meg a tévelygő.

Ezt pedig csak azért sem vehették át a zsidóságtól, mert ilyen nincs a zsidóságban, az ugyanis pont emiatt a 'választott nép' elv miatt nem térítő, és magasról tojik rá, hogy a másiknak mi a vallása, hiszen a zsidó vallás szerint azzal ugyanúgy tud üdvözülni, mint a zsidók a zsidó vallással.

2011. dec. 28. 12:28
 16/50 anonim ***** válasza:
19%
Azért mert a zsidók rossz emberek. De félreértés ne essék. Ha valaki a vallása miatt zsidó és normális akkor semmi gond. Viszont vannak azok a fajta zsidók.. Akik pl undorodnak a keresztényektől, meg bunkók velük.
2011. dec. 28. 13:49
 17/50 anonim ***** válasza:
39%

Zsidók közül néhányan el lettek vetve - Róma 11:1-11-ben találod. ---> akik igazak maradtak a zsidók közül, azok lettek az Izraeliták.

Tehát a zsidók isten szemében megszűntek helyesnek lenni - ezt itt láthatod a Róma 11:1-11-nél. Aki hű maradt közülük, azok izraeliták lettek. Szóval már jó ideje nem a kiválasztott nép a zsidó. Sajnos hűtlenné vált a zsidó nép.

Jehova Tanúi pedig korábban Bibliakutató néven voltak, de azt mondja az Ézsaiás, hogy "Isten népet vesz az ő nevének". ---> Igy hát Jehova Tanúi felvették a Jehova Tanúja nevet az Ézsaiás 43:10-12 és Jer 15:16 szerint.

VISSZATÉRVE KÉRDÉSEDRE, NINCS SEMMI BAJ AZZAL HA VALAKI ZSIDÓ. AZ Ő VÁLASZTÁSA. DE HA A BIBLIÁT KÉRDEZED, A ZSIDÓK EL LETTEK VETVE ÉS HELYETTÜK NÉHÁNYAN AKIK HŰEK MARADTAK LETTEK AZ IZRAELITÁK. SZÓVAL A BIBLIA SZERINT A ZSIDÓK ÉVEK ÓTA EL VANNAK VETVE.

TERMÉSZETESEN HA VALAKI ZSIDÓ NINCS VELE BAJ. SENKI SEM SZÓLHAT BELE. MÉG NEKEM SINCS KÖZÖM HOZZÁ.

AZ ÍTÉLETET ISTEN FOGJA KIMONDANI, NEM PEDIG EMBER. SZÓVAL A KÉRDÉS BUTASÁG, HOGY VAN-E BAJ VELE. MILYEN SZEMSZÖGBŐL? BIBLIAILAG? MERT AKKOR IGEN.

2011. dec. 28. 14:09
 18/50 A kérdező kommentje:
A helyesírásunk családi szokás, úgy tanított Édesapám, hogy tisztelni kell a nemzetiségeket és akár helyes akár nem nagy betűvel írni. Valóban Zsidó származású vagyok (részben), de bevallom, hogy ide a fórumra a még nem magyarosított nevemet írtam ki. A liberalizmus híve vagyok én is; egyébként előszőr a konfliktusokat mindenképpen szóval, illedelmesen próbálom elintézni, utána ha ez nem segít, alkalmazkodom. A Zsidó vallásban azért fontos a megkülönböztetés, mert Mi vagyunk a kiválasztott nép. Én nem undorodom a keresztényektől, mint már leírtam, minden embert egyenlőnek tekintek és tiszteletben tartom más kultúráját, vallását. Azért tettem fel a kérdést az oldalra, mert a közösségi oldalokon, portálokon (pl.: kuruc.info) egyre jobban terjed az antiszemitizmus. Ráadásul ami a legdurvább: egy keresztény barátommal és a többi barátjával elmentünk régebben egy szórakozóhelyre, egy idő után a többi barátja odaszólt neki, amit én sajnálatos módon hallottam: "ki ez a Zsidó?". Miután pár nap múlva találkoztam vele, azt mondta, hogy nem akar látni, szégyent hoztam rá és "leégettem". Most vagy ilyen hisztérikus volt huszonévesen, vagy valóban megfertőzték az antiszemitizmussal. A haveroknak semmi okuk nem volt rá, hogy "lezsidózzanak", ugyanis előszőr láttam Őket.
2011. dec. 28. 18:14
 19/50 anonim ***** válasza:
100%
Furcsa, hogy nem követed az intelmeket. Miért csak a zsidó népnevet és a zsidó vallást írod nagy kezdőbetűvel? A többit miért nem? Lehet, hogy ez a jellemvonásod másban is megnyilvánul, s ez átsüt a lényeden, s ezért szólnak be neked.
2011. dec. 28. 18:58
 20/50 anonim ***** válasza:
72%
Én nem vagyok zsidó, keresztény vagyok és sokszor már engem is idegesít hogy bántanak tikteket. Am szerintem irigységbő mert ugyebár a zsidók jó kereskedők és az a híres bankárcsalád ( most nem mondom meg hogy hívták) zsidó volt, meg sokan kabzsinak meg hogy nem lehet veletek alkudni. Nekem a szomszédomba volt egy zsidó család(elköltöztek) és tök fainak voltak.
2011. dec. 31. 23:14
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!