Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ateisták! Szerintetek, honnan...

Ateisták! Szerintetek, honnan származik a lelketek, és az ezzel kapcsolatos érzéseitek?

Figyelt kérdés
És miről tudjátok azt, hogy mi a jó, és mi a rossz?
2011. okt. 3. 16:01
1 2 3 4
 11/38 hollófernyiges ***** válasza:
58%

1. Lelkem nincs.

2. Anyu tanította még kiskoromban.

Ha arra gondolsz, hogy Isten mutatja meg mi a jó és rossz, maga a keresztény egyház sem tartja be az Isten által adott tízparancsolatot, konkrétan a faragott kép tilalmát és a szombatról szólót (jószívű vagyok, a paráználkodást most nem hozom fel, azzal csak a katolikus papoknak van problémája :)

2011. okt. 3. 16:49
 12/38 anonim ***** válasza:
61%
Lélektelen ateista vagyok, akinek gyerekkorában megtanították a szülei, és az iskolában a tanárok, hogy mi a jó és mi a rossz.
2011. okt. 3. 17:04
 13/38 anonim ***** válasza:
54%

1: A majmoktól. :))

2: A többi ember mondja meg.:))

2011. okt. 3. 17:26
 14/38 anonim ***** válasza:
74%

A növekedésből és a körülményekből lett a "lelkem".

Kb mint ahogy van a szgép és a szoftverek, úgy van a test és a "lélek", csak a lélek nincs alapból felinstallálva hanem menet közben alakul ki. Mit érzek ezzel kapcsolatban? Semmit, ez van. :D

Mi a jó és mi a rossz? Lehet elmélkedni h az öröklött tulajdonságok v a későbbi hatások a nagyobbak, sztem a nevelés és a körülmények befolyásolják nagyobb mértékben a személyiség alakulását.

2011. okt. 3. 18:31
 15/38 anonim ***** válasza:
48%

Az első kérdés értelmetlen, mivel a vallási értelemben vett lélekbe nem hiszek, így a származásával sem törődök.

Az érzések pedig összetett (főként) vegyi folyamatok, eredményei. Oxitocin, endorfin, tesztoszteron egyéb hormonok és azok együttes hatása.

A jó és a rossz elsősorban tanult dolog. Én az alapján határozom meg, hogy mi a jó és mi a rossz, hogy számomra milyen volna, ha velem tennék ugyan azt.

Például nem kövezek halálra senkit házasságtörésért, ahogy a Biblia írja, mert nem szeretném, ha engem halálra köveznének.

Ha már a vallásosok szeretnek videókkal érvelni:

http://www.youtube.com/watch?v=-qVmPmofzkk

2011. okt. 3. 18:55
 16/38 anonim ***** válasza:
30%

Idézem a harmadik válaszolót:

"Nekünk nincs lelkünk, csak az agy bonyorult és összetett folyamatai.

Jó és rossz közötti különbség tanult."

Ezt azért tettem, mert ez egy tömör és világos magyarázat és egyet értek vele, pedig hívő keresztény vagyok. Nem (csak) tudományos indokok alapján értek egyet, hanem azért, mert az ún. "kereszténység" nagyobbik részének a véleményével szemben, a Biblia is ezt tanítja!

Vagyis nincs (láthatatlan és halhatatlan) lelkünk, mi magunk vagyunk a lelkek, azaz "élő lelkek".

Amikor a magukat keresztényeknek tartó egyházak a lélek általuk értelmezett (valójában görög filozófiai alapokkal rendelkező) verziójával akarnak érvelni a materialisták ellen, akkor azt is szem előtt kell tartaniuk, hogy maguk is egy ügyes csalás áldozataivá váltak.

Jehova Tanúi nem hisznek a fent említett tulajdonságokkal rendelkező és az emberben lévő "lélek" fogalmában a Biblia alapján. Az, hogy a Biblia valójában mennyire pontos a BIZONYÍTOTT tudományos igazságok tekintetében, sokakat meglep - ezért írtam ezt le.

2011. okt. 3. 19:42
 17/38 anonim ***** válasza:
21%

Először is, mi a lélek? Mert ha van, akkor mindennek van, nem csak az embernek. A kőzeteknek, a növényeknek, gombáknak, az állatoknak. Az ember miért lenne különb? Az ember is egy állatfaj, akár jólesik ezt hallani, akár nem.

A jó és rossz közötti különbséget meg megtanuljuk.

üdv, egy lelkes pogány

2011. okt. 3. 20:16
 18/38 anonim ***** válasza:
14%

Csak úgy kiváncsiságból te ilyen válaszokat vártál?: "Jézusom igaza van! eddigi életem bűnben éltem le, írány a templom"

Am a kérdésre válaszolva a lélekbe amit isten úgy belénk rak nem hiszek mert akkor nem lehetne viselkedésünket befolyásolni különböző szerekkel.

Azt hogy mi a jó és mi nem azt senki se tudja max azt hiszi, hogy tudja.

2011. okt. 3. 21:30
 19/38 anonim ***** válasza:
25%

"Am a kérdésre válaszolva a lélekbe amit isten úgy belénk rak nem hiszek mert akkor nem lehetne viselkedésünket befolyásolni különböző szerekkel."

Nem is kell hinni semmi ilyenben, amennyiben a "lélek" fogalom a Bibliai "nefesh" és "psziché" szavak fordítása.

Mert ugyanis ezeket a szavakat a Biblia magára az emberre, vagy állatra, vagy azok életére érti.

"Ebben a faluban 1000 lélek (ember) lakik" és "kimegy belőle a lelke", azaz kimegy az élete.

2011. okt. 4. 19:59
 20/38 anonim ***** válasza:

10.03. 16:46-os:

Tetszik az írásod, nagyon szépen kifejtetted a mondandódat, és egyet is értek vele.

2011. okt. 4. 21:47
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!