Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ateisták! Szerintetek, honnan...

Ateisták! Szerintetek, honnan származik a lelketek, és az ezzel kapcsolatos érzéseitek?

Figyelt kérdés
És miről tudjátok azt, hogy mi a jó, és mi a rossz?
2011. okt. 3. 16:01
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:
82%

Húha ide tényleg több ateista jár mint hívő. Kellene nyitni egy külön topicot az ateistáknak és ott beszélgethetnének.

Egyébként a lélek az értelem,érzelem,akarat.

2011. okt. 4. 21:57
 22/38 anonim ***** válasza:
70%

Egyetértek, szavazzunk meg nekik külön kategóriát. :)

Vagy van nekik egy rakás ateista oldal is, ott is tudnának beszélgetni, vitatkozni, eszmét cserélni...

Plusz nagyon érdekes, hogy ezeken az oldalakon általában normálisabb a hangnem, mint itt...

Ajánlanék egy párat, ateistáknak, szeretettel:

[link]

[link]

[link]

[link]

Én hívőként is néha beleolvasgatok ezekbe, de soha nem írnék kommentet egyikbe sem csak azért, hogy csináljam a fesztivált.

2011. okt. 5. 01:24
 23/38 anonim ***** válasza:
61%

Ó, és van még egy ajánlatom azoknak az ateistáknak, akik meg vannak győződve arról, hogy nincs lelkük:

Kedves ateista!

Ha annyira biztos vagy abban, hogy nincs lelked, akkor elvileg nincs veszítenivalód sem a következő tranzakcióval:

Állapodjunk meg egy méltányos összegben, és normál polgári adásvételi szerződéssel megveszem a lelkedet.

A szerződésben megjelölt naptól kezdve a pénz a tiéd, a lelked tulajdonjoga viszont nem.

Mennyi pénzt tartanál reálisnak vételárként?

2011. okt. 5. 01:31
 24/38 hollófernyiges ***** válasza:
63%

Berta Wooster:

Ha gondolod én eladom neked a halhatatlan lelkem mondjuk ezer euróért, nem egy nagy összeg, egy közepesnél kicsit jobb havi fizetés.

(bár részemről nem lenne tisztességes, mert ha tényleg a keresztényeknek van igaza, lévén megátalkodott ateista, eleve a pokolban égnék az idők végezetéig)

2011. okt. 5. 09:40
 25/38 anonim ***** válasza:
49%

Kedves Berta!

Ha egyszer az ateistáknak tették fel a kérdést, mégis, mit gondoltatok, kik fognak válaszolni? Ha a lovakkal kapcsolatos kérdést teszek fel, akkor nem azt várom, hogy macskabarátok válaszoljanak.

Amúgy meg, ez egy nyilvános fórum. Ide bárki írhat. Nem kell az ateistákat elzavarni máshova.

Egyébként, én is úgy tartom, a lélek az agyban van.

2011. okt. 5. 12:43
 26/38 anonim ***** válasza:
12%
Ma 9:40: hehe, jól válaszoltál.:-)
2011. okt. 5. 12:46
 27/38 anonim ***** válasza:
70%

A lélek eladása ateista és vallásos szempontból is jogilag egy furcsa kérdés lehet. Ateista szemszögből azért, mert így olyat adnék el, ami nem létezik. Nem vagyok jogász, de ez eléggé csalás szagú. Keresztény szempontból, úgy tudom szerintük az ember nem birtokolja a lelkét, hanem az Istené. Így viszont olyat próbálnék meg eladni, amit nem birtoklok, tehát ez is csalás szagú.

Ha ez nem gáz, akkor 15000€-ért azt teszel vele, amit jónak látsz. Szerintem ez az ár kimondottan baráti egy lélekért.

2011. okt. 5. 14:29
 28/38 anonim ***** válasza:

Kedves "A válasz írója 79%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 12:43" !

Szerintem teljesen természetes, hogy egy ateistáknak feltett kérdésre ők válaszoljanak. Ezzel nincs semmi probléma.

De annak is természetesnek kellene lennie, hogy a hívőkhöz intézett kérdésekre pedig hívők válaszoljanak; ennek ellenére nem hiszem, hogy sok olyan kérdést lehetne találni, ahova nem dugta volna be az orrát jónéhány ateista. És még ez sem lenne olyan nagy gáz, ha normálisan válaszolnának; hogy úgy mondjam, "kívülállóként", de kulturált stílusú kommentet írnának. De neeem, inkább csak a köpködés megy, de az ezerrel... Volt már erről is kérdés nem olyan régen, nem ismétlem meg az ott leírt véleményemet; a lényeg, hogy nem tartom fair dolognak.

Egyébként tényleg meglepő, hogy milyen sokan vagytok errefelé... :)

Bezzeg, amikor ennek okát firtatta egy kérdés [szintén nem olyan régen], akkor nem túl sokan vállalták be a válaszadást... :((

Ja, és nem zavartam el senkit, pusztán ajánlottam néhány másik közösséget.

Én magam is pl. hívőként itt vagyok, pedig látogathatnék teljesen hívő oldalakat is...

Az ajánlatomra eddig elég kevés válasz érkezett, úgy látszik, a többség sajnos ismét csak a pirospacsi-játékban remekelt válasz helyett. :(

Még kíváncsi vagyok mások válaszára is. Úgyhogy este vagy éjszaka visszanézek. Üdv mindenkinek. :)

2011. okt. 5. 16:15
 29/38 anonim ***** válasza:
39%
Most őszintén, nem kéne először pontosan definiálni, hogy mi a lélek? A magukat kereszténynek vallók szerint hol ir a Biblia arról, hogy halhatatlan lelked van alanyi jogon?
2011. okt. 5. 16:24
 30/38 anonim ***** válasza:
54%

A lelkes pogány vagyok

Miért pontoztatok le? Mert nem ateista vagyok vagy mert nem keresztény? Én a kérdésre válaszoltam.

2011. okt. 5. 16:31
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!