Miért baj, ha valaki Zsidó vallású?
Én nem utálok senkit sem a vallása miatt, így téged sem.
Magával a zsidó vallással viszont vannak azért komoly problémák. Például, hogy alsóbbrendűekként kezeli a nem zsidókat, és egyáltalán nem tartja bűnnek, ha egy zsidó egy nem zsidót megkárosít. A Talmudban állítólag olyan tanítások is vannak, hogy a nem zsidók legjobbjait meg kell ölni, és ez dícséretes dolog. Lehet, hogy ez csak kitaláció, de ennek cáfolását még nem hallottam.
A helyesírás nem éppen egyéni elhatározás kérdése. Ha valaki nem tud helyesen írni, azt értem, de nem megértem. Hogy valaki doktori címmel pedig nem is akar helyesen írni, azt már érteni sem értem nagyon. Akkor Ön például miből doktorált?
Tizenéves lánykáktól, fiúcskáktól láttam már olyat, hogy következetesen mindent pontos j-vel írtak, merthogy nekik az úgy jó, nadehogy egy doktor... Biztos, hogy Ön doktor? :) Nem lehet, hogy akik Önt nem szeretik, esetleg nem a származása miatt, hanem a hozzáállása miatt nem szeretik? Hogy például az "én"-t "engem"-et nagybetűvel írja, az valami komoly egoizmusra utalhat. Ön-t és a többi embert megtisztelem azzal, hogy a megszólítást nagybetűvel írom, és ez a magyar helyesírás szabályaival pont harmonizál, dehogy magamat már személyi névmási szinten is nagybetűvel írjam, az számomra teljesen elképzelhetetlen, egyrészt mert helytelen, másrészt mert nem vagyok beképzelt. Lehet, hogy most meg is ragadtam véletlenül a lényeget, és a környezete nem az Ön származása illetve vallása miatt nem kedveli Önt! Tévedek?
Tényleg nem való nagy betűvel kezdeni sem azt, hogy zsidó, sem azt, hogy magyar vagy szlovák.
De én is kérdeznék. Mi a baj egyáltalán a zsidókkal? Ugyanis ezt én sosem értettem. Én nem vagyok az, de attól még szeretném megérteni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!