Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ateisták! Szerintetek, honnan...

Ateisták! Szerintetek, honnan származik a lelketek, és az ezzel kapcsolatos érzéseitek?

Figyelt kérdés
És miről tudjátok azt, hogy mi a jó, és mi a rossz?
2011. okt. 3. 16:01
1 2 3 4
 31/38 anonim ***** válasza:
56%
Bertus, ha hívő vagy, akkor "minek dugod az orrod" ateista oldalakra?
2011. okt. 5. 16:37
 32/38 The Nobody ***** válasza:
47%

Ne gyertek már mindíg azzal hogy honnan tudjuk mi a jó és mi a rossz.

Természetesen minden intelligens, értelmes ember tudja a kettő közötti különbséget, ez nem függ a vallástól.

Vagy azt gondolod, mindenki aki nem keresztény, egy elvetemült őrült aki nem tudja? :)

Szerintem lelkünk nincs, az érzelmek az agyból jönnek.

2011. okt. 6. 21:18
 33/38 anonim ***** válasza:
82%

Hahó, bocsi a késésért; tegnap estig nem jött újabb ajánlat, ezért gondoltam, várok még egy kicsit. De hát azóta sincs több jelentkező...

Nos, nem szeretnék mélyebb fejtegetésekbe bocsátkozni; fogjuk rá, hogy a hajnali órákban elég érdekes ötleteim szoktak támadni... De ez még csak nem is saját "termék" volt, hanem Giovanni Guareschi: Don Camillo kis világa c. könyvének filmváltozatából loptam.

A két főszereplő: Don Camillo, a katolikus pap, és Peppone, a komcsi polgármester. Sem katolikus, sem kommunista nem vagyok, de ettől még ami jó, az jó. Márpedig ez a könyv az. Egy kis részlet:

[link]

Egy másik részlet ugyanarról az oldalról:

"A villongásokon és a nevettető csatározásokon túl a szerző azt mutatja be, hogy mindkét félben az emberség munkál. A pap is, a kommunista polgármester is odafigyel a másikra; ha valami nagy baj történik, egymásért kiállnak, s csak amikor nyugodt a légkör, akkor teremtenek mesterségesen egy kis mérges viszályt. A könyv a humort kedvelők olvasmánya."

Szerintem bőven megéri az árát. :)

A film, mint általában az lenni szokott, kissé eltér az eredeti történettől:

[link]

A valós életben is volt már igen sok hasonló tapasztalatom, azaz találkoztam emberséges, segítőkész ateistákkal. És még itt, a GYK-n is...

Folyt. köv., a beérkezett ajánlatokra mindjárt írok egy rövid választ.

2011. okt. 7. 01:24
 34/38 anonim ***** válasza:
82%

Nos, a válaszok:

A válasz írója 77%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: 10-05 09:40

1000 € tényleg nem egy nagy összeg, szerintem nagyon alulbecsülted... Ha egyáltalán létrejöhetne egy ilyen szerződés, azt később bármelyik magyar bíróság semmisnek nyilvánítaná emiatt. Bár ez esetben nincsen "szokásos piaci ár", de egy ilyen abszurd helyzetben vegyük úgy, hogy van; márpedig ez sokkal-sokkal kevesebb, mint annak a fele...

Am. szerintem tévedsz; én legalábbis nem gondolom azt, hogy az ateisták automatikusan a pokolba jutnának. Ronda dolog lenne... Tudomásom szerint a cselekedeteitek alapján lesztek megítélve, ami ugyan necces lehet, de van esély a Mennyre. :)

Tudod, szerintem a keresztények - az én szótáramban ez a megtért, újjászületett hívőket jelenti - egyetlen, de nagyon lényeges "jópontja": Jézus Krisztus váltsága. A kegyelem, amiben bízom, mert anélkül valószínűleg nagy bajban lennék...

@gyakorivalasz2:

Hmm... Köszönöm a válaszod, alaposnak és megfontoltnak tűnik, mint általában. :)

Már ha nem én magyarázom félre magamnak...

Valóban, jogilag egy ilyen ügylet szerintem sem lehetséges. Nem bontom ki bővebben.

"Szerintem ez az ár kimondottan baráti egy lélekért."

Az. Jobb egy kicsit, mint az előző ajánlat, de még mindig nagyon alacsony. Akkor is, ha csak a mai biztosítási joggyakorlatot veszem figyelembe, miszerint a biztosításból meggazdagodni nem lehet, azaz pl. nem köthetsz lakásbiztosítást a lakásod értékének sokszorosára; ezzel szemben az emberi életet felbecsülhetetlennek tartják, azaz elvileg akármekkora összegre köthető életbiztosítás. Jelen esetben pedig szerintem itt jóval többről van szó, már ha az örökkévalóságot nézzük...

"Ha ez nem gáz, akkor 15000€-ért azt teszel vele, amit jónak látsz."

Ha tényleg nem lenne gáz, máris elkezdenék gyűjtögetni mindkettőtök miatt. Vagy akárhonnan is, de előteremteném a szükséges összeget, nekem ennyit megérne. Merthogy én azt látnám jónak, hogy azonnal továbbadnám Jézusnak. Természetesen ajándékként. :)

A Biblia szerint persze tényleg Istentől kaptuk a lelkünket, az életünket; és Jézus a jogos tulajdonos, mert Ő fizette ki ezek árát...

Remélem, nem bántottalak meg titeket, továbbá nem éltétek bele magatokat túlságosan a dologba. Ha mégis, akkor elnézéseteket kérem. Üdv. :)

2011. okt. 7. 02:13
 35/38 anonim ***** válasza:
82%

@A válasz írója 79%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: 10-05 16:37

<Bertus, ha hívő vagy, akkor "minek dugod az orrod" ateista oldalakra?>

Ez ari volt. :)

Csak tájékozódom, kérlek, művelődöm... :)

Viccen kívül: Tavaly keveredtem valahogy a facepalmra böngészés közben, a többire már nem emlékszem, hogyan történt. De nem regisztráltam egyiken sem, tehát nem szoktam írni semmit sem, nemhogy kötözködős kommenteket. Csak olvasok, azt is csak ritkán. Viszont nagyon érdekesnek és tanulságosnak tartom egyiket-másikat. Némelyik szerzőnek / kommentelőnek még a stílusát is bírom, mondjuk bubukáét... :)

Az más tészta, hogy többnyire eltér az álláspontom, nézetem, meggyőződésem, amit akarsz; vagy nem értékelem sokra az olvasottakat / látottakat. Pl. megnéztem az itt belinkelt Dawkins-vidit kétszer is; nem rossz, csakhogy az "ateista pápa" tulajdonképpen nem ad rendes választ a hozzá intézett kérdésre, úgyhogy engem nem győzött meg...

Ennyi elég lesz válasznak? :)

2011. okt. 7. 02:25
 36/38 anonim válasza:
24%

Ezt talán a mátrix című film írja le a legjobban. Az érzések az agy által generált jelhalmozok összességei, mellyel az emberi elme próbál megmagyarázni egy valóban értelmetlen, és céltalan életet.

Tehát a lélek az agy.

2011. okt. 29. 11:40
 37/38 anonim ***** válasza:

Egyszerű.

Nekünk szívünk van.

2014. okt. 10. 17:49
 38/38 anonim válasza:
Lélek nem létezik! Az öntudatunk az agyunkba van kódolva. Ha hívő vagy akkor gyorsan gondold át LOGIKUSAN a dolgokat isten nélkül! Ilyen dolgok hogy: Isten, lélek, angyalok, ördögök, mennyország stb NEM LÉTEZIK! HÜLYESÉG!
2015. okt. 20. 20:35
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!