Van vagy nincs pokol a halál után?
"Sajnos nem ismerem a Bibliát, de állítólag ez is benne van, hogy odalent a kukacok nem halnak meg és ként esznek."
Ha nem ismered, miért írsz le minden zöldséget? Természetesen nincs benne ilyesmi, de szerintem ezt te is pontosan tudod.
Bibliai idézet:
mk. 9,43-48
Ha megbotránkoztat téged az egyik kezed, vágd le, mert jobb, ha csonkán mégy be az
életre, mint ha két kézzel mégy a gyehennára, az olthatatlan tőzre, (ahol férgük nem
pusztul el es a tőz nem alszik el.) És ha az egyik lábad botránkoztat meg téged, vagá
le; mert jobb, ha sántán mégy be az életre, mintha két lábbal vetnek a gyehennára,
(ahol férgük nem pusztul el es a tőz nem alszik el.) És ha az egyik szemed
botránkoztat meg téged, vájd ki, mert jobb, ha fél szemmel mégy be az Isten országába,
mint ha két szemmel vetnek a gyehennára, ahol férgük nem pusztul el es a tőz nem
alszik el.”
Ezek szerint Te sem vagy valami tájékozott Biblia ügyében. Én legalább bevallom.
itt van az eredeti cikk: [link]
Kedves kritikus Polgártársam!
"ekkora kamu hülye hozzászólást..." beszólásodra a következőket reagálnám:
Ez az oldal azoknak van fenntartva, akik meg akarják osztani másokkal azokat az információkat, amit a felvetett témával kapcsolatban hallottak, olvastak. Szívesen olvasnám a pokollal kapcsolatos bármilyen véleményedet, legyen az akár tudományos, akár Bibliai. A tudományos részével ezek szerint nem vagy képben, különben ezeket a cikkeket olvastad volna, ugyanis nem titkosak, a Bibliát pedig valszeg még fényképen sem láttad. Így amíg egyetlen dologban sem tudod megcáfolni az általam olvasott (tehát nem általam írt)cikkeket, és az egyetlen tehetséged mások fikázásából áll, addig javaslom, hogy a gyakorikerdesek.hu helyett inkább a NAPISZAR.COM-ra regisztrálj.
aki erre a kerdesre tudna valaszolni az mar meghalt!Szerintem egyszer ugyis megfogod tudni,ne izgulj!Egyaltalan miert kell erre gondolni?Eljed az eleted boldogan,cselekedj jot!
udv
741 Ma egy angyal levitt a pokol mélyére. Ez nagy kínok
helye. Hatalmas nagy a térsége. A szenvedések fajtái,
melyeket láttam, a következők: az első kín, mely a poklot
alkotja -- Isten elveszítése, a második -- a szüntelen
lelkiismeret-furdalás, a harmadik az, hogy a lelkek sorsa
itt már sohasem változik meg. (160) A negyedik kín -- a tűz,
amely átjárja a lelket anélkül, hogy elpusztítaná. E szörnyű
szenvedés tisztán lelki tűz, amit Isten haragja gyújtott
lángra. Az ötödik -- az állandó sötétség és az iszonyú,
fullasztó szag. Bár sötét van, az ördögök és az elkárhozott
lelkek kölcsönösen látják egymást, látják mások és a maguk
gonoszságát. A hatodik fajta szenvedés -- a sátán szüntelen
társasága, a hetedik -- a szörnyű kétségbeesés, a gyűlölet
Isten ellen, istenkáromlások, átkok, gyalázkodások. Ezek
azok a fájdalmak, melyeket az összes kárhozott lélek közösen
szenved. De ezzel nincs vége. Különleges lelki fájdalmak is
léteznek, nevezetesen az érzékek kínjai. Amivel az egyes
lelkek vétkeztek, az által szenvednek leírhatatlanul
irtózatos módon. Rettenetes barlangjai és mélységei vannak a
gyötrelemnek, ahol az egyik fájdalom különbözik a másiktól.
Látva ezeket a szörnyű gyötrelmeket, meghaltam volna, ha
Isten mindenhatósága nem tart fenn. A bűnösöknek tudniuk
kell, hogy az egész örökkévalóságon át (161) az által az
érzékük által fognak gyötrődni, amellyel vétkeztek. Isten
parancsára írok ezekről a dolgokról, hogy egyetlen lélek se
mentegethesse magát azzal, hogy nincs pokol, és nem volt ott
senki, nem lehet tudni, mi van ott.
Én, Fausztina nővér, Isten parancsára jártam a pokol
szakadékaiban, hogy hirdessem és tanúsítsam a lelkeknek,
létezik a pokol. Most nem beszélhetek róla, mert Istentől
azt a parancsot kaptam, hogy írásban hagyjam hátra ezeket.
Az ördögök nagyon gyűlöltek, de Isten parancsára
engedelmeskedniük kellett nekem. Amit leírtam, az csak
gyenge árnyéka a valóságnak, amit láttam. Egyet
megjegyeztem: a legtöbb ott szenvedő lélek olyan, aki nem
hitte el, hogy van pokol.
"ahol Jézus halála után három napig tartózkodott az nem a pokol volt, hanem a szellemvilág. itt tanította az elhunytakat, hogy ök is tudják hogy ki ö és miért jött.
nincsen pokol. a biblia is megírja hogy a feltámadás után három birodalom vár majd minket a nap a hold és a csillagokhoz hasonló birodalmak.
ezt most itt nagyon hosszasan lehetne fejtegetni.
lényeg nics pokol. egy szellemvilágba kerülünk a halál után ahol a feltámadásig várunk, ami a legfotntosabb ott is lehetöség van a megtérésre
olvad el a mormon egyház tanításait ha érdekel hogy van ez"
ne merd kiforgatni a Biblia szavait! pokol márpedig igenis létezik! Istenkáromlásnak veszem, mert a Biblia az Isten szava! és Isten mondja, hogy pokol van! nem tudom mi a mormon egyház, de bizonyára egy szekta, nem keresztény vallás!
"Egyesek szerint a Föld a pokol!Szerintem van benne valami.
Gondolj bele: természeti katasztrófák,gyilkosok,halálos betegségek,és még van néhány példa."
A Föld nem a pokol. a Földet Isten teremtette nekünk, hogy itt éljünk. A természeti katasztrófákat pedig vegyük úgy, hogy pl. Isten büntetése bűneink miatt. a gyilkosság, meg ilyenek az bűn, amit Isten utál. a betegségről pedig Isten is mond, mikor Ádám és Éva bűnbe esett, megmondta, hogy kinlódni fogunk életünk során, amiért az első emberpáros bűnt követett el: nem engedelmeskedett Istennek. a pokol van, de nem itt, a Földön. A Biblia azt irja, hogy a Föld mélyén van a pokol. A lényeg, hogy ne akarj oda kerülni. Ahhoz pedig, hogy ezt elkerüld, meg kell térned, és elfogadnod személyes megváltódnak az Úr Jézus Krisztust.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!