Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Van itt olyan keresztény...

Van itt olyan keresztény lelkész, aki NEM a kereszténységet tartja az egyedül üdvözítő hitnek?

Figyelt kérdés
Ne azt írjátok, hogy ilyen nincs, mert én ismertem ilyeneket. És számomra ők tűntek a legszimpatikusabb és legbölcsebb embereknek. Szívesen beszélgetnék még ilyen gondolkodású lelkészekkel/gyülekezetvezetőkkel, és járnék akár gyülekezetbe is -de csak akkor ha az nem aamolyan 'térj meg mert ha nem, pokolra jutsz' -típusú gyülekezet...
2011. szept. 6. 14:45
1 2 3 4 5 6
 31/56 A kérdező kommentje:
09:34 –köszönöm, majd utánanézek!
2011. szept. 8. 23:34
 32/56 A kérdező kommentje:
Napirai, köszönöm, hogy beszélgetni szeretnél velem. Sajnos azonban tapasztalatból tudom, hogy az ilyen netes „beszélgetések” nekem nem szoktak menni hosszútávon, ezért, ha nem haragszol, mégsem írok. Viszont ha vallásos vagy, megírhatnád, hogy Te melyik gyülekezetet ajánlod?
2011. szept. 8. 23:36
 33/56 A kérdező kommentje:
„Én két ilyen lelkészt is ismerek, de van több is. Csak ez nem olyasmi, amit annyira hangosan fel lehet vállalni egy történelmi egyházban.” –Köszönöm! Esetleg megírnád privátban, hogy kik ők? Én nem tudok neked írni…
2011. szept. 8. 23:37
 34/56 A kérdező kommentje:
Mab és 18:12 –nektek is köszönöm, meg fogom nézni, akit ajánlottatok.
2011. szept. 8. 23:39
 35/56 anonim ***** válasza:
32%

Szia Kérdező!

Ismét én vagyok, Napirai.

Nem tudok neked keresztény gyülekezetet ajánlani, mert igaz, én is kereszténynek születtem, de eltávolodtama kereszténységtől, és én is keresgélem a helyemet.

Figyelj, itt van egy honlap, ez nem keresztény, de ezt sztem nézd meg, én efelé kacsintgatok.

Itt van a link: www.bahai.hu

Üdv: Napirai

2011. szept. 9. 08:58
 36/56 anonim ***** válasza:
47%

"Ehelyett inkább vm efféle választ várnék: „Ne aggódj, nem biztos, hogy rossz úton jársz. Lehet, hogy Isten szokatlan módon vezet. Ne feledd, hogy ő 1000féleképpen szólhat, csak figyelj az Ő hangjára!”"

Kedves kérdező, jól látható, hogy mi a te bánatod. Az, ami sokaknak, akik (véleményem szerint) nem gondolják át eléggé a kérdést!

Én csak két verset ajánlok a figyelmedbe ezzel kapcsolatban a bibliából, ez pedig az Ezékiel 3:18-19:

"Ha azt mondom a gonosznak: »Bizony meghalsz«, és te nem figyelmezteted, és nem szólsz, hogy figyelmeztesd a gonoszt az ő gonosz útja miatt, és megóvd az életét, akkor ő gonosz lévén meghal a vétkében, de vérét a te kezedből fogom számon kérni. Ha azonban figyelmeztetted a gonoszt, és mégsem tér meg gonoszságából és gonosz útjáról, akkor ő meghal a vétke miatt, de te megszabadítottad lelkedet."

Ugye nem olyan bonyolult ez az alapelv? Sőt, azt kell mondjam, hogy egy olyan örök és megkerülhetetlen emberi értékre hívja fel a figyelmet itt Isten Szava, amibe nem lehet belekötni!

Látod, ebben a szellemben tanúskodott Istenéről Jézus és ebben a szellemben küldte ki tanítványait is hirdetni a "jó hírt" 2000 évvel ezelőtt. Ma is (az előző válaszokban megbeszéltük) azok a keresztények, akik nem csak szövegelnek, hanem "cselekszik is a Mennyei Atyjuk akaratát". Az egyik legnagyobb feladat az ókorban és most is éppen az, hogy valaki hajlandó-e a lelkiismeretére hallgatni és elmondani másoknak is a megmentés üzenetét!

Nem könnyű bevállalni, a vallásos igazság megismerése és erős hit nélkül nem is lehet azt végezni, de ettől még KELL végezni, hiszen egy örök erényen alapul.

És tévedés, ettől még nem lesz egy keresztény intoleráns mások hitével szemben. Pont azok az intoleránsak, akik e munkával szemben ellenségeskedést mutatnak!

2011. szept. 9. 11:57
 37/56 anonim ***** válasza:
42%

11:57-nek

Kedves Utolsó! (39%-os)

Végre egy normális hozzászólás!!!

Teljesen a szívemböl beszélsz!

Ha van kedved (és idegrendszered) végigolvasni az én "küzdelmememt" egy másik kérdés kiírásánál, akkor itt megadom a linket:

http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__2..

Nagyon szomorú ez a "spirituális szupermarket" helyzet és mentalitás, ami ma egész Európát uralja és sajnos nagy a tudatlanság is. (Magyarországon még nagyobb).

Èn Németországban élek és itt azért már elkezdödött egy kis felvilágosítás a mindenféle "exotikus vallások" meg föleg az esotéria ellen.

Sajnos a megfelelö linkeket, könyveket hiába teszem itt be, mert -amint regisztráltam- ezen a fórumon nemigen tudnak se angolul se németül.

Otthon is kéne nyitni ilyen felvilágosító (szemnyitogató) honlapokat (talán van itt valaki, akinek ehhez kedve lenne?!), mert ez a sok szellemi zavar nemcsak félrevezeti az embereket, de általuk valószínüleg egy-két élet is tönkremegy... Nagyon sajnálatos...

2011. szept. 9. 14:40
 38/56 anonim ***** válasza:

"...és járnék akár gyülekezetbe is -de csak akkor ha az nem aamolyan 'térj meg mert ha nem, pokolra jutsz' -típusú gyülekezet..."

De ha ez az igazság, akkor mi van?!!

Akkor az a rossz, aki erre figyelmeztet?

Nézd meg ezeket a videókat és döntsd el magad, mi a helyes:

1. http://www.youtube.com/watch?v=O9iJ5ZVpkTs&NR=1

2. http://www.youtube.com/watch?v=fw6AzzLDSrg

3. http://www.youtube.com/watch?v=NRRdVK0GY3M

2011. szept. 9. 15:05
 39/56 anonim ***** válasza:

"...mert ez a sok szellemi zavar nemcsak félrevezeti az embereket, de általuk valószínüleg egy-két élet is tönkremegy... Nagyon sajnálatos..."

talán több élet is - de a mondjuk az enyém pont helyreállt a depresszióból. :) Sok a maszlag, de nem mind az, és aki nem képes feldolgozni, annak nem is való.

Halálközeli élmények... egy muszlim esetleg Allahot látja, egy hindu Krisnát, vagy Ganésát, egy ateista csak egy végtelenül tiszta, erős fényt. A lényeg (amivel a nem vallásos kutatók is egyetértenek), hogy az ilyen élményen átesettek túlnyomó többsége egy rendkívüli nagy mértékű változáson megy át pozitív irányban.

2011. szept. 9. 15:47
 40/56 anonim ***** válasza:

Kérdező, megint Napirai vagyok. Nekem még eszembejutott valami, ahogy elolvastam a kommentjeidet.

Egy buddhista, vagy muszlim, vagy egy hindú ember minek menne oda egy keresztény lelkészhez? Ha valami problémája van az illetőnek, akkor a saját vallásának a papját/vezetőjét fogja megkeresni, minek keresne meg egy keresztény lelkészt? Egy katolikus ember sem fog odamenni egy buddhista lámához, hogy annak mondja el a problémáit. Szóval, ezt én nem igazán értem, de mindegy.

Üdv: Napirai

2011. szept. 9. 17:40
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!