Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért baj, ha valaki Zsidó...

Miért baj, ha valaki Zsidó vallású?

Figyelt kérdés
Sokan bántanak Engem, hogy "Zsidó vagyok", nem magyar. Ellenben Én magyar vagyok, csak a vallásom más, mint a többi "Zsidónak". Nem értem, miért kell utálni Minket csak a vallási származásunk miatt, mikor nincs okuk rá az embereknek. Jó lenne pár hasznos választ leírni!
2011. dec. 27. 22:12
1 2 3 4 5
 1/50 anonim ***** válasza:
63%
Szerintem egyáltalán nem baj, ha valaki zsidó vallású! Nem tudom, ki bánt téged ezért, de az nagyon buta ember lehet.
2011. dec. 27. 22:37
 2/50 anonim ***** válasza:
82%

Én nem utálok senkit sem a vallása miatt, így téged sem.

Magával a zsidó vallással viszont vannak azért komoly problémák. Például, hogy alsóbbrendűekként kezeli a nem zsidókat, és egyáltalán nem tartja bűnnek, ha egy zsidó egy nem zsidót megkárosít. A Talmudban állítólag olyan tanítások is vannak, hogy a nem zsidók legjobbjait meg kell ölni, és ez dícséretes dolog. Lehet, hogy ez csak kitaláció, de ennek cáfolását még nem hallottam.

2011. dec. 27. 22:41
 3/50 anonim ***** válasza:
29%
Mert a zsidók általában intelligensebbek az átlagembernél, és ezt a fölényt arra használják, hogy mindenkit kisemmizzenek.
2011. dec. 27. 22:43
 4/50 anonim ***** válasza:
56%
Nekem a legjobb barátnőm és (természetesen) a családja is zsidó. Nekem semmi bajom velük, nagyon bírom őket. Mellesleg meg nekem az emberek vallása őszintén szólva tök mindegy, lényeg az, hogy az illető milyen.
2011. dec. 27. 23:01
 5/50 anonim ***** válasza:
50%
Doktor úr, bocs, de a Zsidó szót miért írja nagy kezdőbetűvel? És az Engemet, és az Ént? Ha valóban diplomás, akkor ez elég durva hiba.
2011. dec. 27. 23:06
 6/50 anonim ***** válasza:
18%
Doktor, attól még nem leszel 'nemecsekernő', ha mondjuk a személyes névmásokat kisbetűvel írod.:)
2011. dec. 27. 23:07
 7/50 A kérdező kommentje:
Hát azért a nem-Zsidó is alsóbb rendűként kezeli a Zsidót. A keresztények hazája Olaszország, nem Magyarország és nem "a Zsidók" miatt egy romhalmaz ez az ország, hanem a politikához semmit nem értő "politikusok" miatt. Mellesleg, igen, azért írom nagy betűvel a Zsidó szót, mert az egy kultúra és egy vallás is egyben. A keresztény vallás meg "csak" egy vallás, meg persze a tanításai. (Jól tudom, hogy ez "papíron" helytelen, de illik nagy betűvel írni) Az Ént, Engem szavakat saját elhatározás alapján nagynak írom mint: Ön, Önt, Téged és egyéb szó. Nálam a nagybetű a tisztelet kifejezésére szolgál. Az eddigi válaszokat köszönöm
2011. dec. 27. 23:15
 8/50 anonim ***** válasza:
85%

A helyesírás nem éppen egyéni elhatározás kérdése. Ha valaki nem tud helyesen írni, azt értem, de nem megértem. Hogy valaki doktori címmel pedig nem is akar helyesen írni, azt már érteni sem értem nagyon. Akkor Ön például miből doktorált?

Tizenéves lánykáktól, fiúcskáktól láttam már olyat, hogy következetesen mindent pontos j-vel írtak, merthogy nekik az úgy jó, nadehogy egy doktor... Biztos, hogy Ön doktor? :) Nem lehet, hogy akik Önt nem szeretik, esetleg nem a származása miatt, hanem a hozzáállása miatt nem szeretik? Hogy például az "én"-t "engem"-et nagybetűvel írja, az valami komoly egoizmusra utalhat. Ön-t és a többi embert megtisztelem azzal, hogy a megszólítást nagybetűvel írom, és ez a magyar helyesírás szabályaival pont harmonizál, dehogy magamat már személyi névmási szinten is nagybetűvel írjam, az számomra teljesen elképzelhetetlen, egyrészt mert helytelen, másrészt mert nem vagyok beképzelt. Lehet, hogy most meg is ragadtam véletlenül a lényeget, és a környezete nem az Ön származása illetve vallása miatt nem kedveli Önt! Tévedek?

2011. dec. 27. 23:31
 9/50 A kérdező kommentje:
Kikérem magamnak az utolsó válaszoló hozzáállását, mert Én egyenlőnek tekintek minden embert, beleértve magamat is; azaz szerintem erkölcsileg helytelen, hogy az Ön-t naggyal az Én-t pedig kis betűvel írjam, egyébiránt szerény embernek tartom magam. De kérem Önt, hogy ebből ne legyen veszekedés, inkább a kérdésre várnám a választ. Az Ön kérdésére a válasz: régebben jogász voltam, ezért automatikusan doktori címet kaptam, jelenleg okleveles villamosmérnök vagyok.
2011. dec. 27. 23:46
 10/50 anonim ***** válasza:
64%

Tényleg nem való nagy betűvel kezdeni sem azt, hogy zsidó, sem azt, hogy magyar vagy szlovák.

De én is kérdeznék. Mi a baj egyáltalán a zsidókkal? Ugyanis ezt én sosem értettem. Én nem vagyok az, de attól még szeretném megérteni!

2011. dec. 28. 09:37
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!