Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Van itt olyan keresztény...

Van itt olyan keresztény lelkész, aki NEM a kereszténységet tartja az egyedül üdvözítő hitnek?

Figyelt kérdés
Ne azt írjátok, hogy ilyen nincs, mert én ismertem ilyeneket. És számomra ők tűntek a legszimpatikusabb és legbölcsebb embereknek. Szívesen beszélgetnék még ilyen gondolkodású lelkészekkel/gyülekezetvezetőkkel, és járnék akár gyülekezetbe is -de csak akkor ha az nem aamolyan 'térj meg mert ha nem, pokolra jutsz' -típusú gyülekezet...
2011. szept. 6. 14:45
1 2 3 4 5 6
 11/56 A kérdező kommentje:

Napirai - köszönöm, végre egy normálisnak mondható válasz :)

Viszont a kérdést nem teljesen értetted meg. Nem arról van szó, hogy 'barátkozni' akarok. Hanem hitbeli kérdésekről szeretnék beszélni egy lelkésszel/lelkigondozóval, tehát olyannal, akinek ez a "szakterülete". Ill. mint írtam, szívesen járnék gyülekezetbe, amennyiben az elfogadó, liberális gondolkodású; és azt gondolom, leginkább egy lelkésztől tudhatom meg, hogy melyik gyülekezet ilyen.

Azokat pedig, akik lehülyéztek (finoman v. durvábban), megkérhetném h. most már maradjanak távol? Próbáljátok meg elfogadni h. nem mindenki hisz abban, amiben ti...

2011. szept. 6. 19:10
 12/56 A kérdező kommentje:
19:01 - Köszönöm! Természetesen érdekelne a tapasztalatod! A kérdésben egyébként Magyarországon (leginkább Bp.) élő lelkészekre gondoltam, akikkel fel is tudnám venni a kapcsolatot -csak azért írom, mert akit írtál, az úgy látom, külföldi. Esetleg te is lelkész vagy?
2011. szept. 6. 19:17
 13/56 A kérdező kommentje:
19:02 -köszönöm neked is! Az oldalt futólag megnéztem, de ha lesz időm, még biztos fogom nézegetni!
2011. szept. 6. 19:25
 14/56 anonim ***** válasza:
77%

Sziasztok!

Bocs az offért!

A kereszténység Krisztus követését tanítja. Aki kerersztény, az Krisztus követő! Az, hogy esetleg nem ítéli el a lelkész más vallású embereket, az nagyon is szép dolog, hiszen nem az ő dolga ítélkezni, de az, hogy esetleg nem Krisztus követését tanítaná, hanem mondjuk a budhizmust, vagy a Wicca vallásról prédikálna, vagy bármilyen más vallásról, hogy az milyen jó, akkor az az ember nem igaz keresztény!

Elnézést, ha bárkit is megbántottam, de számomra elég megdöbbentő, ha valaki, pláne egy pap nincs teljesen tisztában a saját hitével, és esetleg egy ilyen pap prédikálja Isten igéjét. Vagy miről prédikálhat egy ilyen "több Istenhitű" pap?

Mégegyszer mondom, hogy nagyon szép dolog azt prédikálni, hogy tiszteljük a másik (hitét), de más erről Igaz keresztényként prédikálni! A kettő nem fér meg egymás mellett! Habár a mai világban nem lehet semmin sem csodálkozni...

Kívánom kedves kérdező, hogy találd meg az igaz hitedet, és az igazságot!

2011. szept. 6. 22:12
 15/56 anonim ***** válasza:
90%

Kérdező, én értem, amit mondasz. És bármennyire is furcsa, sok keresztény filozófus és lelkész is úgy gondolja, hogy Krisztus követésének létezik egy olyan formája, hogy az illető tudomása nélkül követi Krisztust (megigazult szíve és életmódja által)és Isten ugyanúgy magához tartozónak vallja.

A férjemmel sokat vitatkoztunk régen azon, vajon a mennybe kerül(t) -e Gandhi. Barátnőm elmondta ez a papnak, aki azt üzente nekem ne aggódjak, biztosan. Ez jólesett egy paptól.

Én is keresztény vagyok,de hiszem, hogy Isten a szíveket vizsgálja, és akinek rosszul lett hirdetve a kereszténység, az nem hibája, ha nem lesz keresztény.

Viszont véleményem szerint nem a kereszténység vagy más vallás üdvözít, hanem maga Isten. És mivel mindannyian bűnösök vagyunk, bízzuk csak rá a döntést. Én így gondolom. Lehet lepontozni.

Tisztelettel,

Freya

2011. szept. 6. 22:54
 16/56 Lebannen ***** válasza:
100%

Képzeljétek el így.

Van egy nagy,sötét,sűrű erdő.Az erdő közepén van egy tágas,napfényes,szép tisztás.A tisztás közepén vár Isten.

Az erdő tele van ágas-bogas ösvénnyel,minden irányban,keresztül-kasul.

Van néhány ösvény,ami a tisztásra vezet,van ami megkerüli,és így tovább,de minden ösvényről el lehet jutni azokra,amelyek a tisztásra vezetnek.Csak meg kell találni az utat.

2011. szept. 7. 07:35
 17/56 anonim ***** válasza:
81%

Ha mondjuk a hivatalos katolikus álláspontot nézem, a katekizmust, akkor aszerint Istent imádják a muszlimok és a vallásos zsidók is. Tehát ők is üdvözülhetnek. Az aki nem hallott soha az evangéliumról, szintén üdvözülhet, a saját lelkiismerete szerint. Az aki hallott az evangéliumról, és saját hibájából megtagadja azt, nem üdvözülhet.

Én ezzel az utolsó állítással egyébként nem értek egyet, mert szerintem azt hogy ki üdvözül mindig Isten dönti el.

Próbálj meg keresni egy Igaz Élet Istenben imacsoportot, úgy tudom ott szívesen látnak minden egyistenhívőt.

2011. szept. 7. 09:34
 18/56 anonim ***** válasza:

Itt a 14:25-ös választ olvassátok el, nem hosszú, de érdemes:

http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallaskri..

2011. szept. 7. 14:28
 19/56 anonim ***** válasza:
100%

Sziasztok!

Kérdező, Napirai vagyok ismét.

Értem, amit mondasz.

Tudod az van, hogy szerintem sok olyan lelkész van, aki nem ítéli el a más vallásokat, de azt nem lehet várni tőlük, hogy azt mondják, hogy x vallás milyen hiperszuper, stb. ezzel önmaguknak mondanának ellent.

Arra sem fog biztatni téged egy keresztény lelkész, hogy keress magadnak másik vallást, ezzel is önmagának mondana ellent.

Ha nagyon komoly lelki problémáid vannak,keress egy pszichológust, ők ugyanis általában semlegesek mindenféle vallástól, és nem a vallásra fókuszálva segítene neked feltárni a lelki problémáidat.

Az is lehet ám, hogy valamiért nem a kereszténység az utad, és eltávolodtál tőle, és még a helyedet keresed.

Ha így van, ismerkedjél meg más vallásokkal, légy türelmes, és olyankor fogod megtalálni a számodra igaz hitet, amikor nem is számítasz rá. Ha görcsösen keresed, akkor nem fog menni.

Jómagam nem vagyok lelkész, csak egy 29 éves lány. Nekem is van ám egy csomó problémám, de ettől függetlenül bárkinek segítek, bárkivel szívesen beszélgetek.

Ha gondolod, írjál privit, szívesen beszélgetek veled e-mailben, vagy akár skype-on is.

Üdv: Napirai

2011. szept. 7. 14:44
 20/56 anonim ***** válasza:

"A zsidó vallás sem csupán magát tartja az üdvösség útjának, azt vallják, egyéb vallások jámbor hívei is üdvözülnek."

A mai zsidó vallásnak nincsen egységes gondolatai arról, hogy mi történik a halál után. Az Ószövetségben ugyanis mindenki a seolba került, ahonnan várják a szabadulást. Ilyen "tét" alapján persze, hogy a vallás mindegy, azonban az Ószövetség már 2000 éve beteljesedett az újban.

Üdv.

ὁ ϰαϑολικὸς ἵππιος

2011. szept. 7. 15:07
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!